Ο έλεγχος των παικτών της ΑΕΚ

Κίελτσε-Αποστολή: Γιώργος Βασιλείου. Δεκαέξι παίκτες χρησιμοποίησε στο τρίτο φιλικό της ΑΕΚ ο Μιγκέλ Καρντόσο. Λιβάια και Μάνταλος ξεχώρισαν για ακόμα μία φορά.

Πολύ πιο ελεγχόμενος ο χρόνος συμμετοχής των παικτών της ΑΕΚ στο φιλικό με την Μακάμπι. Δεκαέξι παίκτες χρησιμοποίησε ο Μιγκέλ Καρντόσο. Ξεχώρισαν σε ένα ακόμα παιχνίδι οι Μάνταλος και Λιβάια. 

Οι… βασικοί

Μπάρκας (64′): Στο γκολ που δέχεται πάει αργά στην φάση, δείχνει να μην είναι συγκεντρωμένος και να αιφνιδιάζεται από την εκτέλεση του Γκολομπάρ. Γενικά όμως είχε θετική παρουσία, όποτε χρειάστηκε έδωσε τη λύση. Μοίρασε σωστά τη μπάλα με τα πόδια, βοηθώντας την ομάδα στο “χτίσιμο” της επίθεσης από πίσω όπως θέλει ο Καρντόσο.

Παουλίνιο (90′): Βελτιωμένος σε σχέση με τα προηγούμενα φιλικά. Είχε καλύτερα τρεξίματα, πιο μαζεμένος αμυντικά. Στο δεύτερο μέρος είχε καλύτερη εικόνα από ότι στο πρώτο, βοηθώντας και στην ανάπτυξη από την πλευρά του. 

Βράνιες (64′): Χωρίς ουσιαστικό λόγο κυριεύθηκε νωρίς από νεύρα και έχασε τη ψυχραιμία και τη συγκέντρωσή του στο ματς. Δεν ανησύχησε η άμυνα της ΑΕΚ, με τον Βόσνιο να δίνει λύσει σε όποια στιγμή τον χρειάστηκε η ομάδα. Έγινε αλλαγή μετά από υπόδειξη του διαιτητή προκειμένου να μην τον αποβάλει. 

Τσιγκρίνσκι (90′): Απαρατήρητος πέρασε ο Ουκρανός. Απαρατήρητος με την καλή έννοια. Καθάρισε όλες τις φάσεις, μοίρασε παιχνίδι, κουβάλησε μπάλα και γενικά προσπάθησε να κάνει αυτά που του ζήτησε ο Καρντόσο. 

Χουλτ (69′): Μετά από πολλά τρεξίματα στα προηγούμενα δύο φιλικά του βγήκε η κούραση στο ματς με την Μακάμπι. Ήταν σταθερός στην απόδοσή του, συνεπής ανασταλτικά, έψαξε τις επελάσεις και τη βοήθεια στην επίθεση, όμως φάνηκε να μην έχει δυνάμεις και καθαρό μυαλό στην τελική πάσα. 

Σιμόες (90′): Ανασταλτικά δεν είχε θέματα. Άκουσε πολλές φορές τον Καρντόσο να τον παρατηρεί για τον τρόπο που υποδέχεται τη μπάλα, που την μεταφέρει μπροστά, αλλά και για τις τοποθετήσεις που είχε μέσα στο γήπεδο. Γενικώς του ζητούσε συνεχώς πράγματα. Και ο Καρντόσο και ο Μπατίστα. 

Σιμάο (72′): Δεν ήταν το ίδιο καλός με το προηγούμενο φιλικό, όμως πήρε προσπάθειες. Είχε 2-3 καλές κάθετες μεταβιβάσεις που δημιούργησαν πρόβλημα στην άμυνα της Μακάμπι, όμως είχε και κάποια λάθος κοντρόλ και πάσες που προκάλεσαν ανησυχία στην άμυνα της ομάδας. 

Κλωναρίδης (90′): Ένα ακόμα φιλικό στο οποίο ο επιθετικός της ΑΕΚ είχε θετική παρουσία. Κυνήγησε κάθε φάση, έγινε δεύτερος και κάποιες φορές και πρώτος επιθετικός. Ήταν μέσα στις φάσεις και αν είχε σκοράρει στην πάσα του Ζεράλντες ίσως να ήταν και ο mvp του αγώνα. 

Ζεράλντες (90′): Μετά το πρώτο μισάωρο που ήταν εκτός κλίματος παιχνιδιού άρχισε να βρίσκει τα πατήματά του. Έδειξε ότι διαθέτει ποιότητα. Παιχνίδι με παιχνίδι θα προσφέρει και περισσότερα. Έχει καλή πρώτη επαφή, καλή κάθετη πάσα και δεν διστάζει να δοκιμάσει το πόδι του. Με την Μακάμπι δεν βρήκε εστία στα σουτ που επιχείρησε, όμως είχε καλή παρουσία και βοήθησε την ομάδα.

Μάνταλος (77′): Πολύ καλό ματς από τον αρχηγό της Ένωσης. Μπορεί αριστερά στην πλευρά να μην βοήθησε επιθετικά, όμως όταν χρειάστηκε να μαρκάρει και να προσφέρει βοήθειες αμυντικά το έκανε και με το παραπάνω. Ότι καλό έκανε επιθετικά έγινε από τον άξονα. Πέτυχε και το γκολ με ωραίο τελείωμα και έδειξε πως η απόδοσή του είναι βαρόμετρο για το παιχνίδι της ΑΕΚ. 

Λιβάια (90′): Ο πολυτιμότερος παίκτης της ΑΕΚ σε ενα ακόμα παιχνίδι. Έτρεξε, μάρκαρε, δημιούργησε, εκτέλεσε. Αν είχε σκοράρει κιόλας θα είχε κάνει το τέλειο ματς. Η ποιότητα του Κροάτη και η όρεξη που δείχνει να έχει είναι ένα πολύ δυνατό χαρτί για τον Καρντόσο. 

Οι αλλαγές: 

Αθανασιάδης (26′): Δεύτερη παρουσία του Έλληνα γκολκίπερ. Είχε ψυχραιμία με τη μπάλα στα πόδια, καλές τοποθετήσεις και όποτε χρειάστηκε έδωσε τη λύση. 

Οικονόμου (26′): Με ηρεμία στο παιχνίδι του δεν χρειάστηκε να κάνει το κάτι παραπάνω στο ματς. Είχε σωστή αντίδραση στην αντεπίθεση της Μακάμπι στο 87ο λεπτό και να αποσοβεί το 2-1 των Ισραηλινών. 

Λόπες (21′): Δείχνει πως χρειάζεται ρυθμό και παιχνίδια για να βρει τον καλό του εαυτό. Προσπάθησε να πάρει πρωτοβουλίες όσο αγωνίστηκε και να βοηθήσει επιθετικά. 

Γαλανόπουλος (18′): Σ’ ένα ακόμα ματς πρόσφερε δύναμη και πάθος στη μεσαία γραμμή της ΑΕΚ. Εκτός από τα ανασταλτικά του καθήκοντα, προσπάθησε να μεταφέρει τη μπάλα μπροστά. Δεν έχασε κάποια μονομαχία μπαίνοντας αποφασιστικά σε κάθε φάση. 

Ντέλετιτς (13′): Δεν πρόλαβε να δείξει και πολλά πράγματα στην επίθεση της ΑΕΚ. Είχε κάποιες κινήσεις στην επίθεση, όμως οι αμυντικοί της Μακάμπι τον εξουδετέρωσαν εύκολα. 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.