«Μην Ανησυχείς, Δε Θα Φτάσει Μακριά Με Τα Πόδια»: Ο Γκας Βαν Σαντ σκηνοθετεί τον Γιοακίν Φίνιξ

Ο σκιτσογράφος Τζον Κάλαχαν έχει έφεση στο μαύρο χιούμορ, αλλά και τον αλκοολισμό. Ένα δυστύχημα θα τον αφήσει για πάντα καθηλωμένο σε αναπηρικό καροτσάκι. Στο ταξίδι της επιστροφής από την καταστροφή, ο Κάλαχαν βρίσκει την ομορφιά στον παραλογισμό της ανθρώπινης ύπαρξης και ο Γκας Βαν Σαντ μεταφέρει τη ζωή και το έργο του στην μεγάλη οθόνη, με τον Γιοακίν Φίνιξ, σε μία σπουδαία ερμηνεία: «Μην...

Ο σκιτσογράφος Τζον Κάλαχαν έχει έφεση στο μαύρο χιούμορ, αλλά και τον αλκοολισμό. Ένα δυστύχημα θα τον αφήσει για πάντα καθηλωμένο σε αναπηρικό καροτσάκι. Στο ταξίδι της επιστροφής από την καταστροφή, ο Κάλαχαν βρίσκει την ομορφιά στον παραλογισμό της ανθρώπινης ύπαρξης και ο Γκας Βαν Σαντ μεταφέρει τη ζωή και το έργο του στην μεγάλη οθόνη, με τον Γιοακίν Φίνιξ, σε μία σπουδαία ερμηνεία: «Μην Ανησυχείς, Δε Θα Φτάσει Μακριά Με Τα Πόδια». Προβάλλεται στο «Σινεμά με Θέα».

«Θα ακουστεί κλισέ, αλλά πάντα πίστευα ότι ο Γκας είχε ένα μοναδικό όραμα. Επειδή γνώριζε το Τζον προσωπικά, πίστευα ότι δε θα είναι μια τυπική βιογραφία. Δε με ενδιέφερε αυτού του είδους η αφήγηση. Ο τρόπος που ήθελε να χρησιμοποιήσει και animation στην ταινία είχε πολύ ενδιαφέρον. Το σημαντικότερο απ’όλα ωστόσο για μένα ήταν ότι ο Γκας ήταν ιδιαίτερα παθιασμένος με την ιστορία.» – Γιοακίν Φίνιξ

Ο Τζον Κάλαχαν παραλίγο να χάσει τη ζωή του σε ένα τροχαίο και το τελευταίο πράγμα που έχει σκοπό να κάνει είναι να κόψει το ποτό. Όταν δέχεται να κάνει φυσιοθεραπεία (με την παρότρυνση της κοπέλας του κι ενός χαρισματικού σπόνσορα) ο Κάλαχαν ανακαλύπτει το ταλέντο του να σχεδιάζει προκλητικά σκίτσα για εφημερίδες που τον κάνουν διάσημο παγκοσμίως.

Βασισμένο σε αληθινή ιστορία και στην αυτοβιογραφία του Κάλαχαν, το οδυνηρό, αλλά συχνά αστείο δράμα με τις θεραπευτικές ιδιότητες, που σκηνοθετεί ο δύο φορές Υποψήφιος για Όσκαρ, Γκας Βαν Σαντ, δημιουργός των ταινιών, «Milk» και «Ο ξεχωριστός Γουίλ Χάντινγκ». Πρωταγωνιστούν: Γιοακίν Φίνιξ, Τζόνα Χιλ, Ρούνι Μάρα, Τζακ Μπλακ.

Διαβάστε όλο το θέμα στο TVXS.gr


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.