Κυρίαρχος της Ολλανδίας ο Άγιαξ, κατέκτησε το Σούπερ Καπ! (video)

Με το δεξί ξεκίνησε τις επίσημες υποχρεώσεις του ο πρωταθλητής Ολλανδίας Άγιαξ κατακτώντας το Σούπερ Καπ Ολλανδίας στο Άμστερνταμ! Ο προσεχής αντίπαλος του ΠΑΟΚ στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ νίκησε με 2-0 την PSV με γκολ των Ντόλμπεργκ στο ξεκίνημα και Μπλιντ στο 52'

Με το δεξί ξεκίνησε τις επίσημες υποχρεώσεις του ο πρωταθλητής Ολλανδίας Άγιαξ κατακτώντας, για 9η φορά στην ιστορία του θεσμού, το Σούπερ Καπ Ολλανδίας στο Άμστερνταμ!

Ο προσεχής αντίπαλος του ΠΑΟΚ στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ νίκησε με 2-0 την PSV με γκολ των Ντόλμπεργκ στο ξεκίνημα και Μπλιντ στο 52′

Οι πρωταθλητές Ολλανδίας ξεκίνησαν τον αγώνα με σύστημα 4-2-3-1.

Μπροστά από τον γκολκίπερ Ονάνα ήταν οι Ντεστ, Λισάντρο Μαρτίνες, Σουρς και Βέλτμαν. Στην μεσαία γραμμή ήταν ο έμπειρος Ντάνι Μπλιντ με τον Ρουμάνο Μαρίν. Πίσω από τον Δανό Ντόλμπεργκ, στην κορυφή της επίθεσης, ήταν οι Πρόμες, Φαν Ντε Μπεκ και Τάντιτς.



Όλα ξεκίνησαν καλά για την ομάδα του Έρικ τεν Χαγκ καθώς μόλις στο 35ο δευτερόλεπτο του αγώνα, ο Φαν ντε Μπέκ μπήκε από τα δεξιά και γύρισε στο σημείο του πέναλτι για τον Ντόλμπεργκ ο οποίος άνοιξε νωρίς νωρίς το σκορ!

Κι όλα αυτά μετά το εναρκτήριο λάκτισμα και με τους παίκτες του Άγιαξ να φτάνουν στο γκολ αλλάζοντας δώδεκα φορές τη μπάλα πριν αυτή καταλήξει στα δίχτυα του τερματοφύλακα Ζουτ.

Στην συνέχεια ο «Αίαντας» είχε τις ευκαιρίες να αξιοποιήσει και το ψυχολογικό πλεονέκτημα όμως δεν μπόρεσε να αξιοποιήσει τις ευκαιρίες που δημιούργησε.
Η PSV κατάφερε να ορθοποδήσει στο γήπεδο μετά το 25λεπτο όμως και πάλι προσπαθώντας να πιέσει ένιωσε αρκετές φορές τον κίνδυνο από τις αντεπιθέσεις του Άγιαξ στον ανοιχτό χώρο.
Στο ίδιο μοτίβο ξεκίνησε ο αγώνα και στο δεύτερο μέρος καθώς η Αϊντχόφεν θέλησε να πιέσει ψηλά αφήνοντας πάλι αρκετούς χώρους. Ο τεχνικός της Μαρκ Φαν Μπόμελ έκανε, μάλιστα, δύο αλλαγές περνώντας στο παιχνίδι τους Γκουτιέρες και Μάλεν.
Στο 52ο λεπτό μετά από φάση διαρκείας ο Ντάνι Μπλιντ σημείωσε το 2-0 σκορπίζοντας τον ενθουσιασμό στους χιλιάδες οπαδούς της ομάδας του στο «Γιόχαν Κρόϊφ Αρίνα» του Άμστερνταμ.
Ο διαιτητής Ντένις Χίγκλερ έκανε χρήση του VAR προκειμένου να διαπιστωθεί εάν υπήρξε επιθετικό φάουλ στο ξεκίνημα της φάσης αλλά εν τέλει έδειξε σέντρα!
Ακολούθησε μια προσπάθεια της PSV να ξαναμπεί στο ματς όμως πέραν της νευρικότητάς της είχε να αντιμετωπίσει και μια καλοστημένη άμυνα όπου ναι μεν υπήρξαν διαφοροποιήσεις σε σχέση με την περσινή σεζόν (εκτός πλάνων ο Ταλιαφίκο, πιο μπροστά στη διάταξη ο Μπλιντ κλπ) ενώ πολύ καλές εντυπώσεις άφησε ο νεοαποκτηθείς Αργεντινός κεντρικός αμυντικός Μαρτίνες.

Στη σκακιέρα της τακτικής οι δύο προπονητές ενίσχυσαν αμφότεροι τις επιθέσεις τους! Ο Δανός Σένε και ο Μαροκινός Ζίγιεκ μπήκαν στο ματς την ώρα που ο Φαν Μπόμελ προχωρούσε στην 3η του αλλαγή με τον Μεξικανό Λοθάνο αντί του Μπέργκβιν.
 Όμως ένα απρόοπτο «έκοψε» τον ρυθμό, αφού ένα λεπτό αργότερα ο Λάμερς τραυματίστηκε και η ομάδα του έχοντας «ξοδέψει» τις αλλαγές της, έμεινε με δέκα στον αγωνιστικό χώρο! Κι όλα αυτά με τη συμπλήρωση 61 λεπτών παιχνιδιού..

Ο Άγιαξ συνέχισε μάλλον σε μια περισσότερο διαδικαστική λογική απέναντι σε έναν αντίπαλο μάλλον απογοητευμένο που σταδιακά γίνονταν περισσότερο νευρικός με αποτέλεσμα να υπάρξουν πολλές διακοπές λόγω τραυματισμών και διαμαρτυριών.


Η ομάδα του Άμστερνταμ πανηγύρισε την κατάκτηση ενός ακόμη τροπαίου, το «Johan Cruijff Schaal», ανεβάζοντας ασφαλώς την ψυχολογία της ενόψει των προσεχών υποχρεώσεών της.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.