Μακέντ-ημα και 2-1 τον Άγιαξ ο Παναθηναϊκός (video)

Ο Παναθηναϊκός με πίεση ψηλά βραχυκύκλωσε τον Άγιαξ και με μπασκετική ευστοχία του Μακέντα, νίκησε 2-1 τους Ολλανδούς στο σπουδαιότερο φιλικό του μέχρι σήμερα.

Ο Παναθηναϊκός με πίεση ψηλά βραχυκύκλωσε τον Άγιαξ και με μπασκετική ευστοχία του Μακέντα, νίκησε 2-1 τους Ολλανδούς στο σπουδαιότερο φιλικό του μέχρι σήμερα.

Τα “αναμενόμενα” πλάνα των δύο προπονητών

Ο Δώνης επέλεξε το 4-3-3 με Μακέντα στην κορυφή, τους δύο “Χάτζη” στις πτέρυγες και τον Μπουζούκη μπροστά από Κουρμπέλη-Δώνη. Δίδυμο στόπερ, Κολοβέτσιος-Πούγγουρας και στα μπακ οι Ινσούα-Γιόχανσον. Κάτω από τα δοκάρια ο Διούδης.

4-3-3 και ο Τεν Χαγκ με κάποιους από τους λεγόμενους βασικούς να παίζουν το μεσημέρι με τις “ρεζέρβες” κόντρα στον ΟΦΗ και να μη δίνουν το παρών.

“Ιταλική φινέτσα”, αλλά φτηνό λάθος

Ο Παναθηναϊκός πίεσε ψηλά από ξεκίνημα, βραχυκυκλώνοντας την προσπάθεια του Άγιαξ να κυκλοφορήσει την μπάλα, όπως έχει συνηθίσει. Μάλιστα η ομάδα του Δώνη προηγήθηκε μετά από ωραία σέντρα του Χατζηγιοβάννη και καρφωτή κεφαλιά του Μακέντα στο 10′. 

Οι Ολλανδοί αντέδρασαν και έχασαν διπλή ευκαιρία με Μάριν και Φαν ντε Μπεκ 4 λεπτά αργότερα. Τελικά η ισοφάριση ήρθε στο 25ο λεπτό όταν το λάθος του Χατζηθεοδωρίδη εκμεταλλεύτηκε ο Πρόμες, που σέρβιρε στον Φαν ντε Μπεκ για το 1-1. Στο υπόλοιπο πρώτο μέρος ο ρυθμός έπεσε και το μοναδικό αξιόλογο ήταν το σουτ του Πρόμες στο 45′, που μπλόκαρε ο Διούδης. Η αριστερή πλευρά του Παναθηναϊκού πάντως με Ινσούα και Χατζηγιοβάννη ήταν αρκετά επικίνδυνη για την ολλανδική άμυνα.

Καλησπέρα με…γκολ

Με μόλις 3 λεπτά στο δεύτερο ημίχρονο ο Μακέντα βρήκε το δεύτερο προσωπικό του γκολ. Ο Ιταλός εκμεταλλεύτηκε τη σύγχυση στην ολλανδική άμυνα και με πλασέ έκανε το 1-2. Η ομάδα του Δώνη και στο δεύτερο μέρος πίεσε ψηλά αναγκάζοντας τον Άγιαξ να ασφυκτιά. 

Με τον Τάντιτς μπλοκαρισμένο και τον Φαν ντε Μπεκ μοναδική απειλή, ο Παναθηναϊκός κρατούσε εύκολα μακριά από την περιοχή του τον Άγιαξ. Οι πολλές αλλαγές κυρίως από τον Παναθηναϊκό, έριξαν το ρυθμό της αναμέτρησης με τις δύο ομάδες να μην καταφέρνουν να δημιουργήσουν φάσεις. Στο 87 ο Γκράβενμπεργκ απείλησε, αλλά το σουτ έφυγε έξω, ενώ την ίδια κατάληξη είχε και το σουτ του Φέλτμαν.

ΑΓΙΑΞ: Βαρέλα, Φέλτμαν, Σχουρς, Μπλιντ, Ντεστ, Φαν ντε Μπεκ, Μαρίν, Άιτινγκ, Ντόλμπεργκ, Τάντιτς, Πρόμες

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ:
Διούδης(46′ Κότσαρης), Γιόχανσον(75′ Αποστολάκης), Ινσούα(84′ Ζαγαρίτης), Κολοβέτσιος(84′ Θεοχάρης), Πούγγουρας(91΄ Σερπέζης), Δώνης(92′ Καμπετσής), Κουρμπέλης(78′ Αλεξανδρόπουλος), Μπουζούκης(78′ Εμμανουηλίδης), Χατζηθεοδωρίδης(64′ Βέργος), Χατζηγιοβάννης(72′ Μαυρομμάτης), Μακέντα(62′ Κολοβός



Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.