Οι πρώτοι ξένοι στην Αγγλία… Αρντίλες και Βίγια (pics)

Σαν σήμερα, ένα πρωινό της 11ης Ιουλίου του 1978 η είδηση ξάφνιασε πολλούς... η Τότεναμ απέκτησε δύο Αργεντινούς, δύο παίκτες που δύο εβδομάδες νωρίτερα κατέκτησαν το Παγκόσμιο κύπελλο, τον Οσβάλντο Αρντίλες και τον Ρίκι Βίγια!

Σαν σήμερα, ένα πρωινό της 11ης Ιουλίου του 1978 η είδηση ξάφνιασε πολλούς… η Τότεναμ απέκτησε δύο Αργεντινούς, δύο παίκτες που δύο εβδομάδες νωρίτερα κατέκτησαν το Παγκόσμιο κύπελλο, τον Οσβάλντο Αρντίλες και τον Ρίκι Βίγια!

Για την κουλτούρα των Άγγλων ήταν κάτι πρωτόγνωρο! Μέχρι τότε ξένοι στο Αγγλικό πρωτάθλημα θεωρούνταν Ουαλοί, Ιρλανδοί, Σκωτσέζοι και ΒορειοΙρλανδοί! 

Δύο Αργεντινοί… ένας τύπος με μουστάκι και ένας γρήγορος κοντός ήταν το μπαμ της νεοφώτιστης Τότεναμ και μάλιστα δύο εβδομάδες αφού κατέκτησαν το Παγκόσμιο κύπελλο! Ο Ρίκι Βίγια και ο Οσβάλντο Αρντίλες!!!

Οι δυό τους δεν ήξεραν Αγγλικά… άργησαν να μπουν στο μυαλό των Άγγλων αλλά για τους φίλους της Τότεναμ ήταν αυτό που τους έκανε να ξεχωρίζουν από τις υπόλοιπες ομάδες. Σιγά σιγά έμαθαν Αγγλικά και ο Αρντίλες δέθηκε αρκετά με τον κόσμο και το περιβάλλον! 

Ο πρώτος τίτλος ήρθε το 1981. Το κύπελλο Αγγλίας απέναντι στην Μάντσεστερ Σίτι με τον Βίγια να πετυχαίνει ένα πανέμορφο, λάτιν γκολ!

Στις 3 Απριλίου του 1982 όμως… το γυαλί δεν ράγισε, έσπασε! Το προηγούμενο βράδυ παίκτες και προπονητικό τιμ πήγαν στα κρεβάτια τους και ξύπνησαν με την Αγγλία και την Αργεντινή… σε πόλεμο, τον πόλεμο των Φώκλαντς. 

Η λέξη ξύπνησαν δεν αφορά όλους καθώς οι δύο Αργεντινοί δεν κοιμήθήκαν ποτέ! Στον ημιτελικό με την Λέστερ στο Βίλα Παρκ… ο Βίγια δεν έπαιξε, ο Άρντίλες έπαιξε αλλά αυτά που άκουσε στο γήπεδο δεν περιγράφονται! Αμέσως μετά και οι δύο έφυγαν για την πατρίδα τους για να προετοιμαστούν για το Παγκόσμιο κύπελλο.

Η επιστροφή τους ήταν δύσκολη. Σε συνάντηση με τον κόουτς Μπέρκινσο ήταν λογικό το επιχείρημα : “δεν μπορώ να παίξω ξανά στην Αγγλία, είμαστε σε πόλεμο”. Ο Βίγια το πάλεψε για μισή σεζόν, ο Αρντίλες πήγε δανεικός στην Παρί Σεν Ζερμέν! Το μυαλό ήταν αλλού!

Ο Βίγια το καλοκαίρι του 1983 έφυγε. Ο Αρντίλες έμεινε και τελικά η παρουσία του στην Τότεναμ ολοκληρώθηκε το 1988 έχοντας κατακτήσει και το τελευταίο Ευρωπαϊκό τρόπαιο στην ιστορία της Τότεναμ, ένα κύπελλο UEFA το 1984!

Μαζί τους εκείνη την χρονια αποκτήθηκαν συνολικά δέκα ξένοι ποδοσφαιριστές από Αγγλικούς συλλόγους… Σαμπέγια, Ταραντίνι, Ντέινα, Μιούρεν, Τάισεν, Γκόλατς, Γιάνκοβιτς, Μπόροτα αλλά από όλους αυτούς… ο Οσβάλντο Αρντίλες είναι ο μόνος που μένει ακόμη στην Αγγλία και ο πρωτοπώρος της λεγεώνας των ξένων που έχει κατακλύσει πλέον το Αγγλικό ποδόσφαιρο, σε όλα τα επίπεδά του!


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.