Βελτιώνεται και αρέσει

Ο Γιώργος Βασιλείου γράφει για τη σταδιακή βελτίωση της εικόνας της ΑΕΚ που στέλνει αισιόδοξα μηνύματα για τη συνέχεια.

Το σημαντικότερο στοιχείο για την ΑΕΚ του Μιγκέλ Καρντόσο τούτη τη στιγμή δεν είναι ούτε οι νίκες, ούτε το πόσα γκολ θα πετύχουν οι «κιτρινόμαυροι». Είτε παίζοντας με τον Βόλο είτε με την… Βόλα. Σημαντικές μεν οι νίκες, δευτερευούσης δε σημασίας. Αυτό που προέχει είναι, όπως έχω γράψει επανειλημμένα, είναι η ομαλή μετάβαση στο πλάνο του Πορτογάλου προπονητή και η κατανόηση των όσων (επι)ζητάει στον αγωνιστικό χώρο. 

Με αυτό στο μυαλό μας και μοναδικό κριτήριο θα πρέπει να πορευόμαστε και να πορεύονται οι φίλοι της ΑΕΚ παιχνίδι με παιχνίδι. Φιλικό με φιλικό. Προπόνηση με προπόνηση. 
Οι παίκτες της ομάδας είναι ακόμα σε διαδικασία εκμάθησης και αποδεικνύουν στην πράξη ότι η θεωρία έχει αντίκτυπο με τις εμφανίσεις που κάνουν. Θα ήταν παράλογο αυτή την περίοδο η ΑΕΚ να παίζει όπως θέλει ο Καρντόσο, σε όλους τους τομείς. 

Κατά διαστήματα στο γήπεδο βγαίνουν πράγματα των όσων έχει δουλέψει και εξακολουθεί να δουλεύει καθημερινά χωρίς μάλιστα να έχει όλα τα «εργαλεία» διαθέσιμα. Είτε λόγω τραυματισμών, είτε λόγω του ότι είναι ανέτοιμοι (Βέρντε, Ολιβέιρα).  

Τα νέα μεταγραφικά αποκτήματα, Σιμάο, Ζεράλντες, Παουλίνιο δείχνουν ότι μπορούν να προσφέρουν. Ειδικά οι δύο πρώτοι μπορούν να αποδειχθούν καθοριστικοί για την εικόνα της Ένωσης στη νέα χρονιά. 

Υπάρχει ακόμα δρόμος που πρέπει να διανύσουν οι «κιτρινόμαυροι» και πολλή δουλειά που πρέπει να γίνει για να φτάσει στο pick η λειτουργικότητα του πλάνου Καρντόσο. Οπότε θα γράψουμε και θα τονίσουμε ακόμα μία φορά την αναγκαιότητα για υπομονή και στήριξη. 

Ενδεχομένως και με την απόκτηση ενός αμυντικού που θα συνεισφέρει το κάτι παραπάνω, το κάτι διαφορετικό. Γιατί αυτή τη στιγμή, η ΑΕΚ μπορεί επιθετικά να βελτιώνεται και να βρίσκει ρυθμό προσπαθώντας να χορέψει τους αντιπάλους στις δικές της νότες, όμως αμυντικά υπάρχουν ζητήματα που πρέπει να διορθωθούν… 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.