Ολα όσα ξέρουμε για το Nintendo Switch Lite

Lite στην τιμή αλλά όχι στο performance.Με την Nintendo να ανακοινώνει το Nintendo Switch Lite την...

Lite στην τιμή αλλά όχι στο performance.

Με την Nintendo να ανακοινώνει το Nintendo Switch Lite την προηγούμενη εβδομάδα, μια ερώτηση ήρθε στο μυαλό όλων. Τι σημαίνει το Lite και τι ακριβώς θα θυσιαστεί για αυτήν την έκδοση που θα κοστίζει $199.99.

Ευτυχώς όπως όλα δείχνουν δεν θα θυσιαστεί performance στο βωμό της τιμής, καθώς το Nintendo Switch Lite χάνει, άλλα λιγότερο, για αρκετούς, σημαντικά features.

Με μια γρήγορη ματιά στο Nintendo Switch Lite θα δούμε:

  • Μικρότερη οθόνη αφής 5,5 ιντσών
  • Πιο ελαφρύ, all-in-one (χωρίς αποσπώμενα Joy-Con)
  • D-Pad Controls
  • Βελτιωμένη διάρκεια ζωής μπαταρίας (3-7 ώρες)
  • Έλλειψη IR και HD Rumble
  • Έλλειψη δυνατότητας σύνδεσης με την τηλεόραση ή αναπαραγωγής σε λειτουργία “tabletop”

Καθώς η συζήτηση για τη νέα κονσόλα συνεχίζεται, οι αρχικές αντιδράσεις για το Nintendo Switch Lite φαίνονται διχασμένες, με μερικούς πιθανούς ιδιοκτήτες, ευτυχείς για τις αλλαγές, ενώ άλλοι ελπίζουν για μια updated έκδοση με περισσότερα features και καλύτερο performance μελλοντικά.

Ας δούμε κάποια πράγματα λίγο αναλυτικότερα όμως.

D-pad και Οθόνη

Το Nintendo Switch Lite είναι μικρότερο από τον αρχικό Switch, δεν έχει το στήριγμα στο πίσω μέρος και δεν υποστηρίζει την έξοδο βίντεο, επομένως δεν διαθέτει κανάλι σύνδεσης ή καλώδιο HDMI.

Το Nintendo Switch Lite έχει σχεδιαστεί ειδικά για handheld λειτουργία και διαθέτει ενσωματωμένα Joy-Con με ένα πραγματικό d-pad, σε αντίθεση με αυτό του αρχικού Nintendo Switch το οποίο σχεδιάστικε έτσι ώστε το κάθε Joy-Con να είναι ικανό να λειτουργήσει σαν ένα μικρό χειριστήριο για co-op λειτουργίες είτε στο tabletop mode είτε στο TV mode.

Η νέα οθόνη είναι 5,5 ιντσών, σε αντίθεση με την οθόνη 6,2 ιντσών του πρωτοτύπου και το σύστημα ζυγίζει 276 γραμμάρια σε αντίθεση με το πρωτότυπο που ζυγίζει 399 με τα Joy-Cons.

Μπαταρία και Joy-Cons

Η μπαταρία του Nintendo Switch Lite έχει διάρκεια ζωής 3-7 ώρες, σύμφωνα με την Nintendo, μια μικρή βελτίωση σε σχέση με το αρχικό που κυμαινόταν στις 2.5-6.5 ώρες.

Η Nintendo έδωσε ένα παράδειγμα ότι η μπαταρία θα διαρκέσει περίπου 3 ώρες παίζοντας το The Legend of Zelda: Breath of the Wild στο κανονικό Switch, ενώ το ίδιο παιχνίδι στο Switch Lite δεί την μπαταρία να διαρκεί 4 ώρες, δίνοντας στους παίκτες μια επιπλέον ώρα παιχνιδιού.

Η Nintendo λέει ότι το Nintendo Switch Lite θα υποστηρίζει “όλα τα παιχνίδια στην ισχυρή βιβλιοθήκη Nintendo Switch που υποστηρίζουν χειροκίνητη λειτουργία, αν και μερικά παιχνίδια θα έχουν περιορισμούς”.

Για παιχνίδια χωρίς υποστήριξη handheld, οι παίκτες θα μπορούν να συνδέουν ασύρματα controllers, συμπεριλαμβανομένων ξεχωριστών Joy-Con. Αυτός θα είναι ο μόνος τρόπος να έχετε πρόσβαση στο HD Rumble, καθώς το Switch Lite δεν έχει καμία λειτουργία δόνησης στα μη αποσπώμενα Joy-Con του.

Αν οι τρεις επιλογές χρωμάτων που θα έχει το Switch Lite δεν σας αρέσουν, θυμηθείτε οτι η Nintendo μαζί με την ανακοίνωση του Nintendo Switch Lite ανακοίνωσε και τo Pokemon Sword and Shield Special Edition Nintendo Switch Lite, την πρώτη branded έκδοση του Lite.

Αυτή τη στιγμή δεν έχουμε καμία πληροφορία για τα pre-orders και πότε θα ξεκινήσουν αλλά η Nintendo υποσχέθηκε πως θα δώσει περισσότερες πληροφορίες σχετικά με αυτό σύντομα.


Αν ο Θοδωρής “Ankh” Παπουτζόγλου δεν γράφει θα παίζει κάποιο MMORPG ή να τον βρείτε να μουρμουράει για κακά F2P MMO στο Instagram.

Πηγή: IGN Greece


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.