Όλη η ιστορία του Wolfenstein μέχρι στιγμής

Μία βουτιά στο παρελθόν.Mε το Wolfenstein Youngblood να βρίσκεται ήδη εδώ, ήρθε η στιγμή να...

Μία βουτιά στο παρελθόν.

Mε το Wolfenstein Youngblood να βρίσκεται ήδη εδώ, ήρθε η στιγμή να ρίξουμε μία πιο αναλυτική ματιά στα γεγονότα που έχουν συμβεί μέχρι στιγμής στο franchise, για να μπορέσετε και εσείς να έχετε μια καλύτερη ιδέα και να αποφασίσετε αν θέλετε να παίξετε.

Βρισκόμαστε στο 1946 στο αποκορύφωμα του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου και η ζυγαριά γέρνει προς το μέρος των Ναζί, χάρη στα νέα τεχνολογικά επιτεύγματα που έχουν καταφέρει.

Wolfenstein  Youngblood 2019.07.23 - 11.12.07.01.00_27_05_02.Still003

Πώς ξεκίνησαν όλα

Κάπου εδώ λοιπόν γνωρίζουμε τον Captain William Joseph Blazkowicz ο οποίος μαζί με τη μονάδα καταφέρνουν να εξουδετερώσουν μία ολόκληρη μονάδα Ναζί, όμως τα πράγματα δεν πάνε όπως τα θέλουν. Αρκετοί από αυτούς πιάνονται και ο BJ παρακολουθεί έναν ναζιστή επιστήμονα, ονόματι Deathshead, να σκοτώνει έναν φίλο σας, τον οποίο εσείς επιλέγετε. Τελικά καταφέρνει να ξεφύγει αλλά λόγω χτυπήματος πέφτει σε κώμα.

Δεκατέσσερα χρόνια μετά ξυπνάει σε ένα άσυλο στην Πολωνία. Το διάστημα εκείνο τον φρόντιζε μία νοσοκόμα ονόματι Anya, η οποία τελικά θα καταλήξει να γίνει η μελλοντική του σύζυγος. Λίγα τα λόγια σας για την Anya γιατί πρόκειται για μία απόλυτη badass. Κάποια στιγμή εμφανίζονται οι Ναζί για να κάνουν τα δικά τους με τον BJ να προσπαθεί και τελικά να τα καταφέρνει να γλιτώσει. Φυσικά μαθαίνει πως όσα χρόνια αυτός ήταν σε κώμα, ο Χίτλερ είχε επικρατήσει. Έτσι λοιπόν αποφασίζει να ξεκινήσει επανάσταση.

BJ και Anya παίρνουν το τραίνο για Βερολίνο και εκεί είναι που θα γνωρίσουν για πρώτη φορά την Frau Engel.

Frau Engel

Επειδή ο δρόμος για το Βερολίνο είναι μακρύς, Blazko και Anya το εκμεταλλεύονται για λίγο σεξ. Στη συνέχεια καταφέρνουν να μπουν σε μία φυλακή και να σώσουν έναν φίλο του BJ.

H Da’at Yichud

Oι επαναστάτες μαθαίνουν για την Da’at Yichud, μία αρχαία, μυστική, Εβραϊκή κοινωνία, η οποία διαθέτει εξελιγμένη τεχνολογία, αιώνων μπροστά από την εποχή της. Ένας από τους επαναστάτες, ονόματι Set Roth, κρατείται αιχμάλωτος της Da’at Yichud αλλά ο BJ καταφέρνει να τον ελευθερώσει. Στο μεταξύ η Frau Engel καταστρέφει το πρόσωπο της και γίνεται ακόμα πιο τρομακτική.

Ο Set εξηγεί πως το γεγονός ότι οι Ναζί ανακάλυψαν την Da’at Yichud ήταν ένας από τους λόγους που τους επέτρεψε να δημιουργήσουν τις υπερδυνάμεις τους και να κατακτήσουν τον κόσμο. Δεν ήταν όμως ο μοναδικός.

Set

Έτσι λοιπόν οι επαναστάτες καταφέρνουν να κλέψουν ένα U-Boat από τα βάθη του Ατλαντικού και να πάνε μία βόλτα μέχρι το φεγγάρι, για να κλέψουν μερικούς πυρηνικούς κωδικούς. Στο μεταξύ η Engel καταστρέφει το οχυρών των επαναστατών, όσο ο BJ λείπει.

