Ατρόμητος κι ωραίος! (video)

Η ομάδα του Περιστερίου έκανε βήμα πρόκρισης με σπουδαίο διπλό στη Σλοβακία επί της Ντουνάιτσκα Στρέντα επικρατώντας με 2-1 (Ούμπιντες, Μανούσος). Δοκάρι ο Ρόσα. Κορυφαίος ο Γούτας. Συγκλονιστικοί οι σκόρερ.

Ο Ατρόμητος έκανε το τέταρτο ευρωπαϊκό  του διπλό σε οκτώ εκτός έδρας αναμετρήσεις μετά από μια συγκλονιστική εμφάνιση που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και εκτός εποχής. Με τον αρχηγό του Χαβιέ Ούμπιντες, να πετυχαίνει ένα υπέροχο γκολ και να δημιουργεί άλλο ένα για τον Μανούσο μπήκαν οι βάσεις πρόκρισης.

Ηγετική ήταν η παρουσία του Δημήτρη Γούτα στο ντεμπούτο του, καθώς δεν έχασε ούτε μία μονομαχία στον αέρα ή στο χορτάρι. Ο Ούμπιντες έμοιαζε με 27 και όχι με 37 χρονών, ενώ με την πάροδο του χρόνου ανέβηκαν πολύ και οι Κατράνης, Μάντσον και Χαρίσης. Στο 89′ είχε δοκάρι ο Ρόσα. Στα δυσάρεστα ο τραυματισμός του Κιβρακίδη που έγινε αναγκαστική αλλαγή.


Έτσι ξεκίνησαν

Ο Γιάννης Αναστασίου αποφάσισε να ξεκινήσει την ομάδα του με τον Μέγερι στο τέρμα, στόπερ τους Γούτα, Ρισβάνη, δεξιά στην άμυνα τον Κιβρακίδη, αριστερά τον Κατράνη, αμυντικά χαφ τους Μάντσον και Χαρίση, δεξιά τον Ούμπιντες, αριστερά τον Ενσικουλού και μπροστά τον Μανούσο (περιφερειακό) και τον Βέλλιο κορυφή σε ένα  ευέλικτο 4-4-2.

Από την άλλη ο Πίτερ Χιμπάλα ξεκλίνησε με τους Γεντλίτσκα, Ρόναν, Βίντα, Ματέους, Κάλμαρ, Όραβετς, Κρούζιλακ, Κόστρνα, Ντίβκοβιτς, Ντέιβις, Τσμέλικ σε διάταξη 4-2-3-1.

Αρχηγού παρόντος

Ένας από τους  κορυφαίους ποδοσφαιριστές στην ιστορία του Ατρόμητου (και πάντως ο γηραιότερος που έχει αγωνιστεί στην Ευρώπη με τη φανέλα του), ο Χαβιέ Ούμπιντες στα 37 του αποφάσισε να πάρει τους κυανόλευκους από το χέρι. Κι εκεί που στο πρώτο εικοσάλεπτο η Ντουνάισκα ήταν καλύτερη και δημιουργούσε κινδύνους από την πλευρά των Κιβρακίδη και Ούμπιντες ήρθε ο απόλυτος αιφνιδιασμός.

Ένα κλέψιμο της μπάλας στο κέντρο από τον Μάντσον, κάθετη πάσα του Βέλλιου στην κίνηση  του εξτρέμ Ούμπιντες, πρώτο σουτ του αρχηγού στα σώματα, δεύτερο με πλάτη στο τέρμα στο απέναντι γάμα. Ένα εκπληκτικό γκολ σπάνια ομορφιάς για το 0-1 στο 25ο λεπτό. Μέχρι εκείνη τη στιγμή κορυφαίος ήταν ο Γούτας που είχε καθαρίσει όποια μπάλα έμπαινε στην περιοχή της ελληνικής ομάδας. 

Πολύ σταθερό και ο Μέγερι που μπλόκαρε εύκολα ένα φάουλ του Ρονάν στο 10′ κι έδιωξε δύσκολα σε κόρνερ ένα εκπληκτικό σουτ του Καλμάρ στο 17′. Ο Ατρόμητος πάντως είχε άλλη μια καλή στιγμή στο 27′ όταν από σέντρα του Ούμπιντες, ο Μανούσος έπιασε την κεφαλιά με τη μπάλα να περνά πάνω από την αντίπαλη εστία.


Ισοφάριση με την αλλαγή του Χιμπάλα

Στο 29′ ο προπονητής των γηπεδούχων αποφάσισε να αλλάξει τον Ρόναν με τον Κρίστοφερ Βίντα και έξι λεπτά μετά δικαιώθηκε. Ο Χαρίσης επιπόλαια κράτησε τη μπάλα κοντά στην πλάγια γραμμή, την έχασε από τον Ντέιβις ο οποίος τροφοδότησε τον νεοεισελθόντα Βίντα. Αυτός είχε χώρο και χρόνο έξω από την περιοχή να ζυγίσει το σουτ και να πετύχει ένα υπέροχο γκολ στο παράθυρο του ανήμπορου να αντιδράσει Μέγερι.

Το δυσάρεστο για τον Ατρόμητο είναι ότι στο 39′ έχασε τον Κιβρακίδη με αναγκαστική αλλαγή, τη θέση του οποίου πήρε ο Σπύρος Νάτσος. Πάντως ο Ατρόμητος δεν το έβαλε κάτω, έβγαλε χαρακτήρα κι ενώ έδειχνε η Ντουνάιτσκα να έχει το μομέντουμ, πήρε και πάλι προβάδισμα στο σκορ. 


