Τα “κρακ” που μας μούδιασαν (φωτογραφίες)

Από τον Σωτήρη Νίνη στον Κώστα Φορτούνη, το novasports.gr κάνει μια αναδρομή στους τραυματισμούς που καθήλωσαν για τουλάχιστον έξι μήνες τα αστέρια του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Ο Κώστας Φορτούνης είναι αναγκασμένος να σηκώσει κεφάλι και να δουλέψει όπως αντίστοιχα έκαναν και οι συνάδελφοί του που πέρασαν το ίδιο και θα το κάνει!

Είναι ο πιο ύπουλος τραυματισμός για έναν επαγγελματία ποδοσφαιριστή. Συνήθως συμβαίνει σε ανύποπτη φάση, ακόμα και σε συνθήκη μικρής πίεσης. Οι συχνές επιταχύνσεις, οι συχνές επιβραδύνσεις, οι στροφές και τα άλματα ταλαιπωρούν τα ποδοσφαιρικά γόνατα.
 
Παρατηρώντας τη φάση του τραυματισμού του Φορτούνη δε συνειδητοποιεί κανείς εύκολα το μέγεθος του προβλήματος, ούτε καν ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής. Έχει ακούσει έναν θόρυβο και έχει νιώσει έναν οξύ πόνο, αλλά το κυριότερο πρόβλημα είναι  ότι νιώθει μια αστάθεια στο γόνατό του. Η ενδελεχής εξέταση μόνο φανερώνει το μέγεθος του προβλήματος.

Έτσι έγινε και με τον αρχηγό του Ολυμπιακού ο οποίος διαπίστωσε το πρόβλημα μόνο μετά τις εξετάσεις που υποβλήθηκε άμα τη αφίξει του από την Αυστρία. Πλέον δεν υπάρχει λόγος και χρόνος για μεμψιμοιρίες. Μόνο το βλέμμα μπροστά και στη δουλειά που χρειάζεται ώστε να γυρίσει δριμύτερος. Όπως έκαναν και τόσοι ακόμα συνάδελφοί του οι οποίοι πέρασαν αυτή την τεράστια δοκιμασία. Ποιοι είναι αυτοί;

Αντελίνο Βιεϊρίνια

Μαζί με τον Κώστα Φορτούνη θα μπορούσαν να μοιραστούν το βραβείο του MVP της περασμένης σεζόν. Και οι δύο θα λείψουν από το επερχόμενο πρωτάθλημα τουλάχιστουν τους πρώτου μήνες του. Ο αρχηγός του ΠΑΟΚ υπέστη ρήξη χιαστών στο ματς με την ΑΕΛ τον περασμένο Απρίλιο και η επάνοδός του αναμένεται τον Νοέμβριο. Επί του παρόντος η αποθεραπεία του πηγαίνει πολύ καλά και άπαντες περιμένουν να τον δουν ξανά αγωνιζόμενο στα γήπεδα. 

Πέτρος Μάνταλος

Ο αρχηγός της ΑΕΚ έχει περάσει το γολογοθά αυτό δύο φορές. Η πρώτη ήταν τον Μάρτιο 2015 στον ημιτελικό κυπέλλου με τον Ολυμπιακό όταν είχε τραυματιστεί στο δεξί γόνατο και η δεύτερη τον Οκτώβριο του 2017 στο ματς με τον Πανιώνιο στο αριστερό γόνατο. Από τους πιο άτυχους που όμως επέστρεψε χωρίς να του λείπει κάποιο από τα στοιχεία που τον έχρισαν ηγέτη της “Ένωσης”.

Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος

Νωπές είναι οι μνήμες από τον τραυματισμό του Χριστοδουλόπουλου, ο οποίος τον περασμένο Φεβρουάριο υπέστη ρήξη πρόσθιου χιαστού στο αριστερό γόνατο και πλέον βρίσκεται κοντά στην επάνοδό του. Στο ίδιο γόνατο είχε πάθει την ίδια ρήξη και το 2011 ως πάικτης του Παναθηναϊκού τότε, μένοντας έξω για περίπου έξι μήνες. Περιττό να πει κανείς ότι με την επιστροφή του έκανε ακόμα καλύτερα πράγματα.

Μαουρίτσιο 

Τον περασμένο Μάρτιο, στο ματς με τον Ατρόμητο ένας ακόμα παίκτης του ΠΑΟΚ, ο Βραζιλιάνος χαφ Μαουρίτσιο, υπέστη ρήξη πρόσθιου χιαστού. Σε μια ανύποπτη φάση, άκουσε ένα “κρακ” και κατάλαβε αμέσως πως κάτι δεν πήγαινε καλά. Την επόμενη μέρα διαπιστώθηκε το μέγεθος του προβλήματος και ο Σεπτέμβριος τέθηκε ως ο μήνας επανόδου του. 

Μιχάλης Μπακάκης

Λίγο καιρό μετά την πρώτη ρήξη χιαστών του Μάνταλου, στην ΑΕΚ ήρθε και δεύτερο πλήγμα με τον Μιχάλη Μπακάκη να παθαίνει ρήξη πρόσθιου χιαστού στο ματς με τον Ολυμπιακό Βόλου αναγκάζοντας τον να μείνει εκτός για περίπου έξι μήνες. Μετά τον τραυματισμό του επανήλθε καλύτερος, πιο ώριμος και φόρεσε μέχρι και το περιβραχιόνιο του αρχηγού, ενώ τη χρονιά που η ΑΕΚ πήρε το πρωτάθλημα, ήταν εκ των κορυφαίων της συντελεστών.

