Motorola One Vision Review

Μια ανταγωνιστική και άκρως ιδιαίτερη mid-range πρόταση από την Motorola.Τρεις περίπου μήνες μετά...

Μια ανταγωνιστική και άκρως ιδιαίτερη mid-range πρόταση από την Motorola.

Τρεις περίπου μήνες μετά το λανσάρισμα της σειράς Moto G7 στην Ελληνική αγορά, η Motorola επιστρέφει στο προσκήνιο με το One Vision, μια mid-range συσκευή με αρκετά ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά. Στην προκειμένη περίπτωση, η Motorola ακολούθησε τις σύγχρονες τάσεις της αγοράς, μένοντας όμως παράλληλα πιστή στις βασικές αρχές της. Το τελικό αποτέλεσμα είναι ένα smartphone με… προσωπικότητα που απευθύνεται σε ένα ιδιαίτερα ευρύ καταναλωτικό κοινό, ενώ παράλληλα διατίθεται στην εξαιρετικά ανταγωνιστική τιμή των 299 ευρώ.

Τα τέσσερα στοιχεία που κάνουν το Motorola One Vision να ξεχωρίζει σε σύγκριση με τα υπόλοιπα smartphones της εταιρείας, είναι η 21:9 οθόνη του, η οποία σας δίνει την ευκαιρία να απολαύσετε μια κινηματογραφική εμπειρία θέασης, η punch-hole κάμερα για τις selfies, το Exynos 9609 SoC της Samsung και η λειτουργία Night Vision. Η τελευταία σας επιτρέπει να τραβήξετε ευκρινείς φωτογραφίες ακόμη και στις πιο σκοτεινές συνθήκες φωτισμού. Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι στο πίσω μέρος της συσκευής συναντάμε μια κάμερα 48MP, η οποία χρησιμοποιεί τον αισθητήρα ΙΜΧ 586 της Sony.

Η κομψή μωβ συσκευασία του Motorola One Vision περιλαμβάνει έναν Turbo Power φορτιστή ισχύος 15W, καλώδιο USB-A σε USB-C, μια διαφανή θήκη από σιλικόνη, όλα τα απαραίτητα εγχειρίδια οδηγιών, καθώς και ένα σετ in-ear ακουστικών. To design των ακουστικών είναι εργονομικό και αρκετά κομψό με το λογότυπο της Motorola να δεσπόζει σε ένα γκρι μεταλλικό φόντο. Πέρα από την προστασία της συσκευής, η θήκη λύνει και κάποια μικρά προβλήματα “αστάθειας” που παρατηρούνται όταν τοποθετήσετε το κινητό με την πλάτη του πάνω σε μια επιφάνεια. Η αιτία του προβλήματος είναι η κάμερα, η οποία εξέχει λίγα χιλιοστά παραπάνω από το αναμενόμενο στο πίσω μέρος της συσκευής.

Το Motorola One Vision αφήνει θετικές εντυπώσεις, τόσο σε επίπεδο design, όσο και σε επίπεδο ποιότητας κατασκευής. Η συσκευή διατίθεται σε δύο gradient χρωματισμούς, έναν ζαφειρένιο και έναν χάλκινο. Ο πρώτος χρωματισμός είναι αρκετά κοινότυπος, καθώς τον έχουμε συναντήσει σε δεκάδες smartphones της αγοράς, ο χάλκινος όμως κερδίζει αναμφισβήτητα τις εντυπώσεις. Σύμφωνα με την Motorola, για την κατασκευή έχει χρησιμοποιηθεί κατά βάση γυαλί Corning Gorilla Glass. Για την ακρίβεια, η πρόσοψη και το πίσω μέρος της συσκευής είναι κατασκευασμένα από γυαλί, ενώ το πλαίσιο που τα ενώνει είναι από πλαστικό. Εκτιμούμε ιδιαίτερα την κίνηση της Motorola να χρησιμοποιήσει premium υλικά σε μια mid-range συσκευή, ιδίως αν συγκρίνουμε το One Vision με το Galaxy A50, έναν από τους άμεσους ανταγωνιστές του.

