Παραιτήθηκε ο υπουργός Εργασίας των ΗΠΑ λόγω εμπλοκής του στο σκάνδαλο Επστάιν

Κατηγορήθηκε ότι διαπραγματεύτηκε μια πολύ ευνοϊκή συμφωνία.

Για τον τρόπο που χειρίστηκε, πριν από περισσότερο από μια δεκαετία, την υπόθεση του χρηματιστή Τζέφρι Επστάιν, ο οποίος κατηγορείται για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων, ο Αλεξάντερ Ακόστα, βρέθηκε στο μάτι του κυκλώνα και αποφάσισε σήμερα να παραιτηθεί.

«Τηλεφώνησα στον πρόεδρο (Ντόναλντ Τραμπ) σήμερα το πρωί για να του πω ότι σκεφτόμουν πως η παραίτηση ήταν το καλύτερο πράγμα που είχα να κάνω», είπε ο Ακόστα μιλώντας σε δημοσιογράφους στον κήπο του Λευκού Οίκου, έχοντας στο πλευρό του τον Ρεπουμπλικανό πρόεδρο.

«Ο Άλεξ Ακόστα ήταν πολύ καλός υπουργός Εργασίας», σχολίασε από την πλευρά του ο Τραμπ.

Τις τελευταίες ημέρες ο Ακόστα κατηγορήθηκε ότι το 2008, την εποχή που ήταν ομοσπονδιακός εισαγγελέας στη Φλόριντα, διαπραγματεύτηκε μια πολύ ευνοϊκή συμφωνία με τον Επστάιν. Ο πάμπλουτος επιχειρηματίας συνελήφθη και πάλι την περασμένη εβδομάδα, αυτή τη φορά στη Νέα Υόρκη, με την κατηγορία της σεξουαλικής εκμετάλλευσης δεκάδων ανηλίκων κοριτσιών. Εφόσον κριθεί ένοχος, κινδυνεύει να καταδικαστεί σε κάθειρξη 45 ετών.

Ο Επστάιν, που υπήρξε στενός φίλος πολλών πλούσιων και διάσημων –μεταξύ αυτών ο ίδιος ο πρόεδρος Τραμπ, αλλά και ο πρώην πρόεδρος Μπιλ Κλίντον και ο πρίγκιπας Άντριου, γιος της βασίλισσας Ελισάβετ– είχε αντιμετωπίσει παρόμοιες κατηγορίες στη Φλόριντα πριν από πολλά χρόνια. Με τη συμφωνία που διαπραγματεύτηκε με τις εισαγγελικές αρχές δεν δικάστηκε, αλλά φυλακίστηκε για μερικούς μήνες, κάτω από εξαιρετικά ευνοϊκές συνθήκες.

Ο πρόεδρος Τραμπ την Τρίτη χαρακτήρισε «εξαιρετικό υπουργό» τον Ακόστα, επισημαίνοντας ότι στην υπόθεση του Επστάιν είχαν εμπλακεί πολλοί άνθρωποι.

Πηγή:
News.gr


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.