Ζητούμενα η συγκέντρωση και το γκολ

Σταθερό ρόστερ και όπλο της η ο ομοιογένεια. Πολλοί Τσέχοι ποδοσφαιριστές με σαφή αγωνιστική κατεύθυνση. Όταν μια ομάδα, όπως η Βικτόρια Πλζεν, κατακτά το πρώταθλημα 5 φορές σε 9 χρόνια κάτι κάνει σίγουρα καλά.

Σταθερό ρόστερ και όπλο της η ο ομοιογένεια. Πολλοί Τσέχοι ποδοσφαιριστές με σαφή αγωνιστική κατεύθυνση. Όταν μια ομάδα, όπως η Βικτόρια Πλζεν, κατακτά το πρώταθλημα 5 φορές σε 9 χρόνια κάτι κάνει σίγουρα καλά.

Η αντίπαλος του Ολυμπιακού στον δεύτερο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ σαφώς δεν είναι φόβητρο. Όπως δεν είναι όμως και… αμελητέα ποσότητα. 

Ο Βρμπα διαθέτει ένα σύνολο παικτών με ισχυρό κίνητρο. Έχουν ομοιογένεια γιατι οι αλλαγές στο ρόστερ ειναι λίγες και πολύ συγκεκριμένες. Στοιχείο που ενισχύει δυναμική τους, κι ας μην είναι χαρισματικοί ποδοσφαιριστές.

Η Πλζέν προσπαθεί και συνήθως τα καταφέρνει να παίξει επιθετικό ποδόσφαιρο. Όπλο της είναι η επιθετική λειτουργία. Είτε με τους δυο εξτρέμ που είναι οι καλύτεροι ποιοτικά στο ρόστερ, είτε ψάχνοντας με μεγάλες μεταβιβάσεις τους τέσσερις της επίθεσης απο την άμυνα, είτε ακόμα και με αρκετά ανεβάσματα των ακραίων μπακ, περισσότερο ομως όταν το επιτρέπει ο αντίπαλος. 

Μοιάζει δύσκολο να ρισκάρουν ανεβάζοντας ψηλά τους ακραίους οπισθοφύλακες απέναντι στην ελληνική ομάδα γνωρίζοντας πως διαθέτει τα όπλα να τους δημιουργήσει μεγάλο πρόβλημα αν βρει χώρους στην επιθετική μετάβαση. 

Οι δευτεραθλητές Τσεχίας πέρυσι, στήριξαν πολλά στην έδρα τους. Όταν στη συνέντευξη Τύπου ρωτούν οι Τσέχοι δημοσιογράφοι τον Βρμπα για τη δύναμη της έδρας και κατά πόσο θα επηρεάσει, γνωρίζουν πως προφανώς η ατμόσφαιρα παρασύρει τους παίκτες της Βικτόρια.

Οι αντίπαλοι των «ερυθρολεύκων» είναι αήττητοι στα τελευταία 23 εντός έδρας παιχνίδια πρωταθληματος, ομως την ίδια στιγμή νίκησαν μόνο σε 1 Από τα τελευταία 7 του Τσάμπιονς Λιγκ στη «Ντουσάν Αρένα».

Ο Ολυμπιακός τους εχει διαβάσει αρκετά. Ξέρει τα όπλα αλλα και τα… κουσούρια τους. Γνωρίζει πώς θα σταθεί, που θα περιμένει και σε ποίους χώρους θα πιέσει. Θέλει να αποτρέψει τα ένας εναντίον ενός των Τσέχων εξτρέμ όπως και να εχει σωστές αλληλοκαλύψεις στην αμυνα του στις μεγάλες διαγώνιες πάσες. Η άρτια λειτουργία των μπάκ στην άμυνα ειναι σημαντικότερη απ ότι στην επίθεση στο σημερινό παιχνίδι απέναντι σε μια ομάδα που αν αποκόψεις τους εξτρεμ απο το επιθετικό παιχνίδι τη βγάζεις εκτός ρυθμού.

Ο Ολυμπιακός ταυτόχρονα με την αμυντική του συγκέντρωση οφείλει να διατηρήσει σε μεγάλο βαθμό και την επιθετική. Τόσο κρατώντας τη μπάλα όσο περισσότερο γίνεται, όσο χτυπώντας και στο ανοιχτό γήπεδο όπου βρει ευκαιρίες. Πάντα με την υποσημείωση ότι ειναι το πρώτο από τα δυο ημίχρονα και πως στο επόμενο θα έχει εκείνος το πλεονέκτημα του κόσμου του στο Φάληρο.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.