Σε γενικές γραμμές το One Vision αποπνέει μια αίσθηση στιβαρότητας, κάτι που εν μέρη οφείλεται και στο βάρος του, το οποίο αγγίζει τα 180 γραμμάρια. Ο συνδυασμός του -σχετικά- υψηλού βάρους και των μεγάλων διαστάσεων ενδεχομένως προβληματίσει όσους έχουν συνηθίσει να χρησιμοποιούν μικρότερες συσκευές. Μόλις όμως εξοικειωθείτε στην χρήση του One Vision θα εκτιμήσετε τις αρετές του (αυξημένος χώρος θέασης λόγω του 21:9 aspect ratio) και δεν θα θέλετε να το αποχωριστείτε. Αν και δεν έχουμε τα μακρύτερα δάκτυλα, βρήκαμε την συσκευή εύκολη στη χρήση ακόμη και με το ένα χέρι. Η glossy υφή της πλάτης της συσκευής δεν εξασφαλίζει την καλύτερη δυνατή “πρόσφυση” στο χέρι σας, ωστόσο και αυτό το πρόβλημα λύνεται με την χρήση της θήκης που περιλαμβάνεται στη συσκευασία της. Στο πίσω μέρος του One Vision και συγκεκριμένα πάνω στο λογότυπο της Motorola συναντάμε τον αισθητήρα δακτυλικού αποτυπώματος, ο οποίος είναι εξαιρετικά βολικός στη χρήση του. Να σημειωθεί ότι η συσκευή δεν είναι σχεδιασμένη για να αντέχει την βύθιση στο νερό ή σε κάποιο άλλο υγρό, ωστόσο είναι ανθεκτική σε τυχόν πιτσιλιές ή σε συνθήκες ελαφριάς βροχής (IP52).

Στην πρόσοψη του Motorola One Vision συναντάμε ένα IPS πάνελ 6.3 ιντσών και ο λόγος οθόνης προς το σώμα της συσκευής είναι λίγο μεγαλύτερος του 82%, καθώς συναντάμε αρκετά παχιά bezels, αλλά και ένα αρκετά μεγάλο punch-hole στην πάνω αριστερή πλευρά της οθόνης. Σε ότι αφορά τώρα τις υποδοχές της συσκευής, στο κάτω μέρος έχουμε υποδοχή USB-C, ενώ στο πάνω μέρος έχουμε μια υποδοχή 3.5mm για ακουστικά. Τα ηχεία της συσκευής βγάζουν “κρυστάλλινο” στερεοφωνικό ήχο υψηλής έντασης και μας άφησαν απολύτως ικανοποιημένος. Η ποιότητα του ήχου είναι εξαιρετική και στην περίπτωση που χρησιμοποιήσετε ακουστικά, ωστόσο η ένταση σε αυτή την περίπτωση ήταν λίγο χαμηλότερη από όσο θα θέλαμε. Εμείς βέβαια ακούμε μουσική με τέρμα τα γκάζια, οπότε ενδεχομένως ο μέσος χρήστης θα μείνει ικανοποιημένος από τις επιδόσεις του One Vision.

Το IPS πάνελ έχει ανάλυση 1080x2520p με πυκνότητα 432ppi και μέγιστη φωτεινότητα στα 464cd/m2. O λόγος αντίθεσης κυμαίνεται στα 1190:1, τιμή χαμηλότερη από τον μέσο όρο της κατηγορίας του. Η χρωματική πιστότητα κρίνεται επιεικώς μέτρια σε όλες τις δυνατές ρυθμίσεις (φυσικό, ενισχυμένο, κορεσμένο) με τον μέσο όρο απόκλισης να κυμαίνεται πάνω από το 5.0, μιλάμε δηλαδή για αποκλίσεις που είναι ορατές δια γυμνού οφθαλμού. Το βασικό πλεονέκτημα του Motorola One Vision εντοπίζεται στο… κινηματογραφικό 21:9 aspect ratio του, το οποίο σας επιτρέπει να απολαύσετε ταινίες και σειρές του Netflix εν κινήσει. Στον αντίποδα, το punch-hole είναι αρκετά μεγάλο και “καταναλώνει” αρκετό από τον ωφέλιμο χώρο της οθόνης.

