Ρίχνεται στη μάχη η Εθνική

Κατευθείαν στα... βαθιά πέφτει η εθνική υδατοσφαίρισης γυναικών στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Γκουανγκζού, καθώς στην πρεμιέρα του τουρνουά αντιμετωπίζει αύριο (14/7, 11:50 ώρα Ελλάδας) την Ισπανία, στο ντέρμπι που θα κρίνει την πρωτιά του Γ΄ ομίλου.

Κατευθείαν στα… βαθιά πέφτει η εθνική υδατοσφαίρισης γυναικών στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Γκουανγκζού, καθώς στην πρεμιέρα του τουρνουά αντιμετωπίζει αύριο (14/7, 11:50 ώρα Ελλάδας) την Ισπανία, στο ντέρμπι που θα κρίνει την πρωτιά του Γ΄ ομίλου.

Με οδηγό τη μεγάλη νίκη του (11-9) στον ημιτελικό του περσινού Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, στη Βαρκελώνη, το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα θα προσπαθήσει για το αποτέλεσμα που θα του δώσει ουσιαστικά το εισιτήριο για την οκτάδα και θα αυξήσει τις πιθανότητες διάκρισης.

Αντίθετα, ο ηττημένος της αυριανής αναμέτρησης θα έχει δύσκολο δρόμο στη συνέχεια των αγώνων, αφού θα πρέπει να ξεπεράσει ένα «πονηρό» χιαστί παιχνίδι για να περάσει στα προημιτελικά, όπου πιθανότατα θα βρει μπροστά του τις ανίκητες ΗΠΑ.

Η Ισπανία αποτελεί τα τελευταία χρόνια (από το 2012 κι έπειτα) μία από τις σταθερότερες δυνάμεις της παγκόσμιας υδατοσφαίρισης, έχοντας κατακτήσει στο διάστημα αυτό ένα χρυσό και ένα ασημένιο μετάλλιο σε Παγκόσμια Πρωταθλήματα (2013 και 2017 αντίστοιχα), ένα ασημένιο Ολυμπιακό μετάλλιο (2012) και έναν ευρωπαϊκό τίτλο (2014).

Διαθέτει παίκτριες μεγάλης κλάσης, όπως η Μπεατρίθ Ορτίθ, η Μάικα Γκαρσία και η Άννα Εσπάρ, αλλά και αξιοσημείωτη ομοιογένεια, αφού οι περισσότερες διεθνείς αγωνίζονται μαζί και σε συλλογικό επίπεδο με τη Σαμπαντέλ. Η ιβηρική ομάδα ήταν φιναλίστ πριν δύο χρόνια στη Βουδαπέστη, έχοντας νικήσει στα προημιτελικά την εθνική με 14-12 στα πέναλτι, κι αφού πρώτα είχε ισοφαρίσει στα τελευταία δευτερόλεπτα του κανονικού αγώνα με γκολ της Φόρθα.

Να σημειωθεί ότι, στη διάρκεια της σεζόν, οι δύο ομάδες αναμετρήθηκαν στα προκριματικά του World League, με την Ισπανία να πετυχαίνει δύο νίκες, 8-7 στη Λας Πάλμας και 11-7 στον Πειραιά, αλλά και στο Europa Cup στο Τορίνο (σε αγώνα κατάταξης), όπου και πάλι η εθνική ηττήθηκε με 17-14.

Περίπου 100 χιλιόμετρα μακριά από τη Γκουανγκζού, στο Ωκεάνιο Πάρκο της Γεοσού, ρίχνεται τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής (14/7, 2 π.μ.) στη μάχη και η Κέλλυ Αραούζου.

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια της κολύμβησης σε ανοιχτή θάλασσα, στην πέμπτη συμμετοχή της σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, αγωνίζεται στα 10χλμ., με βασικό στόχο ένα πλασάρισμα στην πρώτη δεκάδα, που θα της εξασφαλίσει το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Κάτι ανάλογο είχε πετύχει η αθλήτρια του Νίκου Γέμελου και πριν τέσσερα χρόνια στο Καζάν, όταν είχε καταλάβει την όγδοη θέση, ενώ το 2013 στη Βαρκελώνη ήταν τέταρτη στο ίδιο αγώνισμα (στο παλμαρέ της έχει και δύο ασημένια μετάλλια, ένα το 2013 στο ομαδικό κι ένα το 2015 στα 5χλμ.).

Η αλήθεια είναι ότι τα τελευταία δύο χρόνια η Αραούζου δεν έχει καταφέρει να συνεχίσει τις επιτυχίες, όμως έχει την εμπειρία να διαχειριστεί μία δύσκολη κούρσα, στην οποία έχουν δηλώσει συμμετοχή 64 αθλήτριες.

Στην καλλιτεχνική κολύμβηση, οι Ευαγγελία Πλατανιώτη και Εβελίνα Παπάζογλου αγωνίζονται στη 1 μ.μ. στον τελικό του τεχνικού προγράμματος του ντουέτου, ευελπιστώντας να βελτιώσουν τη βαθμολογία και τη θέση τους σε σχέση με τον χθεσινό (12/7) προκριματικό, όπου κατετάγησαν δέκατες. Νωρίτερα, στις 5 π.μ., θα γίνει ο προκριματικός στο τεχνικό πρόγραμμα του ομαδικού, όπου η Ελλάδα θα αγωνιστεί 22η (προτελευταία), με τις Ελένη Φραγκάκη, Κρυσταλένια Γιαλαμά, Μαρία Καραπαναγιώτου, Αναστασία Κουτσελίνη, Εβελίνα Παπάζογλου, Ευαγγελία Πλατανιώτη, Γεωργία Βασιλοπούλου και Βιολέτα Ζοζούνη. Την πρόκριση για τον τελικό της Τρίτης (16/7) θα πάρουν δώδεκα ομάδες.

Συνοπτικά το πρόγραμμα της 3ης ημέρας του 18ου Παγκοσμίου Πρωταθλήματος υγρού στίβου:

ΚΑΤΑΔΥΣΕΙΣ

Κυριακή 14 Ιουλίου

04:00 10μ. συγχρονισμένες Γ (Προκριματικός)

09:30 1μ. Α (ΤΕΛΙΚΟΣ)

14:45 10μ. συγχρονισμένες Γ (ΤΕΛΙΚΟΣ)

ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ

05:00 Ομαδικό-τεχνικό πρόγραμμα (Προκριματικός)

13:00 Ντουέτο-τεχνικό πρόγραμμα (ΤΕΛΙΚΟΣ)

ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ ΑΝΟΙΧΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ

02:00 10χλμ. Γ 

ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

02:30 Νότια Αφρική-Ολλανδία (Α΄ Ομιλος)

03:50 Νέα Ζηλανδία-ΗΠΑ (Α΄ Ομιλος)

05:10 Καναδάς-Ρωσία (Β΄ Ομιλος)

06:30 Ουγγαρία-Νότια Κορέα (Β΄ Ομιλος)

10:30 Κούβα-Καζακστάν (Γ΄ Ομιλος)

11:50 ΕΛΛΑΔΑ-Ισπανία (Γ΄ Ομιλος)

13:10 Ιαπωνία-Κίνα (Δ΄ Ομιλος)

14:30 Ιταλία-Αυστραλία (Δ΄ Ομιλος)


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.