Περισσότερο “έφηβος” από πότε!

Ο Ολυμπιακός απέναντι στο Αμβούργο παρουσίασε ένα από τα νεανικότερα πρόσωπα της ιστορίας του! Του Βασίλη Κωνσταντόπουλου.

Η εποχή Πάουλο Μπέντο στον Ολυμπιακό σε συνδυασμό με την πρότερη οργάνωση των ακαδημιών άφησε μια “μαγιά” αξιοποίησης των ταλέντων του συλλόγου. Η γενιά των Μανθάτη, Ρέτσου, Ανδρούτσου, Νικολάου “μεγάλωσε”, πολύ πριν πατήσει τα 25, καθώς ακολουθεί η γενιά των Τζολάκη, Μαρτίνη, Σουρλή, Ξενιτίδη και Στουρνάρα. Ο Πέδρο Μαρτίνς δεν φείδεται των ευκαιριών και η φετινή προετοιμασία του Ολυμπιακού ήταν τρανό παράδειγμα, καθώς τα παιδιά των ακαδημιών είχαν ενεργό και ουσιαστικό ρόλο στη δουλειά που έγινε σε Γκνιεβίνο, Βαρσοβία και Στανς.

Ταυτόχρονα αυτά τα παιδιά ένιωσαν άνετα να ξεδιπλώσουν το ταλέντο τους, αλλά κυρίως τις πτυχές του χαρακτήρα τους. Ο Σουρλής το ποδοσφαιρικό του coolness, ο Μαρτίνης την αποφασιστικότητα της επιτυχίας, οι Τζολάκης και Στουρνάρας την υπομονή των ταλαντούχων.

Η συμμετοχή κάποιου πιτσιρικά στην ομάδα, άλλες εποχές θα κέρδισε τον κλισέ τίτλο “ευχάριστη έκπληξη” ή θα προκαλούσε δημοσιογραφικό αμόκ. Πλέον θεωρείται καθεστώς κανονικότητας για το σύλλογο. Οι νεαροί παίκτες ακόμα και αν δεν έχουν πατήσει τα 17 (Τζολάκης, Σουρλής) καλούνται να γίνουν αγωνιστικοί συνομιλητές του Βαλμπουενά, του Τοροσίδη, του Φορτούνη, του Αβραάμ. Εξ’ άλλου μιλούν την ίδια ποδοσφαιρική γλώσσα, απλά σε μια πιο ενθουσιώδη διάλεκτο.

Ο Ολυμπιακός παρατάχθηκε απέναντι στο Αμβούργο, στο τελευταίο φιλικό της προετοιμασίας -με όση σημασία είχε αυτό (καθώς ήταν ένα ματς του οποίου το αποτέλεσμα και η εμφάνιση, θα προκαλούσε σε πολλούς εντυπωσεις)- με μια άκρως νεανική, στα όρια της… εφηβικής ομάδας. Ο μέσος όρος ηλικίας της βασικής ενδεκάδας του Ολυμπιακού ήταν ελάχιστα παραπάνω από τα 23 χρόνια! Το συγκεκριμένο σύνολο δεν έδειξε να υστερεί πουθενά και φυσικά περίσσεψε το πάθος, η διάθεση και η ενέργεια.

Εκτός από τα παιδιά των ακαδημιών, αγωνίστηκαν στο αρχικό σχήμα οι Γιάνης Μασούρας, Τσιμίκας, Σεμέδο, Ρανζτέλοβιτς, Ανδρούτσος, Σολδάνο και Ντουρμισάι. Κανείς τους πάνω από 25 ετών!

Ο Πέδρο Μαρτίνς, ως ένας σύγχρονος ποδοσφαιράνθρωπος, λατρεύει να δουλεύει με νέα παιδιά, τον εξιτάρει η εύπλαστη ποδοσφαιρική τους ηλικία και δεν κουράζεται να διορθώνει ακόμα και το πιο αφελές λάθος εντός γηπέδου, χωρίς να αφορίζει, χωρίς να βιάζεται να βγάλει συμπεράσματα.

Οι “παλιοί” του Ολυμπιακού παίζουν παράλληλα τον δικό τους ρόλο, καθώς έχουν σκεπάσει τους νέους, καθοδηγώντας τους σε θέματα νοοτροπίας και λειτουργίας του συλλόγου στο υψηλότερο επίπεδο. Δεν είναι τυχαίο πως οι πιτσιρικάδες του Ολυμπιακού, έχουν να λένε για τη βοήθεια που δέχονται από τους Τοροσίδη, Αβραάμ και Φορτούνη. 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.