75 χρόνια από την αποτυχημένη απόπειρα δολοφονίας του Χίτλερ: «Επιχείρηση Βαλκυρία»

Στις 20 Ιουλίου του 1944, κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, ο Συνταγματάρχης της Βέρμαχτ, Κλάους φον Στάουφενμπεργκ, επιχειρεί να δολοφονήσει τον Αδόλφο Χίτλερ, τοποθετώντας κρυφά μια βόμβα στο προσωπικό αεροπλάνο του Φύρερ. Η βόμβα, όμως, δεν εκρήγνυται ποτέ. 75 χρόνια μετά την αποτυχημένη απόπειρα, θυμόμαστε την ταινία του Μπράιαν Σίνγκερ, «Επιχείρηση Βαλκυρία», με πρωταγωνιστή τον...

Στις 20 Ιουλίου του 1944, κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, ο Συνταγματάρχης της Βέρμαχτ, Κλάους φον Στάουφενμπεργκ, επιχειρεί να δολοφονήσει τον Αδόλφο Χίτλερ, τοποθετώντας κρυφά μια βόμβα στο προσωπικό αεροπλάνο του Φύρερ. Η βόμβα, όμως, δεν εκρήγνυται ποτέ. 75 χρόνια μετά την αποτυχημένη απόπειρα, θυμόμαστε την ταινία του Μπράιαν Σίνγκερ, «Επιχείρηση Βαλκυρία», με πρωταγωνιστή τον Τομ Κρουζ, η οποία εξιστορεί τα σχετικά γεγονότα.

Για τον σκηνοθέτη Μπράιαν Σίνγκερ, η «Επιχείρηση Βαλκυρία» ήταν μια ευκαιρία για να αναλάβει την πρώτη του αληθινή ιστορία, αλλά και για να εξερευνήσει μια χρονική περίοδο, η οποία ασκούσε πάνω του μια σκοτεινή γοητεία από την παιδική του ηλικία, όταν, λόγω της εβραϊκής του καταγωγής, γνώριζε πολύ καλά τις φρικιαστικές ιστορίες για τον Χίτλερ και τη Ναζιστική εποχή της Γερμανίας:

«Πάντα με ενδιέφερε να εξερευνήσω το Γ΄ Ράιχ. Άγγιξα την περίοδο αυτή σε μια ταινία που γύρισα και ήταν βασισμένη σε νουβέλα του Στίβεν Κινγκ (“Art Pupil”), αλλά και στο πρώτο “X-Men” με την σκηνή στο στρατόπεδο συγκέντρωσης. Η «Επιχείρηση Βαλκυρία» όμως ήταν μια ευκαιρία να παρουσιάσω ένα ρεαλιστικό πορτραίτο του κόσμου εκείνου μέσα από μια απίστευτη πραγματική ιστορία για έναν ηγέτη που κατέστρεφε τη χώρα του – μαζί με ένα μεγάλο μέρος του κόσμου – και των ανθρώπων που αποφάσισαν να προσπαθήσουν να τον σταματήσουν.»

Μια ομάδα Γερμανών αξιωματικών, με αρχηγό τον στρατιωτικό Claus von Stauffenberg (Τομ Κρουζ), σχεδιάζει τη δολοφονία του Φίρερ, ώστε να εξασφαλίσει τη δύναμη του στρατού και να λήξει ο πόλεμος. Συνωμοσίες, προδοσίες, ίντριγκα συνθέτουν μια περιπέτεια γεμάτη σασπένς, φέρνοντας στο φως όλα τα γεγονότα και τα πρόσωπα πίσω από μια μοναδική στιγμή της ανθρώπινης ιστορίας.

Διαβάστε όλο το θέμα στο TVXS.gr


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.