Ο στρατός φάντασμα των καλλιτεχνών που παγίδευσε τον Χίτλερ

Το καλοκαίρι του 1944 οι ΗΠΑ τοποθέτησαν ένα «Στρατό Φάντασμα» στη Γαλλία και την κοιλάδα του Ρήνου, προκειμένου να παραπλανήσουν το Τρίτο Ράιχ και να υπερεκτιμήσει την ισχύ των συμμαχικών δυνάμεων. Πρόκειται για τους στρατιώτες που ανήκαν σε μια ειδική μυστική αποστολή που έπρεπε να εκφοβίσει και να παραπλανήσει τον εχθρό με έναν περίτεχνο ψεύτικο στρατό. Ήταν γνωστοί ως ο Στρατός...

Το καλοκαίρι του 1944 οι ΗΠΑ τοποθέτησαν ένα «Στρατό Φάντασμα» στη Γαλλία και την κοιλάδα του Ρήνου, προκειμένου να παραπλανήσουν το Τρίτο Ράιχ και να υπερεκτιμήσει την ισχύ των συμμαχικών δυνάμεων.

Πρόκειται για τους στρατιώτες που ανήκαν σε μια ειδική μυστική αποστολή που έπρεπε να εκφοβίσει και να παραπλανήσει τον εχθρό με έναν περίτεχνο ψεύτικο στρατό. Ήταν γνωστοί ως ο Στρατός Φάντασμα.

Ο Στρατός Φάντασμα, αποτελείτο από 1.100 άνδρες και μια σειρά από ψεύτικα φουσκωτά άρματα μάχης και όπλα, και ήταν κομμάτι των Ειδικών στρατευμάτων του 23ου Διοικητικού Κέντρου.

Χρησιμοποιώντας ψεύτικα άρματα, κανόνια, τζιπ και φορτηγά, ψεύτικα αεροσκάφη, ψεύτικες ραδιοφωνικές μεταδόσεις και ειδικά εφέ, αυτή η μικρή ομάδα Αμερικανών στρατιωτών προσποιούνταν ότι ήταν δύο μεραρχίες των 30.000 συμμαχικών στρατευμάτων που έκαναν επίθεση, ενώ στην πραγματικότητα, η πραγματικό επίθεση (με πραγματικά άρματα μάχης και πυροβολικό) επρόκειτο να πραγματοποιηθεί μίλια μακριά.

Η αποκλειστική ευθύνη της μονάδας ήταν να δημιουργεί την ψευδαίσθηση διαφόρων φανταστικών σεναρίων και να διαδίδει παραπληροφόρηση ως προς την ισχύ και τη θέση των Συμμαχικών δυνάμεων.

Διαβάστε όλο το θέμα στο TVXS.gr


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.