Ο παλιός καλός Μανούσος

Στο 42′ από ένα κόρνερ του Ατρόμητου η μπάλα έφτασε στον Βέλλιο που από το ύψος της περιοχής σούταρε με το αριστερό αλλά η μπάλα έφυγε μόλις άουτ. Στο επόμενο λεπτό όμως ήρθε το γκολ. Ο Ούμπιντες από δεξιά έκανε τη σέντρα ο Βέλλιος δε μπόρεσε να βρει καλά την μπάλα, αυτή έφτασε στο δεύτερο δοκάρι όπου περίμενε ο Μανουσος για να πλασάρει εύστοχα τον Γέλιτσκα και να δώσει ξανά προβάδισμα στον Ατρόμητο.

Στο 44′ παραλίγο να απαντήσει ξανά η Ντουνάιτσκα όταν ο Ματέους βρήκε και πάλι χώρο έξω από την περιοχή σούταρε δυνατά αλλά η μπάλα έφυγε λίγο έξω από τη συμβολή των δοκών του Μέγερι. Η τελευταία ευκαιρία του ημιχρόνου ήταν για τον Ατρόμητο όταν ο εξαιρετικός δημιουργικά Ούμπιντες έκανε νέα σέντρα από δεξιά, ο Βέλλιος κινήθηκε στο πρώτο δοκάρι έκανε την προβολή με το αριστερό αλλά μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια ο Γέλιτσκα.


Πιεστική αλλά ανούσια η Ντουνάιτσκα στο δεύτερο ημίχρονο

Στην επανάληψη οι Σλοβάκοι μπήκαν δυνατά στο ματς, είχαν πλήρη έλεγχο της αναμέτρησης και κατοχή της μπάλας, αλλά δυσκολεύονταν πολύ να κάνουν τη μεγάλη ευκαιρία. Ο Ατρόμητος ήταν συμπαγής, ο Γούτας ηγετικός, ο άξονας του κέντρου ήταν πιο συγκεντρωμένος έξω από την περιοχή και οι καλύψεις στα πλάγια καλύτερες.

Ένα σουτ του Μανούσου αποτέλεσε μια τελική χωρίς καμία ανησυχία για τον αντίπαλο γκολκίπερ, ενώ η Ντουνάιτσκα κέρδιζε κόρνερ τα οποία πέρναγαν ανεκμετάλλευτα. Ο Ατρόμητος είχε το ματς εκεί που το ήθελε παρά το ότι τα ποσοστά κατοχής μπάλας άγγιζαν το 70% για τους γηπεδούχους.


Ντεμπούτο για Ρόσα και Καχίλα

Μετά το 70ό λεπτό ο Γιάννης Αναστασίου θέλοντας να φρεσκάρει την ομάδα του έβαλε στο ματς τους Ρόσα και Καχίλα αντί των Ενσικουλού και Βέλλιου. Ο Καχίλα πλαισίωσε στα χαφ τους Μάντσον και Χαρίση με τη διάταξη να αλλάζει από 4-4-2 σε 4-5-1 και τον Μανούσο στην κορυφή της επίθεσης. 

Στο 86′ είχαμε ουσιαστικά την πρώτη μεγάλη ευκαιρία στο δεύτερο ημίχρονο και ήταν για τον  Ατρόμητο. Ο Ρόσα μπήκε στην περιοχή, πήρε την πάσα του Μανούσου σούταρε με το αριστερό από πλάγια θέση, αλλά η μπάλα κόντραρε και κατέληξε στην εξωτερική πλευρά των δικτύων κόρνερ. Από το κόρνερ ο Ρισβάνη πήρε την κεφαλιά αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.


Δοκάρι ο Ρόσα και αντεπιθέσεις φωτιά

Λίγο πριν το ματς μπει στο 90′ προέκυψε τρομερή αντεπίθεση με τον Μανούσο να ανοίγει στον Ρόσα ο οποίος πέρασε τον τερματοφύλακα σούταρε από πλάγια θέση η μπάλα πήγε στο οριζόντιο δοκάρι και εν συνεχεία ο Ούμπιντες σούταρε δυνατά διαγώνια με τη μπάλα να περνά μόλις άουτ σε μια τεράστια ευκαιρία να βρεθεί με το ένα πόδι στην επόμενη φάση ο Ατρόμητος.

Στη συνέχεια ο Ατρόμητος που έβρισκε χώρους είχε άλλα δύο σουτ με Ούμπιντες και Μάντσον που δεν είχαν αποτέλεσμα. Τίποτα δεν άλλαξε ως το τέλος με τον Ατρόμητο να κάνει πολύ σημαντικό βήμα πρόκρισης στην επόμενη φάση.


MOL Arena
B’ Προκριματικός Europa League
Ντουνάιτσκα Στρέντα – Ατρόμητος

Σκόρερς: 39′ Κ.Βίντα / 25′ Ούμπιντες, 43′ Μανούσος

Κίτρινες κάρτες:
Τσμέλικ/ –


Ντουνάισκα Στρέντα (Π. Χιμπάλα):
Γεντλίτσκα, Ρόναν (30′ Βίντα), Βίντα, Ματέους, Κάλμαρ, Όραβετς, Κρούζιλακ, Κόστρνα, Ντίβκοβιτς, Ντέιβις (73′ Μπλάκμαν), Τσμέλικ (60′ Βεσελόφσκι)

Ατρόμητος (Γ. Αναστασίου):
Μέγερι, Κατράνης, Γούτας, Χαρίσης, Ούμπιδες, Μανούσος, Ενσικουλού (61′ Ενσικουλού), Μάντσον, Κιβρακίδης (39′ Νάτσος), Βέλλιος (74′ Καχίλα), Ρισβάνης

Μπορείτε εδώ να δείτε την εξέλιξη της αναμέτρησης. 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.