Γιαννακόπουλος: “Ντέρμπι με το Πευκοχώρι ο Ολυμπιακός”

Ο Δημήτρης Γιανανκόπουλος τόνισε πως ο Παναθηναϊκός προσπαθεί από το 2012 να αποκτήσει τον Τζίμερ Φριντέτ, ενώ δεν παρέλειψε να πικάρει τον “αιώνιο” αντίπαλο, τονίζοντας πως του χρόνου θα έχει ντέρμπι με το Πευκοχώρι.

Ο Δημήτρης Γιανανκόπουλος τόνισε πως ο Παναθηναϊκός προσπαθεί από το 2012 να αποκτήσει τον Τζίμερ Φριντέτ, ενώ δεν παρέλειψε να πικάρει τον “αιώνιο” αντίπαλο, τονίζοντας πως του χρόνου θα έχει ντέρμπι με το Πευκοχώρι. Ο ισχυρός άνδρας του “τριφυλλιού” μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό “ΣΠΟΡ FM”. Αναλυτικά δήλωσε:

Για την μεταγραφή του Φριντέτ: «Τώρα μαθαίνω ότι έκλεισε, εγώ διάβαζα πως είχε χαλάσει και πως όλο αυτό ήταν κόλπο! Κάνω χιούμορ. Υπήρχαν λεπτομέρειες, τα φορολογικά στην Αμερική, κάποια θέματα. Εδώ έχουμε μεγαλύτερη φορολογία και αυτό δημιουργεί κάποια θέματα».

Για την κατάσταση στην Ελλάδα και την φορολογία: «Κοιτάξτε, θα ήταν άδικο να ζητηθεί διαφορετική φορολόγηση για τους αθλητές. Πρέπει να συνεισφέρουμε όλοι στην οικονομική κατάσταση της χώρας μας. Αυτό αφορά την Euroleague. Πρέπει να τηρηθεί το Financial Fair Play αλλά αυτό δεν γίνεται. Η Euroleague δεν τα κοιτά αυτά. Αν υπήρχε αυτό, ο Παναθηναϊκός θα ήταν φαβορί για την Euroleague. Υπάρχουν κάποιοι κανονισμοί, θα έπρεπε να είναι πιο αυστηρή σε αυτό το κομμάτι».

Για το… παρασκήνιο στην υπόθεση Φριντέτ: «Από το 2012 προσπάθησε ο Παναθηναϊκός να τον αποκτήσει. Είχαμε μιλήσει, ξέραμε ότι μπορεί να βοηθήσει την ομάδα. Μπορέσαμε να το καταφέρουμε αυτό. Το είχαμε συζητήσει και με τον Πιτίνο, είχαμε μιλήσει με τον ατζέντη του. Υπήρχε μία θετική διάθεση και το ζήτημα ολοκληρώθηκε τώρα».

Για το κομμάτι της άμυνας και τις μεταγραφές των Μπεντίλ και Μπράουν: «Στο μπάσκετ υπάρχει και η άμυνα και η επίθεση. Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στον Αργύρη για να φτιάξει ένα σύνολο που θα κυνηγήσει όλους τους στόχους. Θα ολοκληρωθούν και αυτές οι μεταγραφές για να κλείσουμε το ρόστερ και να προχωρήσουμε όπως πρέπει.

Για την παραμονή Βουγιούκα: «Είναι θέμα προπονητή. Εγώ δίνω το μπάτζετ και μετά γίνεται η διαχείριση από τον προπονητή».

Για τους στόχους: «Βλέποντας τις μεταγραφές στην Ευρώπη, θα ήταν κουτό να πούμε ότι πάμε για την Euroleague. Υπάρχουν και άλλες ομάδες που ξοδεύουν πάρα πολλά χρήματα, επειδή δεν τηρείται και το Financial Fair Play. Πρέπει να κινούμαστε ανάλογα και με βάση όσα γίνονται στην Ευρώπη».

Για τα εθνικά πρωταθλήματα και τις νέες κινήσεις της Euroleague: «Τα εθνικά πρωταθλήματα έχουν μεγάλη σημασία. Αυτά φέρνουν τον κόσμο στο γήπεδο. Πρέπει να υπάρχει η καλή αντιπαλότητα ανάμεσα στις ομάδες των πρωταθλημάτων. Αυτό είναι και το νούμερο ένα για μένα».

Για την… αντιπαλότητα και τον Ολυμπιακό: «Ο Ολυμπιακός θα έχει τα δικά του ντέρμπι με το Πευκοχώρι. Θα κατέβουν όμως στην Euroleague και μπορεί να τους συναντήσουμε και στο Κύπελλο».

Για το πρότζεκτ του Βοτανικού και το «PAO Alive»: «Θα ήθελα πρώτα να διασφαλίσω την βιωσιμότητα του πρότζεκτ και η αγάπη του κόσμου μας έκανε να αναθεωρήσουμε και να ξεκινήσουμε τώρα την προσπάθεια. Είναι συγκινητικό αυτό που γίνεται, υπάρχουν μεμονωμένες καταθέσεις, υπάρχουν ατέλειωτα μηνύματα. Ελπίζουμε να συνεχίσουμε έτσι. Είμαι βέβαιος πως θα ανταποκριθούν όλοι. Δεν μπορώ να φανταστώ πως θα υπάρξουν εκπτώσεις σε αυτή την προσπάθεια. Έχουμε χρόνο μπροστά μας και να δουν όλοι τί είναι αυτό που πάμε να κάνουμε».

Για την συνάντηση με τον κ. Μπακογιάννη: «Ο κύριος Μπακογιάννης είναι πολύ θετικός και είναι το πιο σημαντικό κομμάτι της αλυσίδας. Έχει δείξει πως είναι ένας πολιτικός που έχει το σθένος να ολοκληρώσει πρότζεκτ. Δεν κρύβεται και θα κάνει ό,τι περνά από το χέρι του για να ολοκληρωθεί».

Για τους φιλάθλους του Παναθηναϊκού: «Ο κόσμος του Παναθηναϊκού έχει δείξει διαχρονικά πως είναι κοντά στην ομάδα .Εμείς περιμένουμε ένα γεμάτο ΟΑΚΑ σε όλους τους αγώνες. Έχουμε φτιάξει ένα δυνατό σύνολο και είμαι σίγουρος πως ο κόσμος θα έρχεται στο ΟΑΚΑ για να χαίρεται την ομάδα και το μπάσκετ»


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.