Το προφίλ των Κραϊόβα, Χόνβεντ

Βατοί είναι οι πιθανοί αντίπαλοι της ΑΕΚ στον 3ο προκριματικό γύρο. Χόνβεντ ή Κραϊόβα, με τo πρώτο ματς στις 8 Αυγούστου εκτός έδρας, με τη ρεβάνς στις 15 στο ΟΑΚΑ, κεκλεισμένων των θυρών.

Βατοί είναι οι πιθανοί αντίπαλοι της ΑΕΚ στον 3ο προκριματικό γύρο. Χόνβεντ ή Κραϊόβα, με την πρώτη αναμέτρηση να διεξάγεται στις 8 Αυγούστου εκτός έδρας και στις 15 θα γίνει ο επαναληπτικός στο ΟΑΚΑ, κεκλεισμένων των θυρών. 

ΧΟΝΒΕΝΤ
Η ομάδα του στρατού, η Χόνβεντ, έχει μία αξιομνημόνευτη ιστορία και προσπαθεί με αργά βήματα να ζήσει κάποιες από τις μεγάλες στιγμές του ένδοξου παρελθόντος της της δεκαετίας του ΄50, τότε που διέθετε σπουδαίους παίκτες όπως ο Πούσκας, ο Κότσις, Τσίμπορ.

Στο ξεκίνημα των προκριματικών του Europa League κλήθηκε να ξεπεράσει το εμπόδιο της λιθουανικής Ζαλγκίρις και με τον «αέρα» του υπέρ της 3-1 από το πρώτο παιχνίδι εντός έδρας, η ισοπαλία (1-1) στον επαναληπτικό επέτρεψε στην ομάδα του Τζιουσέπε Σανίνο να συνεχίσει στον β’ γύρο όπου και κοντράρεται με την Κραϊόβα.

Παίζει στο Bozsik Stadion, που βρίσκεται στην οδό Ferenc Puskas και έχει χωρητικότητα 13.500 θέσεων.

Προπονητής της είναι ένας Ιταλός, ο Μπέπε Σανίνο. Ο 62χρονος τεχνικός είχε περάσει από τον Λεβαδειακό για λίγους μήνες την περυσινή περίοδο, στη συνέχεια πήγε στη Νοβάρα, ομάδα της Serie C και από τον Μάιο ανέλαβε την Χόνβεντ.

Ο πιο γνωστός παίκτης στους Έλληνες φιλάθλους από το δυναμικό της, είναι ο Γάλλος Νταβίντ Ενγκόγκ, που είχε παίξει στον Πανιώνιο την περίοδο 2016-17, με 16 εμφανίσεις και 3 γκολ. Στη συνέχεια πήγε στην Σκωτία, στην Ρος Κάουντι και πέρυσι πήγε στην Χόνβεντ, πραγματοποιώντας καλή σεζόν, με 31 εμφανίσεις και 12 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις.
Στην τροπαιοθήκη της έχει 14 πρωταθλήματα και 7 κύπελλα Ουγγαρίας.

ΚΡΑΪΟΒΑ
Η Ουνιβερσιτάτεα Κραϊόβα έχδι περάσει από διάφορες φάσεις, με καλές και κακές στιγμές στην ιστορία της. Έχει διαλυθεί και επανιδρυθεί 2 φορές, με τελευταία το 2013.

Έχει κατακτήσει 4 Πρωταθλήματα Ρουμανίας, αλλά το τελευταίο της είναι την περίοδο 1990-91. Το τελευταίο της τρόπαιο είναι το Κύπελλο Ρουμανίας το 2018, έναν τίτλο που έχει κατακτήσει συνολικά 6 φορές. Εχει ξεκινήσει με δυο στα δύο στο ρουμανικό πρωτάθλημα και μέχρι τα ματς του τρίτου προκριματικού θα έχει δώσει άλλα δύο παιχνίδια. Στον πρώτο προκριματικό απέκλεισε τη Σαμπάιλ από το Αζερμπαϊτζάν.    
Προπονητής: Ο 45χρονος Κορνέλιου Παπούρα, γέννημα θρέμμα της πόλης με πολλά χρόνια στην ομάδα και σαν παίκτης αλλά και σαν προπονητής στα τμήματα υποδομής. 
Η ομάδα αγωνίζεται στο νεόκτιστο «Stadionul Ion Oblemenco» χωρητικότητας 30.983 θεατών. 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.