Τζούριτς: «Μπορώ να επιστρέψω στα ψηλά…»

Ο Δημήτρης Τζούριτς επέστρεψε στην Τρεντίνο και τόνισε ότι το περιβάλλον της ομάδας μπορεί να τον βοηθήσει να επιστρέψει στις υψηλές πτήσεις.

Ο Δημήτρης Τζούριτς επέστρεψε στην Τρεντίνο και τόνισε ότι το περιβάλλον της ομάδας μπορεί να τον βοηθήσει να επιστρέψει στις υψηλές πτήσεις.

Αναλυτικά η συνέντευξη που έδωσε ο Έλληνας διεθνής διαγώνιος στην επίσημη ιστοσελίδα της ομάδας του.

-Γιατί πήρες την απόφαση να επιστρέψεις στην Τρεντίνο;

«Πέρασα δύο δύσκολες χρονιές, στις οποίες δυστυχώς έπαιξα λίγο εξαιτίας προβλημάτων τραυματισμού. Για μένα το Τρέντο είναι ένα ξεχωριστό μέρος. Εδώ έζησα αξέχαστες στιγμές στην καριέρα μου και μόνο εδώ μπορώ να ξαναβρώ τις σωστές συνθήκες για να κάνω μια επανεκκίνηση. Θέλω να ευχαριστήσω την ομάδα και την τεχνική ηγεσία για την μοναδική ευκαιρία να αγωνιστώ στην Μεγάλη κατηγορία του Ιταλικού πρωταθλήματος αλλά και το Τσάμπιονς Λιγκ».

-Σε τι κατάσταση σωματικά, βρίσκεσαι αυτή την εποχή;

«Επιτέλους,  είμαι καλά και έβαλα όλα τα προβλήματα που είχα τους τελευταίους μήνες πίσω από την πλάτη μου. Ακολουθώ ήδη ένα συγκεκριμένο προπονητικό πρόγραμμα, το οποίο επίσης κάνω  αυτές τις μέρες μακριά από το γυμναστήριο, δουλεύω χωρίς φόβο σε μια προσπάθεια να ανακτήσω τον ρυθμό του παιχνιδιού, αλλά ξέρω ότι πρέπει να είμαι υπομονετικός γιατί δεν θα έρθουν όλα εύκολα».

-Θα είσαι ο δεύτερος διαγώνιος, θέση που αγαπάς, αλλά θα είναι περίεργα για σένα…

«Είναι αλήθεια, γιατί ποτέ στο παρελθόν στην καριέρα μου δεν ξεκίνησα ως αναπληρωματικός, αλλά δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Το ότι ξεκινάω χωρίς φανφάρες,  χωρίς υπερβολικές προσδοκίες γύρω μου, θα είναι ένα πλεονέκτημα και επειδή πρέπει να ανακτήσω σταδιακά το υψηλό το επίπεδο του παιχνιδιού που έχασα τις τελευταίες δύο εποχές, δεν χρειάζεται να βιάζομαι. Χρειάζεται σωστή υπομονή και αποφασιστικότητα στην καθημερινή μου δουλειά ».

-Ποιες είναι οι εντυπώσεις σου για την Τρεντίνο του Άντζελο Λορεντζέτι;

«Μου αρέσει το στυλ παιχνιδιού που λάνσαρε αυτή η ομάδα τις τελευταίες τρεις σεζόν και κυρίως μου αρέσει η ιδέα του προπονητή να συνεχίσει να αλλάζει τους αριθμούς, χωρίς να προσφέρει πάρα πολλά σημεία αναφοράς στους αντιπάλους. Πολλοί πρώην συμπαίκτες μου που ήταν υπό τις οδηγίες, στο παρελθόν, του Lorenzetti μου μίλησαν πολύ καλά. Για μένα θα είναι ευχάριστο να βάλω τον εαυτό μου κάτω από τις οδηγίες του, να βελτιώσω το παιχνίδι μου και όλοι μαζί να έχουμε εξαιρετικά αποτελέσματα του. Η Τρεντίνο έχει συνηθίσει να εκπλήσει, όχι μόνο όσον αφορά την ποιότητα του παιχνιδιού αλλά και όσον αφορά τα αποτελέσματα. Οι δύο διεθνείς νίκες της περασμένης σεζόν δείχνουν ότι ο δρόμος που έχει ληφθεί είναι ο σωστός».

-Έπαιξες τέσσερα χρόνια στην Τρεντίνο. Ποιες είναι οι καλύτερες αναμνήσεις σου;

«Είναι δύσκολο να διαλέξω μία, γιατί ήμουν τυχερός και γνώρισα πολλές επιτυχίες ως πρωταγωνιστής της ομάδας, αλλά σίγουρα η νίκη του Scudetto του 2015 στη Modena ήταν αξέχαστη και επειδή ήταν έκπληξη. Δεν ήμασταν το φαβορί. Την επόμενη σεζόν αγγίξαμε σχεδόν το Champions League, χάνοντας μόνο τον τελικό της Κρακοβίας με την Καζάν στο τελευταίο σετ. Θα ήταν κάτι υπέροχο το οποίο έμεινε μισό. Ίσως όμως το καταφέρουμε στο μέλλον…».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.