Έφυγε από την ζωή ο ηθοποιός του Blade Runner, Rutger Hauer

Ο Hauer απεβίωσε μετά από μια σύντομη αρρώστια.O Δανός ηθοποιός Rutger Hauer, γνωστός από τα...

Ο Hauer απεβίωσε μετά από μια σύντομη αρρώστια.

O Δανός ηθοποιός Rutger Hauer, γνωστός από τα “Blade Runner”, “Batman Begins”, “Ladyhawke”, “The Hitcher and the Rite”, απεβίωσε στις 19 Ιουλίου στο σπίτι του στην Ολλανδία σε ηλικία 75 ετών. Η είδηση επιβεβαιώθηκε από τον υπεύθυνο δημοσίων σχέσεων του (μέσω Variety), που είπε ότι η κηδεία του έγινε χτες.

Ο Hauer είχε μια μακρόχρονη και επιτυχημένη καριέρα σε Ολλανδία και εξωτερικό. Έκανε το ντεμπούτο του το 1969 στην τηλεοπτική σειρά “Floris”, πριν γίνει αρκετά πιο γνωστός μέσω των “The Turkish Conspiracy” το 1973 και το “The Wilby Conspiracy” το 1975, που ήταν και η πρώτη ερμηνεία του στα αγγλικά.

Η καριέρα του έφτασε στο αποκορύφωμα της στο 1982 με το “Blade Runner”, όταν υποδύθηκε το ανδροειδές-αντίπαλο του φιλμ, Roy Batty. Πιο συγκεκριμένα, η σκηνή “Tears in Rain” παραμένει μια από τις πιο εμβληματικές σκηνές στην ιστορία της επιστημονικής φαντασίας.

Σε πιο πρόσφατα έργα, τον είδαμε το 2005 στο “Batman Begins” ως τον επιχειρηματία William Earle, το 2005 στο “Sin City” ως τον Cardinal Roarke και το 2011 στο “Hobo with a Shotgun”.

Ο Hauer παρέμεινε ενεργός στον χώρος κι αναμένεται να τον δούμε ακόμα δύο φορές. Στο “Viy 2: Journey to China” και στο “Ghost of Christmas Future” των BBC/FX.

O Hauer στήριζε επίσης αρκετές φιλανθρωπικές οργανώσεις. Ήταν μέλος της Greenpeace και διοργάνωσε την “Rutger Hauer Starfish Association”, μια οργάνωση ευαισθητοποίησης απέναντι στο AIDS.

Πηγή: IGN Greece


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.