Με Ίνγκασον σκόρερ, ισοπαλία (1-1) ο ΠΑΟΚ (pics)

Με τον Ισλανδό να σκοράρει ο Δικέφαλος ήρθε ισόπαλος με την Κυπελλούχο Σαουδικής Αραβίας, Αλ Τααβόν, στο πρώτο από τα δύο φιλικά της ημέρας (27/7) για τον ΠΑΟΚ στην Ολλανδία.

Σε ένα παιχνίδι στο οποίο ο Αμπέλ Φερέιρα χρησιμοποίησε παίκτες που δεν έχουν πολύ χρόνο συμμετοχής μέχρι τώρα, ο ΠΑΟΚ ήρθε ισόπαλος με την Κυπελλούχο Σαουδικής Αραβίας, την Αλ Τααβόν.
Το παιχνίδι έγινε στο προπονητικό κέντρο του Χορστ, εκεί όπου ο Δικέφαλος έκανε την προετοιμασία του όλες αυτές τις μέρες και ήταν το ένα από τα δύο φιλικά της ημέρας (27/7) καθώς ακολουθεί το άλλο φιλικό με τη Φορτούνα Σιτάρντ, στην έδρα της ολλανδικής ομάδας. 

Το σκορ άνοιξε η Αλ Τααβόν στο 33’ με τον Αμισί, ισοφάρισε ο Ινγκασον στο 80’.
Δοκάρι είχε στο 23’ η Αλ Τααβόν με τον Ταβάμπα, ευκαιρίες είχε ο ΠΑΟΚ στο β’ μέρος να πετύχει κι άλλο γκολ. 
Ο ΠΑΟΚ ολοκληρώνει την προετοιμασία του στην Ολλανδία και αναχωρεί αύριο, Κυριακή, για να επιστρέψει στη Θεσσαλονίκη.
Η αντίπαλος του ΠΑΟΚ, η Αλ Τααβόν είναι η Κυπελούχος της Σαουδικής Αραβίας. Είχε κατακτήσει το Κύπελλο νικώντας στον τελικό την Αλ Ιτιχάντ, ομάδα του Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς που την προηγούμενη σεζόν είχε στη σύνθεσή της και τον Γκάρι Ροντρίγκεζ, πρώην παίκτη του ΠΑΟΚ

Τα πλάνα του Φερέιρα

Ο Αμπέλ Φερέιρα, επέλεξε το 4-4-2. Πιο συγκεκριμένα, ο Ζίβκοβιτς ήταν στην εστία. Ροντρίγκο, Μιχάι, Ίνγκασον και Μιχαηλίδης ήταν η τετράδα στην άμυνα, με τον Ροντρίγκο στα δεξιά και τον Μιχαηλίδη στα αριστερά.

Αουγκούστο και Μίσιτς, δίδυμο αμυντικών μέσων, με τους Λημνιό (δεξιά) και Στοχ (αριστερά) να είναι στα άκρα. Σφιντέρσκι και Γαϊτανίδης ήταν το δίδυμο στην επίθεση. 
Στον πάγκο υπήρχαν μόνο 4 παίκτες, ο Μελίσσας, ο Τσιγγάρας, ο Λάμπρου και ο Κάτσε, καθώς είναι και το φιλικό, αργότερα, με τη Φορτούνα Σιτάρντ. 

Χωρίς φάσεις

Ο ΠΑΟΚ ήταν ακίνδυνος στο μεγαλύτερο μέρος του πρώτου ημιχρόνου. Χρειάστηκε να φτάσει το 44’ για να έχει τη μεγαλύτερη ευκαιρία του στο παιχνίδι τότε που ο Γαϊτανίδης με κεφαλιά βρήκε τον Σφιντέρσκι, ο Πολωνός πρόλαβε, πλάσαρε και ο αρχηγός της Αλ Τααβόν, ο Ταλάλ Αλί, πρόλαβε και έδιωξε την μπάλα στη γραμμή. 

Ο ΠΑΟΚ δεν είχε συνοχή καθώς η συγκεκριμένη 11άδα δεν είχε παίξει άλλη φορά μαζί και δεν μπορούσε να γίνει επικίνδυνος καθώς μόνο στην αρχή, ο Λημνιός από τα δεξιά θέλησε να κάνει κάτι αλλά χωρίς συνέχεια. Ο Στοχ από τα αριστερά δεν πήρε προσπάθειες. 

