Αρης: Τα 8 χρόνια είναι από μόνα τους το κίνητρο (pics)

Τη σεζόν 2010-2011 που ο Κάρλος Τέβες, ο Φορλάν, ο Ντε Χέα και ο Βιδάλ έπαιζαν αντίπαλοι του Αρη, ο Ντιγκινί και ο Ρόουζ έπαιζαν αντίπαλοι στη Β’ Γαλλίας, ο Σούντγκρεν ήταν στη Γ’ Σουηδίας και ο Ιντέγε σκόραρε για τη Σοσό.

Από τις 15 Φεβρουαρίου 2011, το τελευταίο μέχρι το αποψινό, εντός έδρας ευρωπαϊκό παιχνίδι του Αρη (25/7, 21:30) με την ΑΕ Λεμεσού, πέρασαν πάνω από 8 χρόνια. Από εκείνο το Αρης-Μάντσεστερ Σίτι 0-0 στο “Κλεάνθης Βικελίδης”. Η αγγλική ομάδα με Τέβες, Τζέκο, Τουρέ, προπονητή τον Μαντσίνι. Οχτώ χρόνια… Τι άλλο να ψάξει ο Αρης για κίνητρο; Αυτό είναι από μόνο του -ίσως- αρκετό. 

Το 2011 ο Σάββας Παντελίδης ήταν προπονητής στον Εθνικό. Εκείνη τη σεζόν ο Ντιγκινί (ήταν στη Βαν) και ο Ρόουζ (με τη Λαβάλ) έπαιζαν αντίπαλοι στη Β’ Γαλλίας. Ο Κόρχουτ ήταν στην Ντέμπρετσεν και ο Σούντγκρεν στη Βάσμπι Γιουνάιτεντ, στη Γ’ κατηγορία της πατρίδας του, της Σουηδίας. Ο Μάρτιν Τόνσο ήταν ακόμη στην Αργεντινή και έπαιζε στη Νιούελς Ολντ Μπόις. 
Ο Μπράουν Ιντέγε έκανε εντυπωσιακή σεζόν με τη Σοσό, έβαζε 15 γκολ και έπαιρνε το εισιτήριο της μετεγγραφής στην Ντιναμό Κιέβου. Ο Μπάσα ήταν στην Αταλάντα, στη Serie B. Οι Ισπανοί στα δικά τους μετερίζια. Ο Κουέστα στη Σεβίλλη Β’ μπορεί να μάθαινε ότι ένας τερματοφύλακας από τους πιο εξελίξιμους συμπατριώτες του (και οσονούπω ο πιο ακριβοπληρωμένος στον κόσμο στη θέση του), ο Ντε Χέα, δεχόταν γκολ από τον Χαβίτο. Από τον Κόκε, από τον Λαζαρίδη. Ο Βέλεθ ήταν στην Ταραγόνα και ο Ματίγια έπαιζε με τη Βιγιαρεάλ στην Πριμέρα Ντιβιζιόν. 

Οι Ισπανοί θα είχαν μάθει προφανώς μάθει ότι η κάτοχος του τίτλου, Ατλέτικο Μαδρίτης, αποκλειόταν εκείνη τη σεζόν από τη φάση των ομίλων. Θα περνούσε η Μπάγερ Λεβερκούζεν και ο Αρης που είχε νικήσει την Ατλέτικο και στη Μαδρίτη. 
Για όλους, αυτές οι δικές τους ποδοσφαιρικές ιστορίες δεν είναι άγνωστες. Αν τους τις πεις, κάτι θα τους θυμίσει. Ταυτόχρονα όμως εύκολα συνειδητοποιούν ότι δεν ήταν και… προχθές. Είναι 8 χρόνια πίσω. Κι αυτό είναι ένα έξτρα κίνητρο.
Απόψε ο Αρης επιστρέφει στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και μία από τις πιο ορθολογικές -ποδοσφαιρικά- κουβέντες του Σάββα Παντελίδη στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου ήταν η διαχείριση των συναισθημάτων την ώρα του αγώνα. 

Ολοι έχουν το έξτρα κίνητρο. Ο κόσμος της ξεχωριστής βραδιάς. Οι παίκτες πάντα θέλουν να παίζουν τέτοια παιχνίδια. Αλλη η έκφραση συναισθημάτων στην κερκίδα, άλλη η έκφανση στον αγωνιστικό χώρο. Διαχείριση συναισθημάτων λέει ο Παντελίδης. Ξέρει ότι τα κίνητρα είναι πολλά. 
Απόψε το βράδυ το “Κλεάνθης Βικελίδης” (ξανα)ανοίγει τις πόρτες του για ευρωπαϊκή διοργάνωση κι αυτή η χρονική απόσταση των 8 χρόνων δίνει από μόνη της κίνητρο. 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.