Το κινητό θα «δείξει» τον δολοφόνο της αμερικανίδας βιολόγου

Η Αστυνομία έχει προχωρήσει σε δέκα προσαγωγές υπόπτων, ενώ δεν έχει αποκλειστεί το ενδεχόμενο του βιασμού.

Το κινητό τηλέφωνο μπορεί να προδώσει τον δράστη της δολοφονίας της αμερικανίδας βιολόγου στα Χανιά, σύμφωνα με δημοσίευμα της Daily Mail, το οποίο αναφέρει, ότι η Ελληνική Αστυνομία έχει βάλει στο «μικροσκόπιο» τα σήματα των κινητών που χρησιμοποιήθηκαν την τελευταία εβδομάδα στην περιοχή.

Το ίδιο δημοσίευμα αναφέρει, ότι θεωρείται πολύ πιθανό, ο δολοφόνος να γνώριζε καλά την περιοχή, αφού είναι λίγοι εκείνοι που ήξεραν το δαιδαλώδες τούνελ του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου στο Μάλεμε, όπου εντοπίστηκε η σορός της Σούζαν Ίτον. Εν τω μεταξύ, όπως μεταδίδει η ιστοσελίδα cretalive.gr, ήδη έχουν γίνει περισσότερες από δέκα προσαγωγές ατόμων, ενώ οι διωκτικές αρχές «σαρώνουν» αγροικίες, παλιές αποθήκες, μάντρες και σπίτια στην ευρύτερη περιοχή, αναζητώντας πειστήρια.

Παράλληλα, ελέγχουν τα αυτοκίνητα των προσαχθέντων, εξετάζουν αν φέρουν ίχνη τραύματος, γρατζουνιές ή μώλωπες, τσεκάρουν τα κινητά τους, ώστε να έχουν μια εικόνα για το γεωγραφικό στίγμα τους την ημέρα της εξαφάνισης και φυσικά ερωτώνται για τις κινήσεις τους την ημέρα της εξαφάνισης της Σούζαν Ίτον. Στο μικροσκόπιο των αρχών μεταξύ των προσαχθέντων μπαίνουν και κτηνοτρόφοι, σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα.

Μεταξύ αυτών έχει εξεταστεί κι ένας βοσκός, που έβοσκε τα πρόβατά του κοντά στο χώρο της ΟΑΚ, αλλά και όλοι όσοι έκαναν αγροτικές εργασίες στην ευρύτερη περιοχή. Παράλληλα, ελέγχονται και όλα τα τηλεφωνήματα που έγιναν από την περιοχή της Ορθόδοξης Ακαδημίας και σε ακτίνα 10 χλμ., από όπου ενδεχομένως προκύψουν στοιχεία.

Δύο μάρτυρες την είδαν λίγο πριν τη δολοφονία
Δύπο αυτόπτες μάρτυρες περιέγραψαν την τελευταία διαδρομή που ακολούθησε η 60χρονη, λίγο πριν το θάνατό της, αφού υποστηρίζουν ότι την είδαν στα Αφράτα. Όπως υποστηρίζει συνταξιούχος κηπουρός «την είδα και την αναγνώρισα από τις φωτογραφίες. Στους αστυνομικούς περιέγραψα ακριβώς τα ροζ και μωβ ρούχα που φορούσε. Περπατούσε γρήγορα κοντά σε μια γέφυρα και μια εκκλησία στο δρόμο έξω από το χωριό. Τη συνάντησα την ώρα που περπατούσα και πέρασε από δίπλα μου. Λυπάμαι για ό,τι της συνέβη».

Το δεύτερο άτομο που υποστηρίζει ότι είδε την άτυχη 60χρονη, ήταν ένας ηλικιωμένος ψαράς, ωστόσο στην περιοχή που κινήθηκε, δεν υπήρχαν κάμερες ασφαλείας.

Δεν έχει αποκλειστεί ο βιασμός
Αναφορικά με τα αποτελέσματα των εργαστηριακών ελέγχων, τα πρώτα αποτελέσματα από τα εγκληματολογικά εργαστήρια αναμένονται από μέρα σε μέρα, καθώς δόθηκε προτεραιότητα στην σοβαρή αυτή υπόθεση, ενώ δεν έχει αποκλειστεί το ενδεχόμενο του βιασμού. Πάντως η εξέτασή τους δεν αποτελεί εύκολη υπόθεση, καθώς το πτώμα της 60χρονης ήταν σε κατάσταση σήψης, όταν εντοπίστηκε.

Για την αστυνομία ο εντοπισμός του δράστη και η εξιχνίαση της δολοφονίας αποτελεί απόλυτη προτεραιότητα, καθώς εκτός του ότι ο δολοφόνος κυκλοφορεί ελεύθερος, η οικογένεια ζητά δικαίωση στη μνήμη του θύματος. Ενδεικτικό είναι εξάλλου το ενδιαφέρον των διεθνών ΜΜΕ για την υπόθεση, καθώς στην Κρήτη βρίσκονται ανταποκριτές από μεγάλα τηλεοπτικά δίκτυα, κυρίως των ΗΠΑ, που μεταδίδουν τις τελευταίες πληροφορίες.

Η δολοφονία έχει συγκλονίσει και τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, ο οποίος ενημερώνεται συνεχώς για την πορεία των ερευνών της υπόθεσης. Ο παναγιότατος απέστειλε τηλεγράφημα προς την οικογένεια της 60χρονης, στο οποίο αναφέρει: «Μετά βαθείας λύπης πληροφορηθέντες τραγικόν αὐτόθι συμβάν ἐκφράζομεν συμπάθειαν Μητρός Ἐκκλησίας καί προτρεπόμεθα ὅπως διαβιβάσητε τά συλλυπητήρια ἡμῶν τῇ πενθούσῃ οἰκογενείᾳ τῆς θανούσης. Αἰωνία ἡ μνήμη αὐτῆς!».

Πηγή:
News.gr


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.