Καλός ο Μπέιλ; Καλός, καλός

Ο Γρηγόρης Παπαβασιλείου γράφει στο προσωπικό του blog, για την ποιότητα του Μπέιλ που βρίσκεται υπ' ατμόν στην Ρεάλ Μαδρίτης και πως αυτή η ποιότητα μπορεί να κρίνει παιχνίδια, από φιλικά μέχρι τελικούς Τσάμπιονς Λιγκ.

Είναι δεδομένο και δε χωράει αμφισβήτηση ότι τα χνώτα του Ζιντάν και του Μπέιλ δεν ταιριάζουν. Δεν ταίριαξαν ακόμη κι όταν ο Ουαλλός με τα γκολ του, αποφάσιζε για το 13ο κύπελλο πρωταθλητριών της Ρεάλ Μαδρίτης. 

Αυτό ήταν το τρίτο συνεχόμενο και για την Ρεάλ, αλλά και για τον Γαλλοαλγερινό κόουτς που ποτέ δεν έκρυψε τη δυσαρέσκειά του για την παρουσία του ακριβοπληρωμένου άσου. Άλλωστε δεν ήταν λίγες οι φορές που κατά την προηγούμενη θητεία του Ζιντάν στον πάγκο της βασίλισσας, δημοσιεύματα έκαναν λόγο για αποχώρηση του Μπέιλ. Η μπάλα όμως είναι όπως την είχε χαρακτηρίσει ο Ίβιτσα Όσιμ και έδωσε στον Βρεττανό ίσως το καλύτερο γκολ στην ιστορία των τελικών του κυπέλλου πρωταθλητριών (για τους παλιούς). 

Λίγες ημέρες μετά ο Ζιντάν είναι παρελθόν, ο Ρονάλντο το ίδιο και ο δρόμος του Μπέιλ μοιάζει στρωμένος με ροδοπέταλα, αφού τα αγκάθια δεν είναι πια στην Μαδρίτη. Σε συνολικά 42 ματς πέρυσι σκόραρε 14 γκολ και μοίρασε 7 ασίστ, αριθμοί κάθε άλλο παρά εντυπωσιακοί, παρασυρμένος από το “άδειασμα” συνολικά της ομάδας.

Το φοβερό είναι ότι ο Μπέιλ έχει παίξει 90 παιχνίδια υπό την καθοδήγηση του ανθρώπου που δε θέλει να βλέπει ούτε ζωγραφιστό και έχει βάλει 41 γκολ, αριθμός που είναι ο μεγαλύτερος από οποιονδήποτε άλλο προπονητή τον έχει κοουτσάρει. 

Αυτή τη στιγμή η συνύπαρξη των δύο μοιάζει με αναγκαίο κακό. Ο ένας τον διώχνει με λόγια και με πράξεις, ο άλλος όχι μόνο δε φεύγει, αλλά και με εμφανίσεις όπως στο φιλικό με την Άρσεναλ, αποδεικνύει γιατί το 2013 ήταν ο ακριβότερος ποδοσφαιριστής στον κόσμο. Το μπαλάκι είναι στο γήπεδο του Πέρεθ, με τον πρόεδρο να καλείται να κάνει πράξη την επθυμία του κόουτς. Τα πράγματα ίσως αλλάξουν με το σοβαρό τραυματισμό του Ασένσιο, που αδειάζει τη μία πλευρά στην επίθεση της Ρεάλ, αλλά ακόμη κι έτσι ο Ζιντάν δύσκολα θα προτιμήσει να δώσει φανέλα βασικού στον Μπέιλ.

Οι σχέσεις τους έχουν διαρραγεί, με το κοινο της Μαδρίτης να τάσσεται αναφανδόν υπέρ του προπονητή στη συγκεκριμένη κόντρα. Όσο όμως ο Μπέιλ είναι εκεί, ο Ζιντάν είναι υποχρεωμένος να τον χρησιμοποιεί, αρκεί να θέλει να παίξει όπως λέει και ο ίδιος, γιατί όταν θέλει είναι…καλούτσικος.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.