Η “σκονισμένη” πρόταση για Σισέ και η επιλογή Αβραάμ

Η άμυνα του Ολυμπιακού είναι η πιο ευμετάβλητη γραμμή του ρόστερ των Πειραιωτών. Γράφει ο Βασίλης Κωνσταντόπουλος.

Ο Ολυμπιακός καλείται να αντιμετωπίσει τη Βικτόρια Πλζεν για τον β’ προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ (23/7, 21.30, NS1HD), με τον Πέδρο Μαρτίνς να έχει καταλήξει κατά ένα μεγάλο ποσοστό στο σχήμα που θα παρατάξει απέναντι στους Τσέχους, όπως άφησε να εννοηθεί στις δηλώσεις που έκανε μετά το φιλικό με τη Νότιγχαμ Φόρεστ στο “Γ. Καραϊσκάκης”. Μετά τον τραυματισμό του Κώστα Φορτούνη και τη βίαια αποσυμφόριση της μεσαίας γραμμής, τα δεδομένα για την ενδεκάδα είναι πιο συγκεκριμένα, με τον Βαλμπουενά να παίρνει θέση στον άξονα, έχοντας δίπλα του, τους Ποντένσε και Γιώργο Μασούρα. 

Το μοναδικό ερωτηματικό πλέον μετατίθεται στην αμυντική γραμμή, ωστόσο ο Πέδρο Μαρτίνς έσπευσε να το απαντήσει με το συνεχόμενο ζευγάρωμα των Ρούμπεν Σεμέδο και Αβραάμ Παπαδόπουλου στο κέντρο της άμυνας. Οι δύο παίκτες αγωνίστηκαν ταυτόχρονα στα ματς με Χάποελ Μπερ Σεβά και Γιαγκελόνια Μπιάλιστοκ για μερικά λεπτά συμμετοχής, ενώ έδρασαν ως βασικοί στα ματς με το Αμβούργο και τη Νότιγχαμ, στα οποία ο βασικός κορμός ήταν πιο ξεκάθαρος. 

Ο Πορτογάλος τεχνικός μετά τον τραυματισμό του Γιάγκος Βούκοβιτς, είχε να επιλέξει ως παρτενέρ του Σεμέδο, κάποιον εκ των Ουσεϊνού Μπα και Αβραάμ Παπαδόπουλου. Ο Μαρτίνς στη ζυγαρία της επιλογής έβαλε από τη μία τη φρεσκάδα και τον ενθουσιασμό του Μπα και από την άλλη την υπευθυνότητα και την εμπειρία του Αβραάμ. Προφανώς κέρδισαν τα 27 ευρωπαϊκά παιχνίδια που έχει δώσει με τη φανέλα του Ολυμπιακού ο 34χρονος αμυντικός. Στο ματς με τη Νότιγχαμ Φόρεστ, ο Ολυμπιακός μπορεί να μην δέχτηκε αφόρητη πίεση, αλλά ο Παπαδόπουλος ήταν απόλυτα θετικός, αφήνοντας σημάδια της καλής φυσικής κατάστασης στην οποία βρίσκεται. Από την άλλη ο Μπα στα φιλικά προετοιμασίας έδειξε σημάδια της αξίας του, ωστόσο φάνηκε επιρρεπής στο εύκολο λάθος.

Τις τελευταίες ώρες κάνει το γύρο του τύπου η πρόταση της Γουλβς στον Παπέ Σισέ. Η συγκεκριμένη πρόταση είναι υπαρκτή, ωστόσο ο αγγλικός σύλλογος την είχε κάνει πριν από τέσσερις μήνες, θέλοντας να καπαρώσει τον Σενεγαλέζο πριν τη συμμετοχή του στο Κόπα Άφρικα. Ο Σισέ δεν πήρε χρόνο συμμετοχής με τη Σενεγάλη, ωστόσο η μετοχή του παραμένει αρκετά υψηλή μεταξύ των συλλόγων της Πρέμιερ Λιγκ. Αν συνυπολογίσουμε την εξαιρετική παρουσία του Γιασίν Μεριά στο Κόπα Άφρικα, αναμένεται με την επιστροφή των παικτών στην Ελλάδα βροχή επίσημων προτάσεων. Όπως έχετε διαβάσει στο novasports.gr, ήδη αρκετοί σύλλογοι από Γαλλία και Ισπανία έχουν εκφράσει ενδιαφέρον προς την πλευρά του παίκτη. 

*Σχετικά με την ενδεκάδα κόντρα στην Πλζεν υπάρχει πιθανότητα χρήσης του Καμαρά δίπλα στον Γκιλιέρμε, παρά το εξαιρετικό πρόσωπο του Μπουχαλάκη στη διάρκεια της προετοιμασίας. Ο Έλληνας μέσος έδειξε ιδαιτέρως νευρικός κόντρα στη Νότιγχαμ και ίσως προτιμηθεί ο μέσος από τη Γουινέα στη θέση του.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.