SDCC 2019: “Δεν επιτίθεται στη θρησκεία το His Dark Materials”

"Είναι επίθεση σε μια συγκεκριμένη μορφή ελέγχου".Η Jane Tranter, η εκτελεστική παραγωγός της...

“Είναι επίθεση σε μια συγκεκριμένη μορφή ελέγχου”.

Η Jane Tranter, η εκτελεστική παραγωγός της επερχόμενης σειράς των BBC και HBO, “His Dark Materials”, υποστηρίζει πως τα μυθιστορήματα φαντασίας του Sir Philip Pullman, στα οποία βασίζεται και η σειρά, δεν επιτίθενται στην εκκλησία.

Το cast της επερχόμενης σειράς παρευρέθηκε στο San Diego Comic Con, όπου η Tranter έθιξε τη διαμάχη γύρω από τα θρησκευτικά σχόλια σχετικά με την τριλογία, λέγοντας πως οι κριτικοί έχουν κάνει “υποθέσεις” για τα βιβλία, χωρίς να τα έχουν διαβάσει. “Ο Phillip Pullman σε αυτά τα βιβλία δεν επιτίθεται στη δοξασία, δεν επιτίθεται στην πίστη. Δεν επιτίθεται στη θρησκεία ή την εκκλησία ακριβώς”, όπως δήλωσε σύμφωνα με το The Hollywood Reporter. “Επιτίθεται σε μια συγκεκριμένη μορφή εξουσίας,όπου υπάρχει μια εξαιρετικά σκόπιμη προσπάθεια να αποκρυφτούν πληροφορίες, να κρατιέται ο κόσμος στο σκοτάδι και να μην μπορούν οι ιδέες και οι σκέψεις να είναι ελεύθερες”.

Η σειρά διαδραματίζεται σε ένα εναλλακτικό σύμπαν, όπου όλοι οι άνθρωποι έχουν ζώα συντρόφους, ονόματι δαιμόνια, τα οποία εκδηλώνουν τις συναισθηματικές εκφάνσεις της ψυχής του ιδιοκτήτη τους. Η νέα αυτή προσαρμογή έχει στο επίκεντρο την Lyra, που ενσαρκώνει η μικρή Dafne Keen του “Logan”, ένα ορφανό κορίτσι που μένει στο κολέγιο Jordan της Οξφόρδης. Η Lyra θα ανακαλύψει σύντομα ένα σκοτεινό μυστικό που περιλαμβάνει τον Lord Asriel (James McAvoy) και την Mrs. Marisa Coulter (Ruth Wilson). Σύντομα θα οδηγηθεί σε μια σειρά από απαγωγές που συνδέονται με μια μυστηριώδη ουσία, ονόματι “Σκόνη”.

Αν και τα μυθιστορήματα του Phillip Pullman βασίζονται κατά κύριο λόγο στη φαντασία, οι ιστορίες του πιστεύεται ότι βυθίζονται σε ένα ευρύ φάσμα ιδεών περί φυσικής, φιλοσοφίας και θεολογίας, αλλά ακριβώς αυτά τα θέματα της θρησκείας είναι που έχουν προκαλέσει την οποιαδήποτε αρνητική κριτική ανά τα χρόνια.

Να υπενθυμίσουμε πως το πρώτο μυθιστόρημα της σειράς, “Northern Lights”, προσαρμόστηκε και για τη μεγάλη οθόνη το 2007, με πρωταγωνιστές τους Nicole Kidman και Daniel Craig. Η εταιρεία παραγωγής New Line Cinema, σύμφωνα με αναφορές, είχε τότε εκφράσει τους φόβους της για την ταινία και το πόσο θα τα καταφέρει οικονομικά να αποδώσει, ακριβώς λόγω της ευαίσθητης φύσης του θέματος, και γι’ αυτό ο σκηνοθέτης Chris Weitz είχε ανακοινώσει πως θα απογυμνώσει την ταινία από τα βασικά θρησκευτικά της ζητήματα. Ωστόσο, το project κατάφερε και πάλι να προσελκύσει αντιδράσεις, οι οποίες εν μέρει, οδήγησαν και στην εμπορική αποτυχία της ταινίας στο box office.

Το BBC κατέχει τα δικαιώματα διανομής του “His Dark Materials” για το Ηνωμένο Βασίλειο, ενώ το HBO απέκτησε τα παγκόσμια δικαιώματα. Ο Tom Hooper είναι ο σκηνοθέτης και ο Jack Thorne ο σεναριογράφος, με τη μίνι σειρά να αποτελείται από 8 επεισόδια, τα οποία αναμένονται προς τα τέλη του 2019.

Μείνετε συντονισμένοι για όλα τα νέα του SDCC 2019 στο ειδικό hub του IGN Greece.


Η Στελίνα, Editor-in-Chief του Entertainment, χάνεται σε μικρές και μεγάλες οθόνες, αλλά μπορείτε να την βρείτε σε Facebook και Twitter.

Πηγή: IGN Greece


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.