Πετρούνιας – Μιλλούση: «Θέλουμε ένα μετάλλιο για την κόρη μας…» (video)

Προσφάτως παντρεμένοι, με την Βασιλική να ετοιμάζεται να φέρει στον κόσμο την νεαρή Πετρούνια και τον Λευτέρη να «ζεσταίνει» τα χέρια του για να της προσφέρει Ολυμπιακό μετάλλιο. Πετρούνιας και Μιλλούση μιλούν αποκλειστικά στον Γιάννη Πάγκο στα κανάλια Novasports...

Ο Λευτέρης Πετρούνιας και η Βασιλική Μιλλούση μιλούν αποκλειστικά στα κανάλια Novasports για την επέμβαση στον ώμο, για την προετοιμασία  επιστροφής στην ενεργό δράση και το κίνητρο που δίνει η κορούλα που περιμένουν.  

Η επέμβαση

Ηταν 5 Νοεμβρίου πέρσι, το 2018 όταν μπήκε στο χειρουργείο, στη στη Γενική Κλινική του Ανσί στη Γαλλία. Επέμβαση στον ώμο. Επέμβαση από τον εξειδικευμένο χειρουργό, Λοράν Λαφός, έναν από τους κορυφαίους στον κόσμο στη χειρουργική ώμου, παρόντος του γιατρού της Ε.Γ.Ο., Οδυσσέα Παξινού που συνόδευσε τον Πετρούνια στη Γαλλία.
Θα είναι Οκτώβριος του 2019, σε λίγο καιρό, που ο Ελληνας Πρωταθλητής θα πάρει μέρος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που θα γίνει στη Στουτγάρδη για να διεκδικήσει την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Δέκα μήνες μετά. 
Νωρίτερα, ο Πετρούνιας θα πάρει μέρος σε άλλους δύο αγώνες. Στην προετοιμασία που θα γίνει στην Αυστρία στα τέλη Αυγούστου και ένα φιλικό αγώνα. Και, στο “Μπερσί” στο Παρίσι ένα δυνατό World Cup, στις 16-20 Σεπτέμβρη. “Θεωρώ ότι δύο αγώνες είναι υπεραρκετοί, δεν λείπω και τρία χρόνια. Εντάξει, είναι 10 μήνες οπότε πάμε δυνατά”, λέει μιλώντας στα κανάλια Novasports. 

 
“Θα βάλω τα δυνατά μου για να γίνω ένας καλός μπαμπάς, χαζομπαμπάς όπως λέμε”