Έλντερ Λόπεζ

Τον Σεπτέμβριο του 2018 στο ματς ΟΦΗ-ΑΕΚ, άτυχος στάθηκε ο βασικός αριστερός μπακ της ΑΕΚ, Έλντερ Λόπεζ, ο οποίος έπαθε ρήξη χιαστών στο αριστερό γόνατο και επέστρεψε στο τέλος της σεζόν, αδημονώντας πλέον (με νέο συμβόλαιο) να ξεκινήσει μια νέα χρονιά για την ομάδα του και μια νέα εποχή για τον ίδιο. 

Βασίλης Λαμπρόπουλος

Βασικός στην ΑΕΚ το 2017, ο Έλληνας στόπερ ζούσε την κορυφαία στιγμή της καριέρας του, όταν στο ματς με τον Πλατανιά ένιωσε το μοιραίο θόρυβο στο δεξί του γόνατο. Δεν το έβαλε κάτω επανήλθε και πλέον κάνει όνειρα με την Λα Κορούνια στο νέο βήμα της καριέρας του.

Δημήτρης Κολοβός

Κάνοντας εξαιρετικές εμφανίσεις με τη Μαλίν, στοματς με τη Λόκερεν το Φεβρουάριο του 2017 πέτυχαινε το έκτο του γκολ στο πρωτάθλημα. Δέκα λεπτά αργότερα και μετά από ένα μαρκάρισμα του Γκαλίτσιου, αρκούσε ένα στραβοπάτημα για να υποστεί ολική ρήξη χιαστών. Στα όρια της κατάθλιψης, δεν το έβαλε κάτω, επανήλθε δρίμυτερος και συνέχισε να σκοράρει ακόμα και με την Εθνική ομάδα. 

Σωτήρης Νίνης

Τον Σεπτέμβριο του 2011 η Εθνική Ελλάδος αντιμετωπίζει το Ισράηλ και ο Σωτήρης Νίνης ηγετικός σκοράρει ένα υπέροχο γκολ. Λίγη ώρα αργότερα σε μια ασύλληπτη εναλλαγή συναισθημάτων παθαίνει ρήξη χιαστών. Ο Παναθηναϊκός και η Εθνική ομάδα στερήθηκαν τις υπηρεσίες τους για τους επόμενους επτά μήνες.

Αβραάμ Παπαδόπουλος



Ο έμπειρος στόπερ βασικός για την Εθνική ομάδα στο EURO 2012 είχε ραντεβού με την ατυχία. Στην πρεμιέρα απέναντι στην διοργανώτρια Πολωνία σε μια ανύποπτη (ως είθισται) φάση σωριάστηκε το έδαφος σκοτεινιάζοντας το πρόσωπό του αλλά και αυτότου Φερνάντο Σάντος. Επτά μήνες εκτός δράσης στο πικ της ωριμότητάς του τον άφησε αρκετά πίσω. 

Νίκος Καρέλης

Τον Δεκέμβριο του 2016 ο Καρέλης αγωνιζόταν στη Γκενκ έχοντας πάρει μεταγραφή από τον Παναθηναϊκό. Ο “Χουλκ” είχε μόλις βάλει το 18ο του γκολ για τη βελγική ομάδα και ετοιμαζόταν να πάρει σούπερ μεταγραφή, από την οποία θα καρπωνόταν μεγάλο χρηματικό ποσό και το τριφύλλι λόγω ποσοστού μεταπώλησης. Ήταν το τελευταίο ματς της σεζόν, απέναντι στη Γάνδη. Έμεινε εκτός για οκτώ μήνες. 

Γιάννης Μανιάτης

Στις 11 Μαρτίου του 2015 ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει την ΑΕΚ στα ημιτελικά του κυπέλλου και σε μια διεκδίκηση της μπάλας με τον Πλατέλλα το πόδι μένει στο χορτάρει, το “κρακ” ακούγεται και η αποκτάστασή παίρνει οκτώ μήνες για τον τότε αρχηγό του Ολυμπιακού. Η στιγμή που ο Αραβίδης τον παρηγορεί είναι από τις ποδοσφαιρικές στιγμές που αγγίζουν κάθε φίλαθλο.

Ασφαλώς και υπάρχουν πολλές ακόμα περιπτώσεις όπως οι δύο φορές του Θανάση Καραγκούνη, ο Κώστας Τριανταφυλλόπουλος, ο Δημήτρης Ανάκογλου, οι δύο φορές του Ροβίθη, ο Γιάκομπ Γιόχανσον, ο Τάσος Παπάζογλου, ο Γιάννης Μυστακίδης και πολλοί άλλοι που επέστρεψαν ή δυσκολεύτηκαν να επιστρέψουν. 

Ο Κώστας Φορτούνης πρέπει να στρέψει το βλέμμα στο μέλλον και να δει ως μια νέα πρόκληση της καριέρας του αυτόν τον γολγοθά για να επιστρέψει δριμύτερος για το καλό του Ολυμπιακού και της Εθνικής ομάδας.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.