Αυτά μας βάζουν λίγο στο κλίμα του New Order: The Resistance στο οποίο θα έρθετε αντιμέτωποι με ολόκληρη την ομάδα του Deathshead και θα τα βάλετε με ένα τεράστιο ρομπότ, το οποίο διαθέτει το μυαλό του φίλου σας που επιλέξατε να σκοτώσετε στην αρχή του παιχνιδιού. Καλό;

Μόλις καταφέρετε να κερδίσετε ο Deathshead θα δοκιμάσει ένα τελευταίο κόλπο, απασφαλίζοντας μία χειροβομβίδα ενώ βρίσκεται κοντά ο BJ για να πεθάνουν και οι δύο μαζί. Ο BJ επιβιώνει και κάνει αυτό που ξέρει καλύτερα, πέφτει σε κώμα.

Wolfenstein  Youngblood 2019.07.23 - 11.12.07.01.00_30_51_55.Still004

The New Colossus

Φτάνουμε στο New Colossus. O BJ αυτή τη φορά κοιμάται για πέντε μήνες, ενώ οι επαναστάτες κρύβονται στο U-Boat που είχαν κλέψει. Τα γεγονότα επαναλαμβάνονται, αφού καθώς ο BJ ξυπνάει, πιάνεται αιχμάλωτος και παρακολουθεί έναν φίλο του να πεθαίνει.

O BJ μαζί με την ομάδα του ξεφεύγουν χάρη στην κόρη της Frau Engel, Sigrun, την οποία η μητέρα της την χτύπαγε, και όλοι μαζί μεταφέρονται στις ΗΠΑ για να βρουν νέα μέλη.

Έτσι, φτάνουν στη Νέα Υόρκη όπου παίρνουν με το μέρος τους τους Grace Walker και Norman “Super Spesh” Caldwell. Η Grace έχει επιβιώσει από ατομική βόμβα και είναι η αρχηγός της αμερικανικής επανάστασης. Ο Spesh, με τη σειρά του, είναι ένας πρώην δικηγόρος ο οποίος λατρεύει τις θεωρίες συνωμοσίας.

Grace and Spesh

Μετά από μία γρήγορη αποστολή στο Roswell, ο BJ αιχμαλωτίζεται κατά τη διάρκεια μιας οικογενειακής επίσκεψης στην οποία ο ρατσιστής πατέρας του τον προδίδει στους Ναζί. Μπορεί ο πατέρας του να πάρει αυτό που του άξιζε όμως τα πράγματα δεν πηγαίνουν πολύ καλά αυτή τη φορά. Ο Spesh πεθαίνει στην προσπάθεια του να σώσει τον BJ, του οποίου το κεφάλι κόβεται.

Η Επανάσταση παίρνει το πάνω χέρι

Όλα καλά όμως, αφού οι επαναστάτες βάζουν το κεφάλι του BJ στο σώμα ενός υπερστρατιώτη. Με το καινούριο του σώμα πηγαίνει στο διάστημα με τον ίδιο τον Χίτλερ, μεταμφιεσμένος ως ένας ηθοποιός, ο οποίος πηγαίνει σε οντισιόν για μία προπαγανδιστική ταινία. Η ερμηνεία του, τουλάχιστον οσκαρική.

Εκεί λοιπόν καταφέρνει να κλέψει τους κωδικούς για το Odin, ένα αυτοματοποιημένο σύστημα άμυνας, το οποίο προστατεύει το οχυρό των Ναζί. Η Sigrun αποκρυπτογραφεί τους κωδικούς, βοηθώντας έτσι να δοθεί το ιδανικό φινάλε. Ποιό είναι αυτό; Η Frau Engel εμφανίζεται στο Jimmy Carver Show στο οποίο της κόβουν το κεφάλι μπροστά στα μάτια όλης της χώρας.

Wolfenstein  Youngblood 2019.07.23 - 11.12.07.01.00_33_09_14.Still007

Εκεί τελειώνει και η ιστορία. Η Frau Engel είναι νεκρή, οι επαναστάτες είναι πιο δυνατοί από ποτέ και το μήνυμα έχει σταλεί σε ολόκληρο τον κόσμο. Είκοσι χρόνια μετά, ξεκινάει το Youngblood, το οποίο μας εξιστορεί τις περιπέτειες των κορών του BJ.


Τι λέτε; Θα παίξετε την συνέχεια;

Πηγή: IGN Greece


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.