Μαζί με τη Βασιλική Μιλλούση περιμένουν την κορούλα τους. Προσφάτως τον Ιούλιο το διαδίκτυο πλημμύρισε με τρυφερότητα και όμορφα συναισθήματα με την εκπληκτική φωτογραφία. Τον Λευτέρη να φιλά την κοιλιά της εγκυμονούσας, Βασιλικής και να γράφει: “Τώρα πια είμαι σίγουρος ότι θα τα καταφέρω…”.
Στη συνέντευξή του στα κανάλια Novasports είπε μεταξύ άλλων: “Θα βάλω τα δυνατά μου για να γίνω ένας καλός μπαμπάς, χαζομπαμπάς όπως λέμε” και αναφέρθηκε σε όλο το διάστημα της αποθεραπείας, στη δουλειά που γίνεται, στις ατέλειωτες ώρες προπόνησης, στο πείσμα του και στη δίψα του για νίκες. 
“Βρίσκομαι σε πολύ καλή φόρμα αυτή τη στιγμή έχουμε επανέλθει σχεδόν πλήρως. Εχουμε κάνει πάρα πολύ προσεκτική δουλειά Ο ώμος έχει περάσει όλα τα κρας τεστ καθώς μπαίναμε ξανά μετά τον τραυματισμό και το χειρουργείο. Εχουμε φτιάξει τον ώμο από την αρχή, μυ προς μυ και όλο μου το σώμα. Θα γίνω καλύτερος από πριν”.
Είπε ακόμη: “Ηταν πολύ δύσκολη απόφαση γιατί είναι πολύ μεγάλο άγχος για έναν αθλητή που κάνει κρίκους να μπει να χειρουργήσει τον ώμο του. Ιδιαίτερα σε μένα που το χειρουργείο και η ζημιά αποδείχτηκε πολύ μεγαλύτερο από ό,τι περιμέναμε αλλά με χειρούργησε ο καλύτερος γιατρός στον κόσμο. Εχω ένα πολύ δυνατό τημ γύρω μου. Και στην Ελλάδα ο γιατρός μου, ο Οδυσσέας Παξινός είναι ένας άγιος άνθρωπος αλλά και οι φυσιοθεραπευτές μου”.
Πρόσθεσε: “Και θεωρώ πως με το πείσμα που έχω και την εμπειρία που έχω θα καταφέρω να κάνω ξανά κρίκους καλύτερα κι από πριν. Τα τελευταία δύο χρόνια έκανα με πόνους και καταφέραμε αυτά. Φανταστείτε αν δεν πονάω… Θα μπορώ να δουλέψω καλύτερα”.  
Στο πώς διαχειριζότανε τον πόνο είπε: “Η αδρεναλίνη του αγώνα βοήθησε πάρα πολύ στο να καταφέρνω να το κάνω καθώς στις προπονήσεις δεν έβγαιναν αυτά που έβγαιναν στον αγώνα. Σε καμία περίπτωση… Ή, κράταγα δυνάμεις για τις χρησιμοποιήσω και να αντέξω τους πόνους στον αγώνα. Δεν μπορώ να το εξηγήσω αυτό ακριβώς αλλά το σίγουρο είναι ότι δεν θα το ξαναέκανα”. 
Είπε ακόμη για το διάστημα μετά το χειρουργείο: “Το μόνο πράγμα που έχεις να αντιμετωπίσεις μετά το χειρουργείο -εφόσον έχει πάει καλά όλη η αποκατάσταση, η ενδυνάμωση- είναι το κόλλημα που έχει στο μυαλό ένας αθλητής από τον φόβο μην πονέσει. Αυτό έχω ήδη αρχίσει να το ξεπερνάω και έχω άλλους τρεις μήνες μπροστά μου για να είμαι έτοιμος”. 
Είπε για τη δουλειά που κάνει και τις πολλές ώρες που βρίσκεται στην προπόνηση δίνοντας ένα παράδειγμα από τη μέρα της συνέντευξης: “Ηρθα στις 08:00 και έφυγα στις 14:00. Κι έκανα 20 λεπτά διάλειμμα. Δεν μπορώ να σας πω κάτι άλλο. Διψάω πάρα πολύ να επιστρέψω, ξανά να αγωνιστώ και ξανά να κερδίσω”. 
Αναφέρθηκε στην αγάπη του κόσμου και είπε: “Εχω ξαναπεί ότι αυτό είναι το σημαντικότερο μετάλλιό μου. Μαζί με την ομάδα, με τον προπονητή μου, με τους ανθρώπους που συνεργάζομαι, καταφέραμε να βγάλουμε όλη την καλή εικόνα του αθλήματος προς τα έξω, να φέρουμε παιδάκια στη γυμναστική, στον αθλητισμό γενικότερα. Ισως δεν έχω συνειδητοποιήσει ακριβώς όλο αυτό που συμβαίνει. Αυτό που έχω συνειδητοποιήσει είναι ότι αυτοί οι άνθρωποι μου δίνουνε δύναμη για να συνεχίσω να αγωνίζομαι για τη χώρα μου και να προσπαθώ με ό,τι δυνάμεις έχω να ξαναπάρω μετάλλιο”. 
Είπε για τα συναισθήματά του που μαζί με τη Βασιλική περιμένουν την κορούλα τους: “Τι συναισθήματα να έχει κανείς όταν περιμένει παιδί, κοριτσάκι… Εντάξει, είναι πάρα πολλά, δεν μπορώ να τα περιγράψω με λέξεις. Σίγουρα το περιμένω με μεγάλη προσμονή και θα βάλω τα δυνατά μου για να γίνω ένας καλός μπαμπάς, χαζομπαμπάς όπως λέμε. Και θέλω να πιστεύω πως θα μου δώσει ακόμη περισσότερη ώθηση όλο αυτό γιατί θα ήθελα πολύ να με δει η κόρη μου να αγωνίζομαι. Οπότε είναι ακόμη καλός λόγος να συνεχίσω και μέχρι την επόμενη Ολυμπιάδα για να με θυμάται”. 


Βασιλική Μιλλούση
: “Το όνειρο του Λευτέρη, τη λαχταρώ αυτή την εικόνα” 

