Η λεπτομέρεια κάνει τη διαφορά

Κίελτσε – Αποστολή: Ισίδωρος Πρίντεζης Νούνο Μπαπτίστα και Μιγκέλ Καρντόσο, το δίδυμο που κλέβει την παράσταση.

Ο Τσιντώτας έκανε λόγο για πρωτόγνωρη εικόνα προπονήσεων με Καρντόσο. Από τις 27 Ιουνίου και μετά. Ασυνήθιστη δήλωση, αν και όλοι στις προετοιμασίες λένε τα συνηθισμένα!

Οι παίκτες της ΑΕΚ δηλώνουν ικανοποιημένοι με το νέο προπονητή παρά τη λογική και αναμενόμενη επιβάρυνση στην εκκίνηση της προετοιμασίας. Επιβάρυνση που κράτησε εκτός πρώτου φιλικού με την Γκόρνικ τους Λόπες και Τσιγκρίνσκι. Αλλά και τον Λιβάια που μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο και πέτυχε το μοναδικό γκολ του φιλικού στο Κίελτσε. Η διαχείριση υλικού είναι θέμα και μάλιστα σημαντικό.

Η ικανοποίηση των ποδοσφαιριστών προκύπτει πέραν των γνώσεων και ικανοτήτων του νέου σταφ από την Πορτογαλία και από το γεγονός ότι ο Καρντόσο είναι πολύ κοντά στους παίκτες του. Εξηγεί το σκεπτικό, τη λογική των ασκήσεων στις προπονήσεις, αναλύει το πλάνο και δεν αιφνιδιάζει τους πρωταγωνιστές του. Δίνει το παράδειγμα. Πάει πρώτος. Φεύγει τελευταίος. Ασχολείται με όλα. 

Στο «Πιλκάρσκι» ο κόουτς ήταν παραστατικός, εκδηλωτικός, φωνακλάς, αεικίνητος («τράκαρε» με παίκτη της Γκόρνικ, με το βοηθό, μπροστά του ο Χιμένεθ είναι… απαθής!). Όταν δεν μετέφερε οδηγίες σε αυτούς που έπαιζαν, ανέλυε τα λάθη και εντόπισε τα σωστά και τα εξηγούσε σε αυτούς που δεν έπαιζαν. 

Το εντυπωσιακό και σπάνιο ως εικόνα σε φιλικό ματς είναι το έργο του συνεργάτη του Καρντόσο, Νούνο Μπαπτίστα (στις προπονήσεις έχει βασικό ρόλο).

Στην απέναντι από τον κόουτς πλευρά, ο Μπαπτίστα έδινε 90 λεπτά οδηγίες και αυτός στους παίκτες της ΑΕΚ! Με το χέρι στο μέτωπο για να αντιμετωπίσει τις ακτίνες του ηλίου, με τα χαρτιά παραμάσχαλα και χειρονομώντας διαρκώς και φωνάζοντας, ο ασίσταντ του Καρντόσο πήγαινε από περιοχή σε περιοχή και καθοδηγούσε βάσει αρχικού σχεδίου τους ποδοσφαιριστές.

Ανεξάρτητα από τα αποτελέσματα που κρίνουν το έργο κάθε προπονητή, ο Καρντόσο καλείται να επιβάλλει διαφορετικό τρόπο παιχνιδιού, το δικό του τρόπο, επιλέγοντας παίκτες που να μπορούν να ανταποκριθούν στο πλάνο, βάσει και του οικονομικού σχεδιασμού της διοίκησης.

Η ιδέα του θέλει χρόνο και τα κατάλληλα υλικά. Μόλις ολοκληρωθεί το παζλ, με την απόκτηση βασικού εξτρεμ και φορ, η ΑΕΚ θα έχει ντουμπλάρει όλες τις θέσεις και ο κόουτς θα περάσει από τη θεωρία στην πράξη. Για την πράξη θα κριθεί.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.