Ο Χρυσός Φοίνικας των Καννών είναι η ταινία έναρξης στις 25ες Νύχτες Πρεμιέρας

Ο σπουδαίος σκηνοθέτης από τη Νότια Κορέα, Μπονγκ Τζουν - Χo, ήταν τον Μάιο ο μεγάλος νικητής του 72ου Διεθνούς Κινηματογραφικού Φεστιβάλ των Καννών, καθώς τιμήθηκε με τον Χρυσό Φοίνικα, για το «Parasite» του. Το φιλμ αποτελεί την ταινία έναρξης στις 25ες Νύχτες Πρεμιέρας, δίνοντας μας την ευκαιρία να το απολαύσουμε στην μεγάλη οθόνη. Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας -...

Ο σπουδαίος σκηνοθέτης από τη Νότια Κορέα, Μπονγκ Τζουν – Χo, ήταν τον Μάιο ο μεγάλος νικητής του 72ου Διεθνούς Κινηματογραφικού Φεστιβάλ των Καννών, καθώς τιμήθηκε με τον Χρυσό Φοίνικα, για το «Parasite» του. Το φιλμ αποτελεί την ταινία έναρξης στις 25ες Νύχτες Πρεμιέρας, δίνοντας μας την ευκαιρία να το απολαύσουμε στην μεγάλη οθόνη.

Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας – Νύχτες Πρεμιέρας, γιορτάζει 25 χρόνια κινηματογραφικής ιστορίας στην πρωτεύουσα και επιστρέφει για μια ακόμη λαμπερή χρονιά με τις πιο συζητημένες πρεμιέρες, μοναδικά αφιερώματα, πολυαναμενόμενα μουσικά φιλμ, αξιόλογα ντοκιμαντέρ, αλλά και παράλληλες επετειακές εκδηλώσεις, όπως masterclass, συναυλίες, πάρτι, ειδικές προβολές και πολλές ακόμη εκπλήξεις.

Όταν η κριτική επιτροπή του φετινού Φεστιβάλ Καννών, αποτελούμενη μεταξύ άλλων από τον Γιώργο Λάνθιμο, τον Πάβελ Παβλικόφσκι και τον Αλεχάντρο Γκονζάλες Ινιαρίτου, επέλεξε να απονείμει παμψηφεί τον πολυπόθητο Χρυσό Φοίνικα στο «Parasite» (Παράσιτα) και στον Μπονγκ Τζουν – Χο από τη Νότια Κορέα, βράβευε αρκετά πράγματα ταυτόχρονα.

Από τη μία τιμούσε έναν από τους κορυφαίους σκηνοθέτες του σύγχρονου Ασιατικού Σινεμά, υπεύθυνου για πολυβραβευμένες ταινίες («Memories of Murder», «Mother»), αλλά και για επικές δημιουργίες φαντασίας, με πολυάριθμους θαυμαστές ανά τον κόσμο («Host», «Snowpiercer»).

Διαβάστε όλο το θέμα στο TVXS.gr


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.