Το προφίλ του Άγιαξ

Για τρίτη φορά μέσα σε αυτή την δεκαετία, ο ΠΑΟΚ, θα βρει στον δρόμο του, στην προσπάθεια για είσοδο στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, τον μεγάλο Άγιαξ.

Για τρίτη φορά μέσα σε αυτή την δεκαετία, ο ΠΑΟΚ, θα βρει στον δρόμο του, στην προσπάθεια για είσοδο στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, τον μεγάλο Άγιαξ. Ήταν την περίοδο 2010-11 όταν η ομάδα του Άμστερνταμ, στο πλαίσιο του 3ου προκριματικού γύρου είχε προκριθεί με 2 ισοπαλίες (1-1 εντός και 3-3 εκτός) και την περίοδο 2016-17 όταν πάλι στο πάλι στον τρίτο προκριματικό γύρο ο Άγιαξ προκρίθηκε στις λεπτομέρειες στην επόμενη φάση. Ο ΠΑΟΚ είχε πάρει ισοπαλία 1-1 στο «Άμστερνταμ Αρίνα» και στη ρεβάνς της Τούμπας το ματς ήταν ισόπαλο και όδευε για παράταση, αλλά στο 89΄ο Κλάασεν σκόραρε και ο Άγιαξ προκρίθηκε με νίκη 2-1.

Η τύχη λοιπόν δεν φέρθηκε με τον καλύτερο τρόπο στην πρωταθλήτρια Ελλάδος και του φέρνει στον δρόμο μία πανίσχυρη ομάδα. Είναι νωπές ακόμη οι εικόνες που έχουμε από την εκπληκτική πορεία του πέρυσι. Θριάμβευσε εντός τειχών, κατακτώντας το νταμπλ και πραγματοποίησε μεγαλειώδη πορεία στο Τσάμπιονς Λιγκ.
Αφού πέρασε αήττητη από την φάση των ομίλων, κατάφερε στους «16» να αποκλείσει την πρωταθλήτρια Ευρώπης Ρεάλ Μαδρίτης. Επόμενο θύμα ήταν άλλο ένα φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου, η Γιουβέντους για να αποκλειστεί στις λεπτομέρειες από την Τότεναμ στα ημιτελικά. 

Με τη λήξη της περιόδου ο Άγιαξ κινήθηκε γρήγορα και ανανέωσε το συμβόλαιο του Έρικ τεν Χαγκ μέχρι το 2022, του προπονητή που κατάφερε να φτιάξει αυτό το ισχυρό σύνολο. 
Μπορεί να έχασε δύο από τα σπουδαιότερα στελέχη της, τον Ματάις Ντε Λιχτ που μετακόμισε στη Γιουβέντους και τον Φρένκι Ντε Γιονγκ που πήγε στη Μπαρτσελόνα, αλλά συνεχίζει να έχει ένα πολύ ποιοτικό ρόστερ και είναι σίγουρο ότι με τα χρήματα που πήρε από τους 2 παίκτες θα ενισχύσει περαιτέρω το ρόστερ. Ήδη απέκτησε τον αντικαταστάτη του Ντε Λιχτ στην άμυνα, τον Έντσον Αλβάρες υπέγραψε συμβόλαιο μέχρι το καλοκαίρι του 2024 στην νταμπλούχο Ολλανδίας. 

Έντσον Άλβαρες

Οι παίκτες που ήρθαν: Ράζβαν Μαρίν (Σταντάρ Λιέγης), Μπρούνο Βαρέλα (Μπενφίκα),  Έντσον Άλβαρες (Κλαμπ Αμέρικα), Κουίνσι Πρόμες (Σεβίλλη), Λισάντρο Μαρτίνεζ (Ντεφένσα Χουστίθια).
Οι παίκτες που έφυγαν: Φρένκι ντε Γιονγκ,  Βάτσλαβ Τσέρνι, Ράσμους Κρίστενσεν, Ματάις Ντε Λιγκτ, Ντάλεϊ Σινκγκράβεν, .
Το ρόστερ:
Τερματοφύλακες: Αντρέ Ονανά, Μπέντζαμιν Φαν Λέερ, Μπρούνο Βαρέλα.
Αμυντικοί: Γιόελ Φέλτμαν, Έντσον Άλβαρες, Λισάντρο Μαγκαλάν, Λισάντρο Μαρτίνεζ, Νικολάς Ταλιαφίκο, Ντάλεϊ Μπλιντ.
Μέσοι: Ζακάρια Λαμπιάντ, Κάρελ Άιτινγκ, Λάσε Σένε, Μουσαΐρ Μαζραουί, Ντόνι Φαν ντε Μπέεκ, Ντούσαν Τάντιτς, Ράζβαν Μαρίν, Χακίμ Ζιγιές.
Επιθετικοί: Κάσπερ Ντόλμπεργκ, Κλάας-Γιαν Χούντελαρ, Κουίνσι Πρόμες, Ντέιβιντ Νέρες, Ντένις Γιόνσεν, Χασάν Μπαντέ.
Προπονητής: Έρικ τεν Χαγκ

Έχει κατακτήσει μεταξύ άλλων, 34 πρωταθλήματα και 19 κύπελλα Ολλανδίας και 4 Τσάμπιονς Λιγκ, το τελευταίο το 1995.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.