Σε επίπεδο αυτονομίας περιμέναμε λίγο καλύτερες επιδόσεις από την μπαταρία χωρητικότητας 3.500mAh και τον ενεργειακά αποδοτικό Exynos 9609. Στο battery life τεστ του PCMark, το One Vision σκόραρε 11 ώρες και 53 λεπτά. Εάν λάβουμε υπόψη μας τα benchmarks, οι εξαγγελίες της Motorola σχετικά με την διάρκεια της μπαταρίας δείχνουν να ευσταθούν, καθώς με μια πλήρη φόρτιση το One Vision μπορεί να ανταποκριθεί στους ρυθμούς της καθημερινότητάς σας. Να σημειωθεί επίσης ότι με 15 λεπτά φόρτισης , η διάρκεια της μπαταρίας μπορεί να παραταθεί για επτά ώρες ακόμη.

Το One Vision έρχεται με το Android 9.0 Pie και το Moto App. To τελευταίο σας δίνει πρόσβαση σε τέσσερα Moto Actions, το Quick Capture, το Fast Flashlight, το One Button Nav και το Three Finger Screenshot. Οι δύο πρώτες ενέργειες είναι και οι πιο “εφετζίδικες”. Πιο συγκεκριμένα, περιστρέφοντας την συσκευή δύο φορές, μπαίνετε στο μενού της κάμερας, ενώ αν κάνετε δύο κοφτές κινήσεις σαν να κόβετε ξύλα, ενεργοποιείτε τον φακό της συσκευής. Τις υπόλοιπες δύο Moto Actions, τις είχαμε συναντήσει και στο Moto G7 Play, οπότε δεν μας προκάλεσαν ιδιαίτερη έκπληξη. Το One Button Nav, το οποίο σας επιτρέπει να περιηγηθείτε στα μενού του τηλεφώνου σας με ένα μόνο κουμπί εξακολουθούμε να το βρίσκουμε εξαιρετικά εύχρηστο, αν και απαιτείται κάποιος χρόνος εξοικείωσης.

Η κύρια οπίσθια κάμερα 48MP με διάφραγμα f/1.7 είναι αντίστοιχη με αυτή που έχουμε δει σε άλλα smartphones της αγοράς, όπως το Honor View 20 και το OnePlus 7, και παράλληλα διαθέτει optical stabilization. To One Vision χρησιμοποιεί την τεχνολογία Quad Pixel, η οποία πρακτικά συνδυάζει τέσσερα pixels σε ένα, το αποτέλεσμα είναι ότι οι 12MP φωτογραφίες που τραβάτε είναι πιο ευκρινείς, πιο λεπτομερείς και με λιγότερο “θόρυβο”. Η δευτερεύουσα κάμερα 5MP λειτουργεί ως αισθητήρας βάθους, όταν θέλετε να τραβήξετε πορτραίτα. Η selfie κάμερα 25MP με διάφραγμα f/2.0 αφήνει θετικές εντυπώσεις και σας δίνει την δυνατότητα να τραβήξετε φωτογραφίες 25MP, ωστόσο στην περίπτωση αυτή θα χρειαστεί να περιμένετε 5-6 δευτερόλεπτα. Το βασικό selling point του Motorola One Vision είναι η λειτουργία Night Vision, η οποία σας επιτρέπει να τραβήξετε ευκρινείς φωτογραφίες ακόμη και σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού. To One Vision δεν απογοητεύει ούτε στην καταγραφή βίντεο, υποστηρίζοντας τόσο optical, όσο και digital stabilization. Να σημειωθεί ότι μπορείτε να τραβήξετε βίντεο σε 4K ανάλυση στα 30fps ή στα 1080p (60fps/30fps).

Δείγμα φωτογραφίας χωρίς Night Vision:

Δείγμα φωτογραφίας με το Night Vision ενεργοποιημένο:

Δείγμα από την selfie κάμερα:

Σε ότι αφορά το SoC, το One Vision χρησιμοποιεί τον Exynos 9609, o οποίος έχει παραπλήσιες επιδόσεις με τον Exynos 9610 του Samsung Galaxy A50. Παραδόξως, το Work 2.0 performance score του Motorola One Vision, ήταν υψηλότερο κατά 100 περίπου μονάδες από το αντίστοιχο του Samsung Galaxy A50.

Τα 4GB RAM εξασφαλίζουν ότι δεν θα παρατηρήσετε κολλήματα, όταν έχετε ανοιχτές πολλές καρτέλες ή όταν παίζετε κάποιο απαιτητικό game, όπως το PUBG ή το Asphalt 9. Δεδομένων των αναλογιών, οι επιδόσεις του One Vision είναι αξιοπρεπέστατες και στο κομμάτι του mobile gaming.

Πηγή: IGN Greece


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.