ΠΑΟΚ πέντε αστέρων «χάλασε» τη γιορτή της Ουνιβερσιτατέα

Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ολοκλήρωσε ο ΠΑΟΚ το πρώτο μέρος του βασικού σταδίου της προετοιμασίας του, επικρατώντας - στο Κλουζ - 5-0 της Ουνιβερσιτατέα.

Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ολοκλήρωσε ο ΠΑΟΚ το πρώτο μέρος του βασικού σταδίου της προετοιμασίας του, καθώς σε φιλικό αγώνα που διεξήχθη στο Κλουζ για τα 100 χρόνια από την ίδρυση της Ουνιβερσιτατέα, επικράτησε 5-0 (5’ Λημνιός, 27’ Πέλκας, 31’ Αουγκούστο, 77’ Ελ Καντουρί, 82’ Γαϊτανίδης)!
Μεγάλη η διαφορά δυναμικότητας ανάμεσα στις δυο ομάδες κι εντελώς διαφορετική η λογική προσέγγισης της αναμέτρησης.
Για τους Ρουμάνους ήταν μια γιορτή. Η συμπλήρωση ενός αιώνα ζωής ήθελαν να γιορταστεί με ένα μεγάλο ματς κόντρα σ’ έναν μεγάλο αντίπαλο. Για τον ΠΑΟΚ ήταν μια ευκαιρία να … προβάρει ορισμένα από τα νέα πράγματα που δούλεψε στο Άπελντοορν, πριν επιστρέψει στη Θεσσαλονίκη.
Ο … κοινός τόπος
Με 4-4-2 ξεκίνησαν το δυο ματς κι οι δυο προπονητές. Ο Ρουμάνος τεχνικός της Ουνιβερσιτατέα, Ντούλκα έβαλε ότι καλύτερο μπορούσε ζητώντας από τους ποδοσφαιριστές του να ικανοποιήσουν τον κόσμο με μια καλή εμφάνιση. Ωστόσο, οι προσδοκίες τους προσέκρουσαν πάνω σ’ ένα πολύ σοβαρό, συγκεντρωμένο και αποτελεσματικό ΠΑΟΚ. Με Μάτος – Γιαννούλη στα άκρα της άμυνας, τους Βαρέλα – Κρέσπο μπροστά από τον Μελίσσα, τους Μίσιτς – Ντόουγκλας στα χαφ, Λημνιό – Μπίσεσβαρ στα άκρα της μεσαίας γραμμής και τον Πέλκα πίσω από τον πλέον προωθημένο Άκπομ. Μια σύνθεση που άλλαζε σε 3-4-2-1 προκειμένου ν’ ανεβάσει τον έναν από τους ακραίους αμυντικούς και με βοήθεια από τα χαφ να πατήσουν όσο το δυνατόν περισσότεροι την αντίπαλη περιοχή.
«Έσβησε» τις όποιες αμφιβολίες με το «καλημέρα»
Ήταν μια πραγματική γιορτή με εντυπωσιακό τελετουργικό για τους Ρουμάνους που συμπλήρωσαν έναν αιώνα ζωής και θέλησαν να το γιορτάσουν με μια λαμπρή βραδιά, που πέραν του αγωνιστικού μέρους, ήταν και με το παραπάνω. Στα του ματς όμως τα δεδομένα ήταν διαφορετικά. Εξ αρχής ο ΠΑΟΚ πήρε τον έλεγχο του αγώνα και σ’ έναν κακό αγωνιστικό χώρο προηγήθηκε από νωρίς με τον Λημνιό, έπειτα από ασίστ του Μπίσεσβαρ, με τον Ολλανδό να βρίσκεται σε μεγάλα κέφια. Δύο λεπτά μετά ο Πέλκας βγήκε τετ α τετ με τον αντίπαλο τερματοφύλακα, ανετράπη με τον διαιτητή να του δείχνει κίτρινη κάρτα για «θέατρο». Ο ίδιος ποδοσφαιριστής απώλεσε σπουδαία ευκαιρία στο 12’ όταν σε γύρισμα του Γιαννούλη όντας σε απόσταση αναπνοής από την αντίπαλη εστία έστειλε την μπάλα άουτ!
