Νούνες: “Πρόκληση, ευκαιρία και τιμή ο Παναθηναϊκός” (video)

Μετρημένος στα λόγια του, αλλά αρκετά φιλόδοξος, ο Ζοάο Νούνες αποκαλύπτεται στο ελληνικό κοινό μέσω του novasports.gr.

Μετρημένος στα λόγια του, αλλά αρκετά φιλόδοξος, ο Ζοάο Νούνες αποκαλύπτεται στο ελληνικό κοινό μέσω του novasports.gr. O Πορτογάλος αμυντικός μίλησε από το Όστερμπεϊκ όπου προετοιμάζεται με τον Παναθηναϊκό για τη μεταγραφή του στο Τριφύλλι και το βήμα που έκανε στην καριέρα του, το συναγωνισμό για μια θέση στην ενδεκάδα, τους στόχους των Πράσινων, τη… φωτογραφία και τον “αιώνιο” αντίπαλο! 

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Ζοάο Νούνες: 

Μίλησέ μας για αυτό το νέο βήμα στην καριέρα σου. Άρχισες στην Μπενφίκα, πήγες στην Πολωνία, τώρα στον Παναθηναϊκό. Οι σκέψεις σου, τα συναισθήματά σου, οι στόχοι σου;

«Είναι καλό να είμαι εδώ σε ένα ιστορικό κλαμπ. Ήμουν στην Ακαδημία της Μπενφίκα, όμως ως επαγγελματίας πλέον είναι ένα μεγάλο βήμα. Είναι τιμή για εμένα να βρίσκομαι εδώ για τον Παναθηναϊκό. Σκοπός μου είναι να ενταχθώ στην ομάδα και να κάνω το καλύτερο για αυτήν. Να βοηθήσω τον σύλλογο και τους συμπαίκτες μου με όλες μου τις δυνάμεις».

Πριν έρθεις στον Παναθηναϊκό μίλησες με άλλον Πορτογάλο παίκτη που έχει παίξει στο ελληνικό Πρωτάθλημα ή στον Παναθηναϊκό; Τον Ζέκα, για παράδειγμα, που είναι αγαπητός στον κόσμο της ομάδας.

«Όχι δεν μίλησα με κανέναν. Ήμουν στην Αθήνα μια εβδομάδα πριν για να δω τις υποδομές της ομάδας. Επισκέφθηκα την πόλη. Έχω έναν Πολωνό φίλο που έπαιξε στον Ατρόμητο. Μου είπε λίγα πράγματα για το Πρωτάθλημα. Στόχος μου είναι, πλέον, να δουλέψω σκληρά για να είμαι έτοιμος».

Είσαι ένας παίκτης που μπορεί να έχει πολλαπλούς ρόλους στο γήπεδο. Η αγαπημένη σου θέση στο γήπεδο;

«Είμαι κεντρικός αμυντικός. Παίζουμε, όμως, και είμαστε έτοιμοι όλοι οι παίκτες να προσφέρουμε όπου μας πει ο προπονητής. Η αγαπημένη μου θέση είναι, σίγουρα, στο κέντρο της άμυνας. Νιώθω πιο άνετα. Ωστόσο προέχει να βοηθηθεί η ομάδα και να γίνει η δουλειά που ζητά ο προπονητής».

Πως ήταν η πρώτη ημέρα στη δουλειά, όπως συνηθίζουμε να λέμε;

«Είναι… καυτές αυτές οι ημέρες (λόγω καιρού η αναφορά του). Είναι όμορφο να δουλεύεις μαζί με την ομάδα. Βήμα-βήμα να γίνεσαι καλύτερος. Είναι γνωστό πως η περίοδος προετοιμασίας είναι δύσκολη και κουραστική. Είναι ώρα για σκληρή δουλειά όμως. Να κουραστούμε, ώστε να απολαύσουμε στο μέλλον τους καρπούς των κόπων μας».

Δεν έχεις κάνει προετοιμασία μέχρι στιγμής, σε αντίθεση με τους υπόλοιπους παίκτες που έχουν έρθει; Από πλευράς φυσικής κατάστασης πως είσαι;

«Νιώθω καλά. Δεν είχα ομάδα για να προπονηθώ στην προετοιμασία. Μεμονωμένα προπονήθηκα με προσωπικό προπονητή και δούλεψα καλά. Είναι πολύ διαφορετικό ωστόσο να δουλεύεις με την ομάδα. Είναι σημαντική η συγκέντρωση αυτήν την περίοδο. Να εργαστώ σκληρά, για να είμαι έτοιμος».

Ήδη έχεις κερδίσει τον Ολυμπιακό στην έδρα του ως αρχηγός της ομάδας Νέων της Μπενφίκα. Είναι στόχος να το επαναλάβεις;

«Φυσικά. Όλοι στον Παναθηναϊκό θέλουν να κερδίσουν αυτό το παιχνίδι. Για τον σύλλογο, τον κόσμο. Ωστόσο η σεζόν είναι η αφοσίωση από ματς σε ματς. Δεν στεκόμαστε ποτέ σε έναν αγώνα».

