Στην κορυφή του “υδάτινου” κόσμου η Ιταλία!

Για τέταρτη φορά στην ιστορία της η Ιταλία αναδείχθηκε πρωταθλήτρια κόσμου, επικρατώντας της Ισπανίας 10-5, στον τελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της Γκουανγκζού.

Η ανδρική ομάδα υδατοσφαίρισης της Ιταλίας αναδείχθηκε για τέταρτη φορά στην ιστορία της πρωταθλήτρια κόσμου, καθώς στον τελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της Γκουανγκζού επιβλήθηκε της Ισπανίας με 10-5.

Η ομάδα του Σάντρο Καμπάνια, η οποία στα προημιτελικά απέκλεισε την Ελλάδα (7-6), ανέβηκε ξανά στην κορυφή, οκτώ χρόνια μετά τη Σανγκάη, και πλέον είναι η πολυνίκης της διοργάνωσης, ενώ οι Ίβηρες έφυγαν ηττημένοι για τέταρτη φορά, στους έξι τελικούς που έχουν συμμετάσχει.

Κομβικό σημείο του αγώνα υπήρξε η απόκρουση του Ντελ Λούνγκο σε πέναλτι του Μπαρόσο, στα τελευταία δευτερόλεπτα της πρώτης περιόδου. Η φάση αυτή άλλαξε την ψυχολογία των δύο ομάδων και οι Ιταλοί, με ένα σερί 3-0 και εξαιρετικές άμυνες στον παίκτη λιγότερο, πήραν σημαντικό προβάδισμα με 5-2.

Η Ισπανία, από την οποία ως τότε είχε σκοράρει μόνο ο Περόνε, κατάφερε να μειώσει στο τέλος του ημιχρόνου με πέναλτι του Μουνάριθ, αλλά οι «σετεμπέλο» είχαν φέρει πια το ματς εκεί που ήθελαν. Με σχεδόν αψεγάδιαστη αμυντική λειτουργία, τον Ντελ Λούνγκο να μοιάζει ανίκητος και πολυφωνία στην επίθεση (οκτώ διαφορετικοί σκόρερ), η ομάδα του Σάντρο Καμπάνια ξέφυγε 8-3 στα μέσα του τρίτου οκταλέπτου και απλά διαχειρίστηκε το υπόλοιπο του παιχνιδιού. Το τελικό σκορ, μάλιστα, είναι πιστή αντιγραφή της προηγούμενης αναμέτρησης των δύο ομάδων σε τελικό Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, το 1994 στη Ρώμη, όταν ο Καμπάνια ήταν παίκτης της εθνικής Ιταλίας!

Υπενθυμίζεται ότι οι δύο φιναλίστ εξασφάλισαν την πρόκρισή τους στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, την οποία έχουν πάρει επίσης η διοργανώτρια Ιαπωνία και η Σερβία (ως νικήτρια του World League).

Τα οκτάλεπτα (με πρώτη την τυπικά γηπεδούχο Ισπανία): 2-2, 1-3, 1-3, 1-2

Τα γκολ:

ΙΣΠΑΝΙΑ: Περόνε 2, Μάγιαρακ 2, Μουνάριθ

ΙΤΑΛΙΑ: Λουόνγκο 2, Ντόλτσε 2, Ετσενίκε, Φιλιόλι, Ρεντζούτο, Αϊκάρντι, Ντι Φούλβιο, Μποντεγκά


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.