«Μεγαλώνοντας στα 80s»: Η πιο παρεξηγημένη δεκαετία επιστρέφει στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης

Το 60ό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Θεσσαλονίκης ανέθεσε στον γνωστό σκηνοθέτη και μουσικό, The Boy (Αλέξανδρος Βούλγαρης) να βουτήξει στα 80s και να επιλέξει δέκα ταινίες γεμάτες τρόμο, τρυφερότητα, χιούμορ και φυσικά, μουσική. Η πιο παρεξηγημένη δεκαετία επιστρέφει στη Θεσσαλονίκη από τις 31 Οκτωβρίου έως τις 10 Νοεμβρίου. Τα 80s ζουν ξανά μέσα από τις τάσεις της μόδας, τα...

Το 60ό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Θεσσαλονίκης ανέθεσε στον γνωστό σκηνοθέτη και μουσικό, The Boy (Αλέξανδρος Βούλγαρης) να βουτήξει στα 80s και να επιλέξει δέκα ταινίες γεμάτες τρόμο, τρυφερότητα, χιούμορ και φυσικά, μουσική. Η πιο παρεξηγημένη δεκαετία επιστρέφει στη Θεσσαλονίκη από τις 31 Οκτωβρίου έως τις 10 Νοεμβρίου.

Τα 80s ζουν ξανά μέσα από τις τάσεις της μόδας, τα εντυπωσιακά κουρέματα, τα συνθεσάιζερ, τα σίκουελ, τις ταινίες και τις σειρές που αναβιώνουν την εποχή εκείνη, και εμπνέουν τους δημιουργούς του σήμερα. Με το αφιέρωμα «Μεγαλώνοντας στα 80s» το Φεστιβάλ θυμάται τη μεταβατική και ταυτόχρονα αθώα δεκαετία που επηρέασε με τρόπο καθοριστικό την ποπ κουλτούρα.

«Η δεκαετία του ’80 μας. Οι μισοί θέλουν να ξεχάσουν για πάντα ότι υπήρξε και οι άλλοι μισοί να επιστρέψουν σε αυτήν και να τη ζούνε μέχρι το τέλος της ζωής τους ξανά και ξανά σαν μια Δεκαετία της Μαρμότας. Οι ταινίες που θα προβληθούν στο αφιέρωμα «Μεγαλώνοντας στα 80s» είναι μοναδικά φιλμ που επιβεβαιώνουν ότι κινηματογραφικά αυτή η δεκαετία δεν έχει να ντρέπεται για τίποτα. Πώς ξεκινάς σαν το πιο όμορφο όνειρο και καταλήγεις στον χειρότερο εφιάλτη; Πώς μεταφράζεις σε παιδικό νανούρισμα ότι το τέλος του κόσμου μπορεί να είναι κοντά; Πώς να κρυφτείς απ’ τα παιδιά;» εξηγεί ο The Boy.

Ακολουθεί μια πρώτη γεύση από τις ταινίες του αφιερώματος. Η πλήρης λίστα ταινιών θα ανακοινωθεί σύντομα.

Μια παρέα παιδιών πρωταγωνιστεί στο «Foxes» (1980 – φωτογραφία άρθρου) του Άντριαν Λιν. Μια πιο σκοτεινή εκδοχή των εφηβικών ταινιών του Τζον Χιούζ, οι «Αλεπουδίτσες» παρακολουθούν τέσσερα κορίτσια στην εφηβεία που αναζητούν την ανεξαρτησία τους μέσα από το σεξ, τη ροκ μουσική, το αλκοόλ και τα ναρκωτικά. Αντιμέτωπα με συναισθηματικές εμμονές και αδιάφορες οικογένειες, τα τέσσερα κορίτσια (έναν από τους κεντρικούς ρόλους ερμηνεύει η Τζόντι Φόστερ) σχηματίζουν τη δική τους ιδιότυπη οικογένεια και καλούνται να περάσουν από τον κόσμο των 16χρονων σε εκείνον των ενηλίκων.

Διαβάστε όλο το θέμα στο TVXS.gr


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.