Εσπρέσο, πίτσα και σέντερ μπακ

Είναι γνωστό τοις πάσι ότι στην Ιταλία μπορείς να απολαύσεις υπέροχο εσπρέσο, καταπληκτική πίτσα και τις καλύτερες άμυνες…

Με την παλιά δοκιμασμένη συνταγή της άμυνας «φτιαγμένης από ατσάλι» βάζουν τις βάσεις για τις απαιτήσεις της νέας σεζόν σε Serie A και Champions League οι «μεγάλοι» της Ιταλικής σκηνής. 
Άλλωστε πώς είναι δυνατόν να απαρνηθούν το στοιχείο εκείνο στο οποίο στήριξαν τη φιλοσοφία της ποδοσφαιρικής του σχολής και τις σπουδαίες επιτυχίες τους σε εθνικό και συλλογικό επίπεδο. 

Είναι γνωστό τοις πάσι ότι στην Ιταλία μπορείς να απολαύσεις υπέροχο εσπρέσο, καταπληκτική πίτσα και τις καλύτερες άμυνες… 

Στην περίπτωση της άμυνας η συνταγή δεν είναι πια επτασφράγιστο μυστικό. Εμπειρία, ηγετική προσωπικότητα, φυσική κατάσταση, ταχύτητα αλλά και … τραχύτητα όταν απαιτείται! 

Τα επιθετικά χαρίσματα των ακραίων αμυντικών που συνεισφέρουν σημαντικά στην ανάπτυξη, είναι εξόχως ελκυστικά, ωστόσο στην ανασταλτική γραμμή η «καρδιά» βρίσκεται στο κέντρο της. 

Είναι οι στόπερ εκείνοι που  αποτελούν το θεμέλιο στήριξης της, το «βράχο» που ως κυματοθραύστης θα αποκρούσει τα κύματα που έρχονται από απέναντι. 
Είναι οι στόπερ, που «θα γαυγίσουν σαν σκυλιά» για να τρομάξουν τους αντιπάλους και να απομακρύνουν τον κίνδυνο από τη ζώνη που κάθε λάθος κοστίζει… 

Η υπερασπιζόμενη τα σκήπτρα Γιουβέντους, η Νάπολι και η Ίντερ που εποφθαλμιούν το στέμμα, «χτίζουν» τη χρονιά τους  δίνοντας πρωταρχική μέριμνα εκεί, στο κέντρο της άμυνας. 

Η πρωταθλήτρια ενέταξε στο δυναμικό της τον στόπερ που εντυπωσίασε στο περυσινό Champions League με τον Άγιαξ, τον Ματάις ντε Λιχτ. Με τον Ολλανδό, το Λεονάρντο Μπονούτσι και τον Τζόρτζιο Κιελίνι ο Μαουρίτσιο Σάρι μπορεί να σκέφτεται ότι ουδέποτε μέχρι τώρα στην καριέρα του είχε στη διάθεση του καλύτερους σέντερ μπακ.

Η Νάπολι που τα τελευταία δύο χρόνια τερμάτισε δεύτερη, πετώντας σημαντικούς βαθμούς στη διαδρομή επένδυσε στον Κώστα Μανωλά. Μετά από μια πενταετία στην Ιταλία ο Έλληνας αμυντικός χαρακτηρίζεται σε άρθρο της Gazzetta dello Sport «δυνατός, έμπειρος κι αξιόπιστος». Επίσης ταχύς προσθέτουμε εμείς, για να συνθέσει ένα εξαιρετικό δίδυμο με τον Κουλιμπαλί. Τρίβει τα χέρια του ο Κάρλο Αντσελότι, δε νομίζετε; 

Στην Ίντερ ο νέος της προπονητής Αντόνιο Κόντε δε θα μπορούσε να μην εξετάσει πρωτίστως την «καρδιά» της άμυνας του. Ενδεχομένως θα παρατάσσει  τους «νερατζούρι» με τρεις σέντερ μπακ και η περίπτωση του Ντιέγκο Γοδίν δε θα μπορούσε να τον αφήσει ασυγκίνητο. 
Στο κορμί του 33χρονου Ουρουγουανού συνυπάρχουν θαρρείς τα χαρίσματα του ηγέτη με την ψυχή του πολεμιστή, «παραγγελιά» δηλαδή για τον δον Αντόνιο. 

Ο Σκρίνιαρ και ο ντε Φράι φτιαγμένοι από το ίδιο ανθεκτικό υλικό, βρήκαν εκείνον που θα τους ανεβάσει επίπεδο και η Ίντερ το «θεμέλιο λίθο» της νέας εποχής της…  


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.