Αγρότες στον Άρη

Στην ταινία του Ρίντλεϊ Σκοτ «Ο Αρειανός» (2015), που στην Ελλάδα προβλήθηκε με τον μάλλον άχαρο τίτλο «Η διάσωση», ο κεντρικός ήρωας είναι ένας αστροναύτης, τον οποίο υποδύεται ο Ματ Ντέιμον, ο οποίος «ξεμένει» στον Άρη όταν τα υπόλοιπα μέλη της αποστολής τον θεωρούν νεκρό και πρέπει να δώσει έναν αγώνα επιβίωσης. Αν και δραματοποιημένα, η ταινία χρησιμοποιεί μια...

Στην ταινία του Ρίντλεϊ Σκοτ «Ο Αρειανός» (2015), που στην Ελλάδα προβλήθηκε με τον μάλλον άχαρο τίτλο «Η διάσωση», ο κεντρικός ήρωας είναι ένας αστροναύτης, τον οποίο υποδύεται ο Ματ Ντέιμον, ο οποίος «ξεμένει» στον Άρη όταν τα υπόλοιπα μέλη της αποστολής τον θεωρούν νεκρό και πρέπει να δώσει έναν αγώνα επιβίωσης.

Αν και δραματοποιημένα, η ταινία χρησιμοποιεί μια γκάμα υπαρκτών επιστημονικών δεδομένων που έχει ο ήρωας στη διάθεσή του, με αποτέλεσμα, αν αφαιρέσεις την μυθοπλασία, αυτό που μένει, είναι μια παρουσίαση των υπαρκτών δυνατοτήτων αειφορίας της τροφής που θα μπορούσε να έχει μια πραγματική επανδρωμένη αποστολή στον «κόκκινο πλανήτη».

Ο ήρωας είναι βοτανολόγος και για να εξασφαλίσει τροφή δημιουργεί ένα «αγρόκτημα» στο εσωτερικό του διαστημικού εργαστηρίου χρησιμοποιώντας το αρειανό έδαφος, το οποίο γονιμοποιεί με τα κόπρανα του πληρώματος, το νερό που παράγεται με την αφαίρεση του υδρογόνου από το καύσιμο που απέμεινε στους πυραύλους προσεδάφισης και τις πατάτες που προορίζονταν για το δείπνο των Ευχαριστιών.

Το πείραμα πετυχαίνει και ο αστροναύτης τρώει τις πρώτες αρειανές πατάτες στην ιστορία της επιστημονικής φαντασίας.

Αερογέλη, η «μαγική»!

Διαβάστε όλο το θέμα στο TVXS.gr


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.