Τεσσάρα για ΠΑΟΚ με… άρωμα Βραζιλίας (pics)

Εντυπωσιακός ο ΠΑΟΚ συνέτριψε με 4-0 τη Σιντ Τρούιντεν και έδειξε να βρίσκεται σε εξαιρετική αγωνιστική κατάσταση. Μπίσεσβαρ (12'), Ντούγκλας (20'), Ζαμπά (48') και Ενρίκε (81') οι σκόρερ.

Με πειστική εμφάνιση και στα δύο ημίχρονα ο ΠΑΟΚ του Αμπέλ Φερέιρα, έδειξε πολλά θετικά σημάδια στην εντυπωσιακή φιλική νίκη (4-0) επί της Σιντ Τρούιντεν. Ξεχώρισαν οι Ζαμπά, Μπίσεσβαρ και Ντούγκλας για τον Δικέφαλο που είχε ρυθμό, ένταση και ουσία στο παιχνίδι του.

Ενδεκάδα βασικών…

Ο Αμπέλ Φερέιρα (σε ένα παιχνίδι που είχε στην αρχή βροχή και μετά ήλιο) για μία ακόμα φορά προτίμησε σχηματισμό 4-4-2 που μετατρέπονταν σε 4-2-3-1 σε φάση άμυνας.
Ο Πορτογάλος τεχνικός, ουσιαστικά έκανε μια… πρόβα ενδεκάδας, έχοντας στο αρχικό σχήμα της ομάδας του, ως επί το πλείστον, αυτούς που προορίζει για βασικούς τουλάχιστον στα πρώτα παιχνίδια για τα προκριματικά του Champions League.

Ο Πασχαλάκης ήταν στην εστία με τον Ροντρίγκο Σοάρες να ξεκινάει από το… παράθυρο στην ενδεκάδα και να αγωνίζεται στο αριστερό άκρο της άμυνας, εξαιτίας της αναγκαστικής αλλαγής που έγινε πριν την έναρξη του ματς, αφού ο Δημήτρης Γιαννούλης, ένιωσε αδιαθεσία και δεν αγωνίστηκε.
Από εκεί και πέρα οι Μάτος, Κρέσπο και Βαρέλα, ήταν οι υπόλοιποι της άμυνας. Το δίδυμο στους χαφ αποτελούνταν από τους Ελ Καντουρί και Ντούγκλας, με τους Μπίσεσβαρ και Ζαμπά να παίζουν στις δύο πτέρυγες της μεσοεπιθετικής γραμμής και τους Πέλκα και Ακπομ στην κορυφή της επίθεσης. 


Κινητικός, ουσιαστικός και με υψηλό ρυθμό

Ο ΠΑΟΚ άρχισε δυνατά το παιχνίδι και από πολύ νωρίς θέλησε να δώσει υψηλό ρυθμό στο παιχνίδι παρά το γεγονός πως η Σιντ Τρούιντεν είναι πιο έτοιμη από αυτόν. Το βελγικό πρωτάθλημα ξεκινάει το άλλο Σάββατο.
Οι Βέλγοι ήταν αυτοί που απείλησαν πρώτοι, στο 10′ με τον Πασχαλάκη να βγαίνει νικητής στο τετ-α-τετ με τον Ακολάτσε, όμως ο ΠΑΟΚ στην πρώτη ουσιαστικά καλή στιγμή του στο παιχνίδι ευτύχησε να προηγηθεί.


Το 1-0

Ο Μπίσεσβαρ στο 12′ ήταν αυτός που άρχισε και τελείωσε τη φάση με τον Ολλανδό να σκοράρει με έναν ασυνήθιστο γι’ αυτόν τρόπο με το κεφάλι, έπειτα από ωραία σέντρα ακριβείας του Λέο Ζαμπά. 


Και 2-0

Στο 20′ ο ΠΑΟΚ διπλασίασε τα τέρματά του με τον Ντούγκλας Αουγκούστο να βρίσκει και πάλι δίχτυα, με πανομοιότυπο τρόπο όπως το έκανε και στη Ρουμανία. Ο Βραζιλιάνος πήρε την μπάλα, την κουβάλησε και με ωραίο δυνατό πλασέ έξω από την περιοχή νίκησε τον Στέπε. 

