Η Ολυμπιάδα των αντιθέσεων! (photos+video)

Σαν σήμερα πριν από 39 χρόνια διοργανώθηκε στη Μόσχα η 22η Ολυμπιάδα από την τότε ενωμένη ΕΣΣΔ. Μία διοργάνωση που έμεινε στην ιστορία για πολλούς λόγους.

Σαν σήμερα πριν από 39 χρόνια διοργανώθηκε στη Μόσχα η 22η Ολυμπιάδα από την τότε ενωμένη ΕΣΣΔ. Μία διοργάνωση που έμεινε στην ιστορία για πολλούς λόγους.
Για την εντυπωσιακή τελετή έναρξης, για τα πολλά παγκόσμια ρεκόρ που σημειώθηκαν, αλλά αμφισβητήθηκαν έντονα εξαιτίας των πολλών χωρών που απουσίασαν και για το δάκρυ του Μίσα στην τελετή έναρξης, ίσως η πιο αγαπητή μασκότ στην ιστορία των Αγώνων και η πρώτη που τυπώθηκε σε γραμματόσημο.



Εντυπωσιακές εικόνες από την τελετή έναρξης

Η Μόσχα λοιπόν έγινε η πρώτη πρωτεύουσα από τις χώρες του Ανατολικού μπλοκ που φιλοξένησε Ολυμπιακούς Αγώνες. Η απόφαση αυτή πάρθηκε 6 χρόνια νωρίτερα στη Βιέννη, στη Σύνοδο της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής.
Ο χρόνος πίεζε αφόρητα τους Σοβιετικούς που κατάφεραν μέσα σε περίπου 5 χρόνια να κατασκευάσουν πάνω από 90 Ολυμπιακές εγκαταστάσεις και το μεγαλύτερο ξενοδοχειακό κέντρο της Ευρώπης, το Ισμαϊλοβο.

To εντυπωσιακό ξενοδοχειακό συγκρότημα, το Ισμαϊλοβο

65 χώρες μεταξύ αυτών και οι ΗΠΑ δεν έδωσαν το παρών , εξαιτίας της Σοβιετικής εισβολής στο Αφγανιστάν, το 1979. 
Στο Στάδιο «Λένιν» η τελετή έναρξης ήταν εντυπωσιακή. 80.000 θεατές και 6.000 αθλητές έγιναν μάρτυρες ενός εντυπωσιακού θεάματος.Παρατάχθηκαν μόλις 80 χώρες, οι λιγότερες δηλαδή από τη διοργάνωση του 1956.

Στην ολυμπιάδα της Μόσχας καταρρίφθηκαν 36 παγκόσμια ρεκόρ, αλλά αμφισβητήθηκαν έντονα όπως είπαμε παραπάνω εξαιτίας των πολλών απουσιών. Μορφή των Αγώνων αναδείχτηκε ο Σοβιετικός γυμναστής Αλεξάντερ Ντιτιάτιν με συνολικά 8 μετάλλια, ενώ 6 χώρες εμφανιστήκαν για πρώτη φορά σε Ολυμπιάδα, μεταξύ αυτών και η Κύπρος. 

Ποζάρει ευτυχής με το χρυσό μετάλλιο ο Μηγιάκης

Η Ελλάδα πραγματοποίησε μεγαλειώδη εμφάνιση, με 3 μετάλλια
. Το χρυσό μετάλλιο στα 62 κιλά της ελληνορωμαϊκής πάλης κατέκτησε ο Στέλιος Μηγιάκης, ο πρώτος και μοναδικός μέχρι σήμερα Έλληνας παλαιστής, που έχει κατακτήσει χρυσό μετάλλιο σε Ολυμπιακούς Αγώνες και χάλκινα, ο ιστιοπλόος Τάσος Μπουντούρης και ο Γιώργος Χατζηωαννίδης στα 63 κιλά της ελευθέρας πάλης.
Δείτε ένα χαρακτηριστικό video, από την τελετή έναρξης:


Eντυπωσιακό video, με την μασκότ, τον Μίσα, από την τελετή λήξης


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.