Τη δεδομένη χρονική στιγμή ο Παναθηναϊκός δεν βρίσκεται στο οικονομικό επίπεδο, άρα και στο αγωνιστικό, του Ολυμπιακού, της ΠΑΟΚ, της ΑΕΚ. Είναι έξτρα κίνητρο για εσένα να βοηθήσεις τον σύλλογο να ανακάμψεις;

«Είναι πρόκληση. Ευκαιρία. Είναι τιμή για εμένα να βοηθώ την ομάδα μου σε μεγάλες διοργανώσεις. Να εκπληρώνει μεγάλους στόχους. Θεωρώ τιμητικό να είμαι μέρος αυτής της προσπάθειας. Δεν μπορούμε να κάνουμε τρελές υποσχέσεις. Πρέπει να γνωρίζουμε ότι βήμα-βήμα θα προχωρήσουμε, ώστε να υπηρετήσουμε τον σύλλογο».

Ο Παναθηναϊκός στηρίζεται σε νέους παίκτες σαν και εσένα. Σε σχέση με άλλα ρόστερ, η εμπειρία απουσιάζει. Είναι μία πρόκληση αυτή η κατάσταση για εσένα;

«Όταν μιλάμε για νέους παίκτες, δεν μπορούμε πράγματι να κάνουμε λόγο για εμπειρία. Υπάρχει, όμως, η φιλοδοξία. Μεγάλη πρόκληση. Οι νέοι παίκτες είναι έτοιμοι να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό. Μου αρέσει να βλέπω τη θετική πλευρά της νεανικότητας του ρόστερ, όχι την αρνητική. Για να αποκτήσεις εμπειρία, πρέπει να αγωνιστείς».

Είσαι έτοιμος να δώσεις το πρώτο σου παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό;

«Είναι μία απόφαση που θα την πάρει ο προπονητής. Το περιμένω. Είμαι καλά, αλλά η ένταξή μου πρέπει να γίνει σταδιακά. Δεν υπάρχει λόγος για βιασύνη ή να ρισκάρω. Νιώθω έτοιμος. Αν με ρωτάτε, ναι, θέλω να παίξω. Δεν υπάρχει ποδοσφαιριστής που να μην θέλει να παίξει. Αναμένω την απόφαση του προπονητή μου. Ό,τι αποφασίσει».

Ποιο είναι το δυνατό σου σημείο στο γήπεδο;

«Από την Ακαδημία μου άρεσε να προωθώ το παιχνίδι από πίσω. Είδα την ομάδα σε κάποια φιλικά, όχι με τον Άγιαξ επειδή ταξίδευα, ότι οι ιδέες του προπονητή στο παιχνίδι είναι ακριβώς αυτές».

Η ομάδα θα φέρει και άλλον στόπερ. Θα δημιουργηθούν συνθήκες ανταγωνισμού για τη θέση. Πως νιώθεις για αυτό;

«Όλοι πρέπει να παλέψουν για τη θέση τους. Είναι καλό να υπάρχει συναγωνισμός στην ομάδα. Έτσι έρχεται η βελτίωση. Αν έχεις κάποιον να σε σπρώχνει να γίνεις καλύτερος, έρχεται η πρόοδος. Είναι λογικό να ζητούν όλοι να παίξουν. Ο προπονητής αποφασίζει για το ποιος είναι πιο έτοιμος. Είναι υγιής ο ανταγωνισμός. Λαμβάνω όσο είμαι εδώ θετική ενέργεια από τους συμπαίκτες μου. Δεν εισπράττω αρνητισμό».

Είσαι έτοιμος να πάρεις την κάμερα σου και να φωτογραφήσεις τον κόσμο του Παναθηναϊκού;

«Όχι ακόμη. Η φωτογραφία είναι το χόμπι μου. Για να χαλαρώσω, να πάω μία βόλτα».

Μιλάς ήδη αρκετές γλώσσες. Πόσο χρόνο δίνεις στον εαυτό σου για να μάθεις και ελληνικά;

«Ήδη έχω αρχίσει. Προσπαθώ να ακούω λέξεις. Να μαθαίνω, ρωτώντας τι σημαίνουν. Έτσι μαθαίνω τη γλώσσα, μέσα από την προπόνηση και την καθημερινή επικοινωνία με τους συμπαίκτες μου. Ήμουν στην Πολωνία 3 χρόνια και έμαθα πολωνικά στον 1,5 χρόνο. Έστω και αν δεν έμαθα τέλεια, μπορούσα να επικοινωνήσω. Η προπόνηση είναι ο καλύτερος τρόπος για να αφομοιώνεις πράγματα».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.