Στα τέλη του προηγούμενου Οκτώβρη, η Βασιλική Μιλλούση με μια συγκινητική ανάρτηση που είχε κάνει στο Instagram είχε ανακοινώσει ότι σταματά την ενεργό δράση. Μία από τις κορυφαίες Ελληνίδες γυμνάστριες, με συμμετοχή σε τρεις Ολυμπιακούς Αγώνες και με πολλές διακρίσεις έλεγε αντίο στους αγωνιστικούς χώρους αλλά -φυσικά- όχι και στο άθλημα. 
Περίπου έναν χρόνο μετά, η Βασιλική Μιλλούση, στο περιθώριο του Πανελληνίου Πρωταθλήματος που έγινε στη Θεσσαλονίκη, μίλησε στα κανάλια Novasports. Ομορφη, λαμπερή με το χαμόγελο πάντα μίλησε για τη γυμναστική που αγαπά, για τους Ολυμπιακούς Αγώνες που περιμένει αλλά και φυσικά για το κοριτσάκι που περιμένουνε μαζί με τον Λευτέρη Πετρούνια. 
Η γυναίκα που βρίσκεται δίπλα στον Λευτέρη μίλησε επίσης για τον “αγωνιστή” Πετρούνια αλλά και για την εικόνα που “λαχταρεί” να δει, την οικογένεια στο Τόκιο, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020 να πανηγυρίζει την επιτυχία του Ελληνα Πρωταθλητή. 
Στην αρχή της συζήτησης αναφέρθηκε στο αν έχει συνειδητοποιήσει ότι έχει σταματήσει την ενεργό δράση. Και είπε: “Το συνειδητοποίησα και μάλιστα με τον καλύτερο τρόπο, με την εγκυμοσύνη μου. Αλλά, είμαι πάντα χαρούμενη και πάντα έχω την καλύτερη διάθεση στο να βρίσκομαι στο γυμναστήριο, να βοηθάω τους αθλητές. Με μεγάλη χαρά είδα ότι υπάρχει μέλλον στη γυμναστική και μάλιστα με καλούς οιωνούς. Το σημαντικό αυτή τη στιγμή είναι οι προκρίσεις για τους Ολυμπιακούς Αγώνες που γίνονται τον Οκτώβριο. Εκεί έχουμε ρίξει όλη τη σημασία, τη βοήθεια και την προπόνηση για να πάρουμε τις προκρίσεις”.
Είπε ακόμη: “Θέλω να πιστεύω ότι θα έχουμε εκπροσώπηση  και από τους άνδρες και από τις γυναίκες και μάλιστα με καλές προοπτικές”.
Αναφέρθηκε στον Πετρούνια, στην επέμβαση που έκανε και στο διάστημα που ακολουθεί. Είπε: “Ο Λευτέρης είναι ένας αγωνιστής από μόνος του. Του αρέσουν οι μεγάλες προκλήσεις κι αυτό ήταν μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις. Το να επιστρέψει από ένα χειρουργείο και μάλιστα να επιστρέψει βάζοντας τόσο μεγάλους στόχους. Γιατί ο Λευτέρης πρέπει να μπει, να κάνει αγώνα και να κερδίσει μετάλλιο για να πάρει την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Είναι πολύ δυνατός και θα τον καταφέρει και αυτόν τον στόχο”. 
Σε ερώτηση για το πώς ήταν το προηγούμενο χρονικά διάστημα με τους πόνους που ένιωθε ο Πετρούνιας, είπε: “Ο πρωταθλητισμός τα έχει αυτά. Ο πρωταθλητισμός έχει μόνο πόνο και θέλω να το πω με την καλή έννοια. Ετσι είναι… Είναι δύσκολος ο πρωταθλητισμός. Πονάνε οι αθλητές αλλά επιβραβεύονται με τις επιτυχίες”. 
Για το κίνητρο που δίνει στον Πετρούνια η κορούλα που έρχεται, είπε: “Ναι, είναι από τα πιο μεγάλα του όνειρα. Να είναι το παιδί μαζί στους Ολυμπιακούς και να της αφιερώσει το μετάλλιο αν όλα πάνε καλά. Εντάξει είναι πολύ όμορφο και γλυκό για μένα”. 
Για το αν και η ίδια το σκέφτεται αυτό, είπε: “Τη λαχταρώ αυτή την εικόνα γιατί τη ζω μαζί του. Ζω το όνειρό του αυτή τη στιγμή, προσπαθώ να συμπάσχω και να τον βοηθάω σε αυτή την κατάσταση. Ευχόμαστε να γίνει αληθινό”. 
Αναφέρθηκε στην πρόσφατη φωτογραφία που δημοσίευσε το ζευγάρι με τον Πετρούνια να φιλάει την κοιλίτσα της. Είπε: “Ευχαριστούμε… Και ευχαριστούμε όλο τον κόσμο γιατί μας αγκάλιασε πραγματικά λες και είναι δικό του παιδί. Να είναι όλοι καλά. Για μας είναι μια μεγάλη αγκαλιά”. 
Για το αν βάζει τις υποχρεώσεις της προπονήτριας, στην ενασχόλησή της, είπε: “Είμαι λίγο από όλα. Βοηθάω στην προπόνηση με τα παιδιά, βοηθάω στην ψυχολογία των παιδιών, θα βοηθήσω την Ομοσπονδία με την ανάπτυξη της γυμναστικής ώστε να έρθει κόσμος μέσα στον χώρο γιατί η γυμναστική είναι ένα άθλημα που δέχεται και όλες τις ηλικίες. Δεν είναι μόνο ο Πρωταθλητισμός είναι η γενική γυμναστική. Η Ελληνική Γυμναστική Ομοσπονδία έχει τα πάντα και εμείς αυτό θέλουμε, να φέρουμε τον κόσμο μέσα στα γήπεδα, στα δικά μας γήπεδα”. 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.