Γενικώς οι δυο τους ήταν κινητικοί, βάζοντας πολλά προβλήματα στους αμυντικούς της Σιντ Τρούιντεν.
Τα δύο γρήγορα γκολ του ΠΑΟΚ, έδωσαν αέρα και ψυχολογία στην ομάδα του Φερέιρα. Γενικώς ο ΠΑΟΚ μέχρι και το 30′ πατούσε καλύτερα στο παιχνίδι, είχε την κατοχή, τις φάσεις και έψαξε να πετύχει κι άλλα γκολ.
Στο τελευταίο διάστημα του πρώτου ημιχρόνου, οι Βέλγοι, είχαν δύο καλές στιγμές, δίχως όμως αποτέλεσμα με τα σουτ του Μπαλόκα να καταλήγουν άουτ.


Ζαμπά και 3-0 με το… καλημέρα

Δύο λεπτά μετά την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, ο ΠΑΟΚ πέτυχε και τρίτο γκολ με τον Ζαμπά να είναι αυτή τη φορά ο σκόρερ, με ωραίο πλασέ από τα όρια της μικρής περιοχής. Ουσιαστικά ο Δικέφαλος, σκόραρε στην πρώτη φάση που έγινε στο δεύτερο μέρος. 

Οσον αφορά στα πρόσωπα, ο ΠΑΟΚ, έκανε δύο αλλαγές με τη σέντρα του δευτέρου ημιχρόνου με τους Μίσιτς και Λημνιό να παίρνουν τις θέσεις των Ντούγκλας και Μπίσεσβαρ. 
Γενικώς οι δυο τους ήταν κινητικοί, βάζοντας πολλά προβλήματα στους αμυντικούς της Σιντ Τρούιντεν.


Οι ευκαιρίες του Φερέιρα

Στο 60′ ο Πορτογάλος τεχνικός άλλαξε ουσιαστικά όλη την ενδεκάδα για την ομάδα του. Πέρασε στο παιχνίδι τους Μελίσσα, Ενρίκε, Σφιντέρσκι, Μιχαηλίδη, Χατζηισαΐα, Ίνγκασον, Στοχ και Κάτσε.
Παρά τις αλλαγές προσώπων ο σχηματισμός δεν άλλαξε, κάτι που δείχνει έμπρακτα τις προθέσεις του 41χρονου προπονητή.
Από το 65′ και έπειτα ο ρυθμός του αγώνα έπεσε αισθητά, ο ΠΑΟΚ κατέβασε ταχύτητα, με τους Βέλγους όμως και πάλι να μην μπορούν να γίνουν απειλητικοί. Το… κερασάκι στην τούρτα έβαλε ο Πέδρο Ενρίκε που κέρδισε και ευστόχησε σε πέναλτι στο 81′.

Το 4-0 ήταν το τελικό σκορ του αγώνα με τον ΠΑΟΚ να πραγματοποιεί την πιο γεμάτη και ουσιαστική εμφάνιση στα μέχρι τώρα φιλικά προετοιμασίας του, δείχνοντας πως βρίσκεται σε καλό δρόμο, δύο ουσιαστικά εβδομάδες πριν το πρώτο παιχνίδι για τα προκριματικά του Champions League.
ΠΑΟΚ (Αμπέλ Φερέιρα): Πασχαλάκης (60 Μελισσάς), Βαρέλα (60′ Ινγκασον), Κρέσπο (60′ Χατζηισαϊας), Σοάρες, Μάτος (60′ Μιχαηλίδης), Ελ Καντουρί (60′ Κάτσε), Ντούγκλας (46′ Μίσιτς), Πέλκας (60′ Σφιντέρσι), Ακπομ (60′ Ενρίκε), Μπίσεσβαρ (46′ Λημνιός), Ζαμπά (60′ Στοχ). 
Η αρχική εντεκάδα της Σιντ Τρουίντεν ήταν η εξής: Στέπε, Τένα, Μποτάκα, Σανχόν, Ασαμόα, Ντε Μπρούιν, Τεϊσέιρα, Ακολάτσε, Μπαλίνγκο, Έντο, Σόουζα.

Θυμηθείτε την εξέλιξη του αγώνα όπως την κατέγραψε το novasports.gr



Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.