Όσο θετικός και κυρίαρχος ήταν ο «Δικέφαλος» επιθετικά τόσο ουσιαστικός ήταν και ανασταλτικά περιορίζοντας τον αντίπαλό του σε προσπάθειες με σουτ εκτός περιοχής. Στοχευμένα οι ποδοσφαιριστές του κ. Φερέιρα «χτυπούσαν» από τα άκρα. Στο 27’ ο Άκπομ βρέθηκε στο άκρο της αντίπαλης περιοχής την κατάλληλη στιγμή έβγαλε την παράλληλη σέντρα κι αυτήν τη φορά ο αρχηγός του ΠΑΟΚ Πέλκας δε λάθεψε κάνοντας το 0-2. Με τη συμπλήρωση του πρώτου ημιώρου ο Γκόγκα σημείωσε την πρώτη καλή στιγμή των γηπεδούχων με μακρινό σουτ που πέρασε μόλις άουτ. Ωστόσο, ένα λεπτό μετά μια εξαιρετική συνεργασία του Μπίσεσβαρ με τον Ντόουγκλας απέφερε ένα αντίστοιχης ομορφιάς γκολ, το πρώτο του Βραζιλιάνου με τον «Δικέφαλο» στο στήθος όταν «εκτέλεσε» με το αριστερό τον αντίπαλο τερματοφύλακα.
Στο υπόλοιπο διάστημα του πρώτου μέρους η ομάδα έβγαλε όμορφες συνεργασίες, έδειξε κίνηση των παικτών της χωρίς μπάλα και συνολικά επέδειξε μια θαυμαστή συνεργασία, δίχως κανείς να παραγνωρίζει τον μέτριο βαθμό δυσκολίας του συγκεκριμένου ματς.
Ίδιο … έργο με διαφορετικούς πρωταγωνιστές
Στην ανάπαυλα, οι εντυπωσιακές εκδηλώσεις των Ρουμάνων συνεχίστηκαν μεν αλλά το αγωνιστικό κομμάτι δεν ήταν ανάλογο με το συγκεκριμένο. Ο Αμπέλ Φερέιρα πραγματοποίησε μια αλλαγή με τον Ζίβκοβις αντί του Μελίσσα κι ο ΠΑΟΚ συνέχισε από εκεί που είχε σταματήσει. Η απόπειρα των γηπεδούχων, με πολλές περισσότερες αλλαγές να μπουν με ορμή κι ενέργεια ξεθύμανε γοργά με καλύτερη στιγμή ένα σουτ του Φιρμίνο στο 52’ που κατέληξε ένα μέτρο έξω από την αριστερή δοκό του Ζίβκοβιτς.
Έξι λεπτά μετά στον αγώνα μπήκαν οι Ελ Καντουρί, Κάτσε, Ενρίκε, Στοχ αντί των Μίσιτς, Αουγκούστο, Λημνιού, Μπίσεσβαρ, δίνοντας νέα πνοή στην ομάδα τους.
Όσο περνούσε η ώρα η ομάδα του Πορτογάλου τεχνικού κέρδιζε – εκ νέου – μέτρα στο γήπεδο, ενώ στο 69’ μπήκαν κι οι Ίνγκασον, Χατζηισαϊας, Σοάρες, Δεληγιαννίδης, Γαϊτανίδης αντί των Βαρέλα, Κρέσπο, Γιαννούλη, Μάτος, Πέλκα. Σύμφωνα με το αρχικό πλάνο ήταν να μπει κι ο Σφιντέρσκι όμως ο Πολωνός ένιωσε ενοχλήσεις κι έμεινε εκτός.
Η κυριαρχία του ΠΑΟΚ συνεχίστηκε κι όταν στο 77’ ο «Δικέφαλος» ανέβηκε πιο ψηλά για να ασκήσει πίεση, ο Ελ Καντουρί έκλεψε και σχεδόν σε κενή εστία, πλάσαρε για το 0-4!
Με τους Μιχάι, Τσιγγάρα να περνούν στο ματς και τους Δεληγιαννίδη – Λάμπρου να αποχωρούν, ο Γαϊτανίδης δικαίωσε και πάλι τον «θόρυβο» που έχει γίνει γι’ αυτόν νικώντας με ιδεατό τρόπο τον τερματοφύλακα της ρουμανικής ομάδας σε τετ α τετ.
Η αποστολή της ομάδας θα επιστρέψει σήμερα αργά μετά τα μεσάνυχτα στη Θεσσαλονίκη με πτήση τσάρτερ κι οι ποδοσφαιριστές έχουν διήμερο ρεπό για να ξεκουραστούν.
Κλουζ, (Ντούλκα): Μποζοάνκα, Τελσεάν, Ινάσιο, Κάι, Μπέρσι, Σεϊτίλ, Φλορέσκου, Παρβουλέσκου, Φιρμίνιο, Γκόγκα, Γκάβρα.
ΠΑΟΚ: Μελίσσας (46′ Ζίφκοβιτς), Μάτος (70′ Ροντρίγκο), Κρέσπο (70′ Χατζηισαΐας), Βαρέλα (70′ Ίνγκασον), Γιαννούλης (70′ Δεληγιαννίδης – 81′ Μιχάι), Ντόουγκλας (60′ Κάτσε), Μίσιτς (60′ Ελ Καντουρί), Μπίσεσβαρ (60′ Στοχ), Λημνιός (60′ Ενρίκε), Πέλκας (70′ Λάμπρου – 83′ Τσιγγάρας), Άκπομ (70′ Γαϊτανίδης).
Η εξέλιξη του φιλικού παιχνιδιού ανάμεσα σε Κλουζ και ΠΑΟΚ, από το novasports.gr.



Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.