Δοκάρι και 1-0 για την Αλ Τααβόν 

Στο ίδιο διάστημα, η Αλ Τααβόν χωρίς να δημιουργήσει και αυτή πολλές φάσεις, κατάφερε να προηγηθεί. Και να έχει και ένα δοκάρι.
Αρχικά στο 23’, ο Ταβάμπα, ο Καμερουνέζος επιθετικός και αρχισκόρερ της ομάδας από τη Σαουδική Αραβία, πέρασε τον Ζίβκοβιτς, πήγε στο πλάι, πλάσαρε, η μπάλα στο αριστερό δοκάρι και στην επιστροφή ο Αμισί σούταρε άουτ. Δέκα λεπτά αργότερα, στο 33’, έγινε το 1-0 για την Αλ Τααβόν με τον ΠΑΟΚ να δέχεται γκολ πάλι από στημένη μπάλα. Από κόρνερ, ο Αμισί βρέθηκε αμαρκάριστος στο δεύτερο δοκάρι και με προβολή από κοντά σκόραρε. 

Τραυματισμός Μίσιτς


Το β’ μέρος άρχισε μια μια αλλαγή για τον ΠΑΟΚ. Στη θέση του Ζίβκοβιτς μπήκε ο Μελίσσας. Ο Αμπέλ Φερέιρα άλλαξε ρόλους και μεταξύ Στοχ και Γαϊτανίδη, πηγαίνοντας τον Σλοβάκο στο πλάι του Σφιντέρσκι, στην επίθεση. 

Στο β’ μέρος ο Φερέιρα άλλαξε τερματοφύλακα και έβαλε και τον Μελίσσα. Στο 53′ αναγκάστηκε να αλλάξει και τον Μίσιτς που αποχώρησε τραυματίας με ενοχλήσεις στον δεξιό αστράγαλο από άσχημο πέσιμο πάνω του αντιπάλου. Τη θέση του Μίσιτς πήρε ο Κάτσε. 

Ευκαιρίες και γκολ ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ όσο περνούσε η ώρα γινόταν και πιο απειλητικός. Βοήθησε και η είσοδος του κινητικού, Λάμπρου που μπήκε στο 69′.
Λίγο πριν στο 67′, κεφαλιά από τον Γαϊτανίδη, όχι δυνατή, έστειλε την μπάλα στα χέρια του τερματοφύλακα της Αλ Τααβόν.
Στο 78’, ωραία προσπάθεια του Λάμπρου από τα αριστερά, έκανε τη σέντρα, η άμυνα της Αλ Τααβόν έδιωξε, ο Κάτσε έκανε σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής, η μπάλα στα σώματα, νέο σουτ από τον Λημνιό, έστειλε την μπάλα άουτ.
Στο 80’ έγινε το 1-1. Φάουλ από τον Λάμπρου, κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι από τον Μιχαηλίδη, δεύτερη κεφαλιά από τον Ίνγκασον και 1-1.
Στο 86’ νέα ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ. Ωραίο σουτ από τον Ροντρίγκο, έδιωξε ο τερματοφύλακας της Αλ Τααβόν

ΠΑΟΚ (Αμπέλ Φερέιρα)
: Ζίφκοβιτς (46’ Μελίσσας), Ροντρίγκο, Μιχάι, Ινγκασον, Μιχαηλίδης, Αουγκούστο, Μίσιτς (53’ λ.τ. Κάτσε), Λημνιός, Στοχ (69’ Λάμρπυο, Σφιντέρσκι, Γαϊτανίδης.
Η Αλ Τααβόν άρχισε το παιχνίδι με την εξής σύνθεση: Ντος Άνιος, Ταβάμπα, Ταλάλ Αλί, Ραμπί, Φερνάντες, Αμισί, Μανταλά Αλί, Αουγκούστο Ράμος, Χασάν, Μανούλ, Αμπντουλμάγεντ.

Θυμηθείτε την εξέλιξη του αγώνα έτσι όπως την κατέγραψε το novasports.gr



Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.