Ο Μαρτίνς μας έδειξε ενδεκάδα Πλζεν

Η δοκιμή με τη Νότιγχαμ Φόρεστ σε γενικές γραμμές πέτυχε. Η ενδεκάδα που ξεκίνησε το ματς είναι λογικά αυτή που θα δούμε και στην Τσεχία με την Πλζεν αν έχουμε μάθει καλά τον Πέντρο Μαρτίνς.

Η δοκιμή με τη Νότιγχαμ Φόρεστ σε γενικές γραμμές πέτυχε. Η ενδεκάδα που ξεκίνησε το ματς είναι λογικά αυτή που θα δούμε και στην Τσεχία με την Πλζεν αν έχουμε μάθει καλά τον Πέντρο Μαρτίνς.

Για το ματς δεν θέλω να πω πολλά. Οι βασικοί του Ολυμπιακού είναι αρκετά καλύτεροι από αυτούς της Νότιγχαμ και τελείωσαν εύκολα και γρήγορα στο παιχνίδι. Αγγλική άμυνα να δέχεται τρία γκολ από κόρνερ είναι προβληματική άμυνα και ο Ολυμπιακός το εκμεταλλεύτηκε απόλυτα. Επίσης στα θετικά θα βάλω ότι ένας ανενεργός τερματοφύλακας για αρκετή ώρα έκανε δύο εξαιρετικές επεμβάσεις. Ο Σα ήταν εκεί όταν έπρεπε! 

Τα ζητήματα ήταν δύο στο ματς με τους Άγγλους! 

Πρώτον αν θα δουλέψουν καλά μαζί ο Σεμέντο με τον Αβραάμ Παπαδόπουλο και δεύτερον αν υπάρχει “ζωή” μετά τον Φορτούνη!

Πάμε στο πρώτο! 

Ο Σεμέντο με τον Αβραάμ Παπαδόπουλο δεν δούλεψαν τέλεια. Δούλεψαν αρκετά καλά όμως για να σου δίνουν την ελπίδα ότι είναι ένα αμυντικό δίδυμο ποιοτικό που μπορεί να παίξει άνετα στο παιχνίδι με τους Τσέχους. Δεν έχουν τρομερή ταχύτητα αλλά το καλό είναι ότι έχουν ποιότητα και μυαλό! Θα αντιμετωπίσουν έναν επιθετικό τον Κρμεντσίκ ο οποίος παίζει με πλάτη στην εστία, ανοίγει διαδρόμους, σπάει μπάλες και είναι αρκετά κινητικός για το ύψος του. Θα γίνει μάχη αλλά δεν είναι κάτι που μπορεί να τρομάξει Αβραάμ και Σεμέντο!

Πάμε στο δεύτερο!

Στην θέση πίσω από τον φορ το πρόβλημα είναι υπαρκτό! Ας γράψουμε το προφανές, το κενό του Φορτούνη δεν καλύπτεται. Ο Βαλμπουενά ούτε κατά διάνοια δείχνει ότι μπορεί να πάρει τις μπάλες που παίρνει ο Έλληνας μέσο-επιθετικός και να δημιουργήσει όπως αυτός! Από εκεί και πέρα όμως έχει ένα τεράστιο καλό! Η τριάδα Μασούρα/Βαλμπουενά/Ποντένσε είναι τόσο κινητική που μπορεί να δημιουργήσει τρομερά προβλήματα σε οποιαδήποτε αμυντική γραμμή πάρει μια λάθος απόφαση και χαλάσει το σχηματισμό της για χατίρι τους. Επίσης ο Γάλλος εκτέλεσε και τα τρία κόρνερ από τα οποία προήλθαν τα γκολ και ένα καλό φάουλ πριν το τέλος του ημιχρόνου επίσης δείγμα ότι υπάρχει “εκτελεστής” μετά τον Φορτούνη!

Ο Πέντρο Μαρτίνς μας έδειξε πέρσι ότι εμπιστεύεται τυφλά τους παίκτες που είχε μαζί του στην προετοιμασία και ότι δεν είναι άνθρωπος των μεγάλων αλλαγών για αυτό και μοιάζει δύσκολο να αλλάξει κάτι στην ενδεκάδα που είδαμε με τη Νότιγχαμ! 

Θα θέσω δύο μικρά διλήμματα μόνο! Ένα στο αριστερό άκρο της άμυνας και ένα στο κέντρο του γηπέδου. Πιστεύω όμως ότι και στις δύο περιπτώσεις οι πιθανότητες είναι 80%20 υπέρ των Τσιμικά/Μπουχαλάκη απέναντι σε Κούτρη/Καμαρά! Οι υπόλοιποι μου φαίνεται απίθανο να αλλάξουν. 

Ο Ολυμπιακός έχει μεγάλο πλεονέκτημα ότι εννέα από τους έντεκα βασικούς έπαιζαν πέρσι μαζί. Υπάρχει εμπιστοσύνη, υπάρχει κατανόηση, υπάρχει μια λογική όπως είπε και ο Πορτογάλος προπονητής μετά το ματς και αυτά από μόνα τους ίσως είναι αρκετά για να κάνουν το εμπόδιο της Πλζεν στην άκρη!


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.