Ο θείος Τραμπ έκλεψε τα αρχεία του Νίκολα Τέσλα;

Σαν σήμερα πριν από 163 χρόνια, και συγκεκριμένα στις 10 Ιουλίου του 1856, γεννήθηκε ο Σερβοαμερικανός επιστήμονας και εφευρέτης Νίκολα Τέσλα (1856-1943), που χαρακτηρίστηκε ως “Προμηθέας του ηλεκτρισμού” και ως “ο άνθρωπος που φώτισε τον κόσμο”... Ο θάνατος του Τέσλα Στις 7 Ιανουαρίου του 1943 ένας 87χρονος άφησε την τελευταία του πνοή σ' ένα δωμάτιο του...

Σαν σήμερα πριν από 163 χρόνια, και συγκεκριμένα στις 10 Ιουλίου του 1856, γεννήθηκε ο Σερβοαμερικανός επιστήμονας και εφευρέτης Νίκολα Τέσλα (1856-1943), που χαρακτηρίστηκε ως “Προμηθέας του ηλεκτρισμού” και ως “ο άνθρωπος που φώτισε τον κόσμο”…

Ο θάνατος του Τέσλα

Στις 7 Ιανουαρίου του 1943 ένας 87χρονος άφησε την τελευταία του πνοή σ’ ένα δωμάτιο του ξενοδοχείου New Yorker. Πέθανε κατά τη διάρκεια ενός ύπνου γεμάτου όνειρα και το παγερό του πρόσωπο απέπνεε μια απόκοσμη γαλήνη που υπονοούσε πολλά. Τον ανακάλυψε η καμαριέρα του ξενοδοχείου που, αγνοώντας την κρεμασμένη στην πόρτα πινακίδα “Μην Ενοχλείτε”, μπήκε μέσα στο δωμάτιο και τον βρήκε νεκρό στο δωμάτιο του. Ο γιατρός Χ.Β. Γούεμπλι, που εξέτασε το νεκρό άνδρα, είπε ότι ο θάνατός του επήλθε στις 22:30. Αιτία η καρδιακή προσβολή. Πέθανε ήσυχα, χωρίς να το γνωρίζει, κατά τη διάρκεια του ύπνου του.

To γεγονός αυτό θα περνούσε απαρατήρητο αν ο νεκρός γέρος δεν ήταν ένας από τους ανθρώπους που βρισκόταν επί δεκαετίες στην πρωτοπορία του πολλά υποσχόμενου τομέα της ηλεκτροτεχνικής. Αν δεν ήταν ένας πραγματικός “άνθρωπος των θαυμάτων”, που προχώρησε άφοβα μπροστά σε “αχαρτογράφητα ύδατα” της επιστήμης και της τεχνολογίας, “χακάροντας” μυστικά της Φύσης και χαρίζοντας τα στην ανθρωπότητα, πληρώνοντας ως σύγχρονος “Προμηθέας του Ηλεκτρισμού” και το ανάλογο τίμημα. Το όνομα του ήταν Νίκολα Τέσλα και ήταν ένας από τους μεγαλύτερους επιστήμονες κι εφευρέτες όλων των εποχών, με 700 περίπου κατοχυρωμένες ευρεσιτεχνίες ορισμένες εκ των οποίων άλλαξαν τον κόσμο και χρησιμοποιούνται ως τις μέρες μας.

Πριν ακόμη το σώμα του μεταφερθεί στο Γραφείο Τελετών Φρανκ Κάμπελ, πράκτορες του FBI και άλλοι “ειδικοί” μπήκαν στο δωμάτιο του κι ερεύνησαν σχολαστικά ορισμένα από τα δεκάδες κιβώτια με έγγραφα, σχέδια και σημειώσεις. Άνοιξαν παράλληλα και το χρηματοκιβώτιο του, προσπαθώντας να εντοπίσουν τα σχέδια κάποιου νέου υπερόπλου, που ο Τέσλα υποστήριζε πως ήταν ικανό να αλλάξει τον ρου του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, αλλά και “να καταργήσει όλους τους πολέμους”. Κανείς δεν γνωρίζει τι ακριβώς εντόπισαν και υπεξαίρεσαν από αυτόν τον πολύτιμο πακτωλό εγγράφων, σημειώσεων, σχεδίων και ιδεών, που ο Τέσλα άφησε παρακαταθήκη στην ανθρωπότητα.

Διαβάστε όλο το θέμα στο TVXS.gr


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.