Είδε το…μισό Άγιαξ ο ΠΑΟΚ

Το χθεσινό φιλικό του Άγιαξ με τον Παναθηναϊκό είχε ξεχωριστό ενδιαφέρον και για τον ΠΑΟΚ, καθώς ο δικέφαλος για μία ακόμη φορά βρίσκει μπροστά του τον Αίαντα σε ευρωπαϊκή διοργάνωση.

Το χθεσινό φιλικό του Άγιαξ με τον Παναθηναϊκό είχε ξεχωριστό ενδιαφέρον και για τον ΠΑΟΚ, καθώς ο δικέφαλος για μία ακόμη φορά βρίσκει μπροστά του τον Αίαντα σε ευρωπαϊκή διοργάνωση.

Ο Τεν Χαγκ πιστός στις αρχές που διέπουν το σύλλογο για δεκαετίες, έπαιξε το κλασσικό του 4-3-3, αλλά με αρκετούς αναπληρωματικούς, γεγονός που κάνει το σκάουτινγκ του δικεφάλου πιο δύσκολο. Άλλωστε από τους 11 που ξεκίνησαν το φιλικό με τον Παναθηναϊκό, ζήτημα να είναι στη βασική 11άδα στις 6 Αυγούστου, πάνω από 4-5 ποδοσφαιριστές κι αυτοί είναι οι σίγουροι Τάντιτς, Φαν ντε Μπεκ, Μπλιντ και ίσως οι Πρόμες-Ντόλμπεργκ.

Ο “κανονικός” Άγιαξ δύσκολα θα επιτίθεται με μεγάλες μπάλες από την άμυνα, όπως είδαμε πολλάκις να επιχειρεί ο αρχηγός Μπλιντ κόντρα στον Παναθηναϊκό. Είναι μια ομάδα που πολιορκεί από τα πλάγια, με φουλ επιθετικά μπακ (Ταλιαφίκο-Μαζράουι), κάτι που δεν κατάφεραν χθες ο Φέλτμαν κυρίως αλλά και ο Ντεστ στο δεύτερο ημίχρονο.

Τεράστιες οι ελλείψεις Ντε Γιονγκ και Ντε Λιχτ, ο Άλβαρες ήρθε για να γίνει ηγέτης στην άμυνα, χωρίς να τον έχουμε δει ακόμα, αλλά ο Τεν Χαγκ έχει πολλές λύσεις και ακόμη περισσότερη ποιότητα.
Η απουσία κυρίως του Μαροκινού ζογκλέρ Ζιγιάς, άφησε μόνο του τον “ανόρεκτο” χθες Τάντιτς, αλλά ο πρώτος σκόρερ πέρυσι του Άγιαξ έχει ποιότητα που ελάχιστοι έχουν στην Ευρώπη. Ο Ντόλμπεργκ σε θέση φορ με τέτοιες εμφανίσεις δύσκολα θα κρατήσει θέση βασικού, με το βετεράνο Χούντελαρ να καιροφυλακτεί. 

Η επόμενη μεγάλη πώληση των Ολλανδών έχει όνομα και είναι ο Φαν ντε Μπεκ. Ποδοσφαιριστής που μετατρέπεται μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα από αμυντικός μέσος σε σέντερ φορ και δημιουργεί τα περισσότερα προβλήματα στις αντίπαλες άμυνες. Ίσως το σημαντικότερο γρανάζι στη μηχανή του Ολλανδού προπονητή. Αν θέλουμε να περιγράψουμε τον ιδανικό  box-to-box μέσο, αρκεί μια δικιά του φωτογραφία. Σίγουρα θα “έκλεψε” το μεγαλύτερο μέρος των σημειώσεων του κατασκόπου του ΠΑΟΚ στο χθεσινό ματς.

Εν πολλοίς ο δικέφαλος θα πρέπει να υπερβάλλει εαυτό για να πετύχει αυτή τη σπουδαία πρόκριση, με σεβασμό απέναντι στον εξαιρετικό αντίπαλο, αλλά όχι φόβο.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.