“Πρωτάρης” σε τελικό ο Χρήστου

Την πρώτη πρόκριση της καριέρας του σε τελικό Παγκοσμίου Πρωταθλήματος πανηγύρισε στο Γκουανγκζού ο Απόστολος Χρήστου.

Ο Απόστολος Χρήστου σημείωσε ατομικό ρεκόρ στους ημιτελικούς των 50μ. ύπτιο με 24.86 και κατάφερε, έστω και με την όγδοη επίδοση, να εξασφαλίσει θέση στον αυριανό (28/7, 14:02 ώρα Ελλάδας) τελικό.

Θα είναι η τέταρτη φορά που θα υπάρχει ελληνική συμμετοχή στον τελικό του αγωνίσματος σε παγκόσμιο πρωτάθλημα, μετά τις τρεις διαδοχικές συμμετοχές του Άρη Γρηγοριάδη (2005, 2007, 2009), ο οποίος βέβαια είχε κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο το 2005 στο Μόντρεαλ.

Την καλύτερη επίδοση και στους ημιτελικούς πέτυχε ο Ρώσος πρωταθλητής Ευρώπης και κάτοχος του παγκοσμίου ρεκόρ, Κλιμέντ Κολεσνίκοφ, με 24.35.

Ο Έλληνας κολυμβητής μίλησε για την πρόκριση του στον τελικό: «Είμαι πολύ χαρούμενος που ήρθαν ατομικό ρεκόρ και τελικό μόλις ένα κλάσμα του δευτερολέπτου από τον 9οπου δείχνει πόσο υψηλό είναι το επίπεδο. Είναι πλέον ένας τελικό νιώθω καλά και μπορώ να κολυμπήσω ακόμα πιο γρήγορα. Η κούρσα πήγε πολύ καλά , λίγο στον τερματισμό δεν μου βγήκαν οι χεριές ακριβώς και πιστεύω ότι αύριο αν γίνουν όλα σωστά να κολυμπήσω λίγο πιο γρήγορα .Είναι στις δυνατότητές μου ένας καλύτερος χρόνος. Ερχόμενος στον παγκόσμιο είχα στο μυαλό μου και το ατομικό ρεκόρ και τον τελικό, δεν τα κατάφερα στο 100άρι τα κατάφερα στο 50άρι και είμαι κατά το ήμισυ ικανοποιημένος. Σίγουρα η επιτυχία του Κριστιάν έδωσε ώθησε σε όλους μας και περισσότερο σε μένα που αγωνιζόμουν μετά από τον τελικό του. Είναι πολύ σημαντική για το άθλημά μας η κατάκτηση αυτού το μεταλλίου. Ο Κριστιάν είναι ένα ολοκληρωμένος αθλητές και έχει όλα εκείνα τα προσόντα να πετύχει σπουδαία πράγματα και του χρόνους στους Ολυμπιακούς αγώνες».

Ο τελικός του Απόστολου Χρήστου είναι στο αυριανό (28/7) τελευταίο κομμάτι του προγράμματος της κολύμβησης που θα ξεκινήσει στις 14:02 ώρα Ελλάδας.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.