Ισοπαλία για την ΑΕΚ των αλλαγών (video)

Η ΑΕΚ με πολλές αλλαγές στο σχήμα της ήρθε ισόπαλη 1-1 με τη Σταλ Στάλοβα Βόλα στο τέταρτο και τελευταίο φιλικό επί Πολωνικού εδάφους.

Στο τελευταίο φιλικό στην Πολωνία η ΑΕΚ με αρκετές αλλαγές στο σχήμα ήρθε ισόπαλη 1-1 με την πολωνική Σταλ Στάλοβα Βόλε, ομάδα τρίτης κατηγορίας. Οι “κιτρινόμαυροι” θα πετάξουν απόψε στις 6 για την Αθήνα μέσω Βαρσοβίας. “Κέρδος οι νεαροί Σαμπανάτζοβιτς, Μπότος και Σταμούλης. Ο Μιγκέλ Καρντόσο παρέταξε την ομάδα του με τους Αθανασιάδη, Σταμούλη, Οικονόμου, Σβάρνα, Λόπες, Σαμπανάζοβιτς, Γαλανόπουλο, Ντέλετιτς, Μπότο, Σαρδέλη και Γιακουμάκη.

Ασύνδετη στο πρώτο ημίχρονο

Στο πρώτο μέρος η ΑΕΚ δεν κατάφερε να δημιουργήσει ευκαιρίες, αν και είχε την κατοχή της μπάλας και την πρωτοβουλία των κινήσεων. Ο Μιγκέλ Καρντόσο ζήτησε από τους ποδοσφαιριστές του καλή κυκλοφορία μπάλας, όμως οι ποδοσφαιριστές του δεν κατάφεραν να δημιουργήσουν κάτι θετικό, απέναντι στους ορεξάτους Πολωνούς. Μάλιστα η Σταλ είχε την πρώτη χαμένη ευκαιρία στο τρίτο λεπτό με τον Βίτασικ να στέλνει την μπάλα στο δοκάρι του Αθανασιάδη. Η ελληνική ομάδα απάντησε με ένα καλό σουτ του Γαλανόπουλου στο 10ο λεπτό, αλλά και με μια καλή αντεπίθεση με τον Ντέλετιτς ένα λεπτό αργότερα, που όμως δεν κατέληξε σε τελική προσπάθεια. Στο ημίωρο η ΑΕΚ είχε ακόμα δύο καλές στιγμές με Μπότο και Γιακουμάκη, ωστόσο η εστία της Σταλ έμεινε απαραβίαστη. Στο 42′ η ελληνική ομάδα είχε ευκαιρία στην αντεπίθεση του Σταμούλη, ο οποίος δεν γύρισε την μπάλα με επιτυχία στον Ντέλετιτς. Στο επόμενο λεπτό η Σταλ ευτύχησε να σκοράρει με κοντινό πλασέ του Φιτζίβκιεβιτς, ύστερα από κερδισμένη μπάλα των Πολωνών στη μεσαία γραμμή. Το 1-0 υπέρ των Πολωνών ήταν το σκορ του πρώτου ημιχρόνου.



Οι αλλαγές έφεραν διαφορά στην εικόνα

Στο δεύτερο ημίχρονο η εικόνα δεν άλλαξε πολύ τουλάχιστον στα πρώτα 15 λεπτά, με την ΑΕΚ να παρουσιάζει προβλήματα στο δημιουργικό κομμάτι και αδυναμίες στο έλεγχο των στατικών φάσεων στα μετόπισθεν. Μάλιστα στο 54′ η Σταλ έχασε μεγάλη ευκαιρία με τον Προζίνσκι, ο οποίος σούταρε μακριά από την περιοχή, με τον Αθανασιάδη να έχει εξουδετερωθεί. Στο 65′ ο Καρντόσο προχώρησε σε τρεις αλλαγές με Σαρδέλη, Οικονόμου, Ντέλετιτς να αποχωρούν και Βράνιες, Σιμάο, Μάνταλο να παίρνουν τη θέση τους. Η εικόνα βελτιώθηκε άμεσα και μέσα σε λίγα λεπτά η ΑΕΚ έγινε πιο επιθετική. Στο 67′ ο Σιμάο με τακουνάκι τροφοδότησε τον Γιακουμάκη, ο οποίος σούταρε μέσα από την περιοχή με τον Κόνεφολ να αποκρούει. Τρία λεπτά αργότερα η ΑΕΚ ισοφάρισε με τον Μάνταλο ο οποίος εκμεταλλεύτηκε την ασταθή απόκρουση του Κόνεφολ ύστερα από το αρχικό σουτ του Μπότου μέσα από την περιοχή. Στο 74′ ο Καρντόσο προχώρησε σε τρεις ακόμα αλλαγές με Ζεράλντες και Κλωναρίδη να μπαίνουν στο ματς αντί των Μπότου και Γιακουμάκη. Στο 86ο λεπτό ο Κλωναρίδης έχασε καλή ευκαιρία για γκολ με σουτ μέσα από την περιοχή, αλλά ο Κόνεφολ ήταν και πάλι θετικός!

ΑΕΚ: Αθανασιάδης, Σταμούλης, Οικονόμου (Σιμάο 65′), Σβάρνας, Λόπες, Γαλανόπουλος, Σαμπανάτζοβιτς, Ντέλετιτς (Μάνταλος 65′), Μπότος (Ζεράλντες 74′), Σαρδέλης (Βράνιες 65′), Γιακουμάκης (Κλωναρίδης 74′).

ΣΤΑΛ ΣΤΑΛΟΒΑ: Καλινόφσκι (46′ Κόνεφολ), Γιάζκεβιτς, Βίτασικ, Σπίεβακ (46′ Γιαρόζ), Σομπότκα, Μίστρζικ (46′ Βίζικ), Προζίνσκι, Πιέτρας, Ντάντοκ, Πλόνκα (61′ Γιόπεκ), Φιτζκίεβιτς (46′ Ζιαβίνσκι).


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.