Γκολ ο Σεμέδο, αποκάλυψη ο Τζολάκης (video)

Ο Ολυμπιακός ολοκλήρωσε τα εκτός Ελλάδας φιλικά του με ισοπαλία 1-1 με το Αμβούργο. Πρώτο γκολ του Πορτογάλου αμυντικού. Πέναλτι απέκρουσε ο 17χρονος τερματοφύλακας.

Με ισοπαλία 1-1 με το Αμβούργο στην Αυστρία ολοκλήρωσε τον κύκλο των φιλικών αναμετρήσεων εκτός Ελλάδας ο Ολυμπιακός, με τον Ρούμπεν Σεμέντο να πετυχαίνει το πρώτο γκολ του και τον Κωνσταντίνο Τζολάκη να πραγματοποιεί σπουδαία εμφάνιση. 

Ο Πέντρο Μαρτίνς παρέταξε έναν αλλαγμένο Ολυμπιακό στο αρχικό σχήμα εν συγκρίσει με τον προηγούμενο φιλικό αγώνα στην Αυστρία με την Ντινάμο Κιέβου. Ο Ντουρμισάι ήταν πολύ δραστήριος και μαχητικός, ενώ από την αριστερή πλευρά ο Ραντζέλοβιτς ήταν ο πιο κινητικός παίκτης από την πλευρά των «Ερυθρολεύκων». 

Στο 16’ ο Ντουρμισάι πήρε μια εναέρια μονομαχία, ο Ραντζέλοβιτς κινήθηκε ωραία από την αριστερή πλευρά, γύρισε στην «καρδιά» της άμυνας αλλά ο Μίκελ πρόλαβε τον Σολδάνο.
Στο 20’ το Αμβούργο απείλησε για πρώτη φορά, καθώς υπήρξε αδράνεια στην ελληνική άμυνα, με αποτέλεσμα ο Νάρεϊ να τροφοδοτήσει στον Κυριάκο Παπαδόπουλο, με τον Έλληνα κεντρικό αμυντικό να αστοχεί από πλεονεκτική θέση.

Στο 25’ η γερμανική ομάδα είχε τη μεγάλη ευκαιρία να ανοίξει το σκορ, με το διαιτητή να καταλογίζει πέναλτι σε μαρκάρισμα του Γιάννη Μασούρα επί του Γιάτα (αν και από το replay δε φάνηκε να υπάρχει παράβαση), ωστόσο ο 17χρονος Τζολάκης νίκησε τον Γουντ, κρατώντας το 0, όπως και τέσσερα λεπτά αργότερα σε πλασέ του Ντούτζακ από τη δεξιά πλευρά της μεγάλης περιοχής. 

Στο 33’ ο Φορτούνης έδρασε με ταχύτητα κάνοντας άμεσα την πάσα στον Ντουρμισάι, ο διεθνής επιθετικός πάτησε περιοχή, αλλά δεν είχε καλή ισορροπία και το τελείωμά του έστειλε την μπάλα εκτός εστίας. Προτού φύγει το ημίχρονο, ο Ολυμπιακός απείλησε ακόμη μια φορά στο 40’ με σέντρα-σουτ του Γιάννη Μασούρα, την οποία εξουδετέρωσε ο Μίκελ. 

Στο δεύτερο μέρος ο ρυθμός έπεσε, με το Αμβούργο να δημιουργεί την πρώτη ευκαιρία στο 56’ ύστερα από εκτέλεση φάουλ του Κίτελ και κεφαλιά του Φαν Ντρόνχελεν, με την μπάλα να περνάει λίγο έξω από την εστία του Τζολάκη. Στο 67’ ο Φορτούνης απεχώρησε με μικροπρόβλημα στο δεξί πόδι και τη θέση του πήρε στον αγωνιστικό χώρο ο Βαλμπουενά, περισσότερο για προληπτικούς λόγους. 

Στο 69’ ο Κίτελ έπιασε ένα δυνατό σουτ εκτός μεγάλης περιοχής με τον Σιαμπάνη να απομακρύνει εντυπωσιακά τον κίνδυνο. Στο 80’ ο Ολυμπιακός βρήκε γκολ από στατική φάση, αφού ο Βαλμπουενά εκτέλεσε το κόρνερ κι ο Ρούμπεν Σεμέντο έχοντας πολύ καλή θέση, με άνετη κεφαλιά άνοιξε το σκορ για την ελληνική ομάδα. Στο 87’ το Αμβούργο κατάφερε να ισοφαρίσει, καθώς στο κέντρο της «ερυθρόλευκης» άμυνας υπήρχε κενό το οποίο εκμεταλλεύτηκε ο Χίντερζεερ, που πήρε την κόντρα από τον Σιαμπάνη για να σκοράρει. 

Υπενθυμίζεται πως η αποστολή του Ολυμπιακού επιστρέφει την Πέμπτη (11/7) στην Αθήνα και την Τρίτη (16/7) υποδέχεται στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» τη Νότιγχαμ Φόρεστ, στο τελευταίο φιλικό πριν από τις δύο αναμετρήσεις με τη Βικτόρια Πλζεν για το δεύτερο προκριματικό γύρο του Champions League στις 23 και στις 30 του τρέχοντος. 

Ολυμπιακός: Τζολάκης (64’ Σιαμπάνης), Γιάννης Μασούρας, Σεμέντο, Παπαδόπουλος, Τσιμίκας, Σουρλής (81’ Μπουχαλάκης), Ανδρούτσος (81’ Γκιλιέρμε), Ραντζέλοβιτς (81’ Σουντανί), Φορτούνης (67’ Βαλμπουενά), Σολδάνο, Ντουρμισάι 

Αμβούργο: Μίκελ, Γκιάμερα (62’Βίντσχαϊμερ) , Φαν Ντρόνχελεν, Παπαδόπουλος (62’ Βάγκνομαν), Λάιμπολντ (62’ Σάκαϊ), Μόριτς (62’ Εζτσάν), Ντούτζακ (46’ Κίτελ), Νάρεϊ, Γουντ (62’ Χίντερζεερ), Τζάτα (62’ Γιότας), Φάιν



Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.