Φερέιρα: «Έπαιξαν ποδοσφαιριστές που θα αποτελέσουν τη βάση της ομάδας»

Σημαντικές δηλώσεις από τον 40χρονο Πορτογάλο τεχνικό του ΠΑΟΚ μετά το τέλος του φιλικού.

Ιδιαίτερα ουσιαστικός παρουσιάστηκε ο Αμπέλ Φερέιρα στις δηλώσεις του μετά το τέλος του αγώνα. Ο Πορτογάλος τεχνικός στάθηκε στο αποτέλεσμα και στη λογική με την οποία προσέγγισε το ματς η ομάδα του. Όπως σημείωσε: «Δε σημαίνει κάτι η νίκη με 5-0. Ήταν ένα καλό τεστ γιατί δουλέψαμε πάνω στην επιθετική ανάπτυξη της ομάδας. Έπαιξαν ποδοσφαιριστές που θα αποτελέσουν τη βάση της ομάδας. Λέω και πάλι πως είναι πολύ σημαντικό να έχουμε δύο ισάξιους ποδοσφαιριστές σε κάθε θέση. Θέλω να έχω ένα μικρό ρόστερ 20-21 ποδοσφαιριστών, τους τερματοφύλακες και τρεις νεαρούς παίκτες. Τους δύο τους έχουμε ήδη εδώ και ο τρίτος θα είναι ο Μιχαηλίδης».
Σ’ ερώτηση για τη φύση του ματς κι αν ταυτίζεται με αυτά που – ως επί το πλείστον – περιμένει να δει και στο ελληνικό πρωτάθλημα πρόσθεσε: «Σίγουρα θα αντιμετωπίσουμε τέτοιες ομάδες στο ελληνικό πρωτάθλημα και θα πρέπει να προετοιμαστούμε γι΄αυτό. Όμως τώρα προέχουν τα παιχνίδια για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ και εμείς γι΄αυτά προετοιμαζόμαστε και τις δυσκολίες που θα αντιμετωπίσουμε εκεί. Θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι και επιθετικά και αμυντικά. Πρέπει να καταλάβουμε πως είναι νοκ άουτ ματς και πρέπει να ξέρουμε που να χτυπήσουμε τον αντίπαλο».
Οι συχνές κουβέντες του με τον Μάτος δεν πέρασαν απαρατήρητες και σε σχετικό ερώτημα αποκρίθηκε ως εξής: «Έχω συζητήσει αρκετά με τον Μάτος. Είναι διαφορετικό όταν παίζεις στο ελληνικό πρωτάθλημα και διαφορετικό σε παιχνίδια προκριματικών Τσάμπιονς Λιγκ. Πρέπει να σκέφτεσαι διαφορετικά. Είναι ένας έξυπνος ποδοσφαιριστής, ξέρει πως πρέπει να παίξει και φυσικά δε θα αφαιρέσω από κανέναν παίκτη τη δημιουργικότητα και την ποιότητα που διαθέτει. Θέλουμε να εκμεταλλευτούμε τα χαρακτηριστικά του».
Τέτοια εποχή το μεταγραφικό κομμάτι βρίσκεται στο επίκεντρο κι όπως αποσαφήνισε ο 40χρονος τεχνικός: «Θέλουμε να δημιουργήσουμε μία ομάδα ποικιλόμορφη που δύσκολα θα μπορεί ο αντίπαλος να την εξουδετερώνει. Να μην ξέρουν δηλαδή τι να περιμένουν από εμάς. Η διοίκηση ξέρει τι θέλω. Γνωρίζει καλά τις ανάγκες του συλλόγου. Στόχος μας είναι να γίνει η ομάδα πιο ανταγωνιστική εσωτερικά. Έτσι θα είμαστε ακόμη πιο προετοιμασμένοι για τους δύσκολους αντιπάλους που μας περιμένουν. Θέλουμε να φτιάξουμε ένα μικρό, αλλά ανταγωνιστικό ρόστερ».
Και κατέληξε: «Έχω πάρει τις αποφάσεις μου, μετά την ανάλυση του πρώτου σταδίου της προετοιμασίας, αλλά και των φιλικών αγώνων και έχω ενημερώσει τη διοίκηση. Έχουμε πολλούς νεαρούς ποδοσφαιριστές που δεν μπορούμε να τους κρατήσουμε στην ομάδα. Πιστεύουμε σε αυτούς γι’ αυτό καλό θα ήταν να δοθούν δανεικοί, ώστε να πάρουν χρόνο συμμετοχής και να εξελιχθούν, παρά να μείνουν εδώ και να μην αγωνίζονται».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.