Το Kyoto Animation τυλίχτηκε στις φλόγες παρασύροντας 33 θύματα

Το στούντιο πίσω από τα "Lucky Star" και "K-On!".To στούντιο Kyoto Animation, ή όπως είναι γνωστό...

Το στούντιο πίσω από τα “Lucky Star” και “K-On!”.

To στούντιο Kyoto Animation, ή όπως είναι γνωστό KyoAni, τυλίχτηκε στις φλόγες παρασύροντας 33 ανθρώπους. Η πυρκαγιά λέγεται ότι πρόκειται για εμπρησμό και ο ύποπτος βρίσκεται υπό κράτηση.

Το The New York Times δημοσιεύει ότι το πυροσβεστικό τμήμα της Kyoto City επιβεβαίωσε 33 θανάτους και 36 τραυματίες, ενώ το Asahi Shimbun αναφέρει 17 τραυματίες. Σύμφωνα με το The Japan Times, ο αριθμός των νεκρών από εμπρησμό είναι ο υψηλότερος που έχει δει η χώρα τα τελευταία 30 χρόνια.

Ο ύποπτος είναι 41 ετών και λέγεται ότι έριξε εύφλεκτο υγρό στο πάτωμα του κτηρίου και του έβαλε φωτιά. Μάρτυρες λένε ότι ο άνδρας φώναξε “Να πεθάνεις” πριν βάλει την φωτιά, ενώ ο μάρτυρας που βρήκε τον ύποπτο, ο οποίος προσπάθησε να το σκάσει, είπε ότι φώναζε “Με έκλεψαν”.

Μέχρι στιγμής δεν έχει αποκαλυφθεί η σχέση του ύποπτου με τον στούντιο, ούτε άλλα νέα σχετικά με την επίθεση.

Το Kyoto Animation είναι υπεύθυνο για πολλές παραγωγές, μεταξύ άλλων τα “The Melancholy of Haruhi Suzumiya”, “Lucky Star” και “K-On!”. Ετοιμάζει μια ταινία που θα βασίζεται στο anime “Free!” και νέες πληροφορίες θα μαθαίναμε αύριο. Ωστόσο, μετά τα συμβάν, οι ανακοινώσεις ακυρώθηκαν.

Μετά την είδηση των νέων, πολλοί έσπευσαν να εκφράσουν την υποστήριξή τους στο στούντιο και τα θύματα, μεταξύ άλλων το στούντιο πίσω από τα “Dragon Ball Z” και “Sailor Moon”, Toei Animation, η Funimation, ο Masahiro Sakurai του Super Smash Bros. Ultimate, αλλά και οι ηθοποιοί που δανείζουν τις φωνές τους σε χαρακτήρες, όπως οι Stephanie Sheh (Yui Hirasawa) και Erika Harlacher (Violet Evergarden). Τέλος, το Sentai Filmworks συγκέντρωσε πάνω από $757.000 για να βοηθήσει το στούντιο και τις οικογένειες των θυμάτων.

Για ό,τι νεότερο μείνετε συντονισμένοι στο IGN Greece.

Πηγή: IGN Greece


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.