Πόση μπάλα βλέπουν…

Ιστορίες ποδοσφαιρικής τρέλας στο όριο της... παράνοιας. Εύκολα θύματα και αδικημένοι πρωταγωνιστές. Αδικημένοι από κριτικές. Πρωταγωνιστές από τον προπονητή τους.

Παίζεις καλά ψάχνουν το παραμικρό λάθος για να θολώσουν την θετική εικόνα σου. Δεν παίζεις καλά δέχεσαι κριτική και για τον διπλανό σου. Πάρε να’ χεις που λένε.

Παίκτης τέτοιας κατηγορίας είναι ο Ανδρέας Μπουχαλάκης. Ο διεθνής μέσος του Ολυμπιακού έκανε για μια ακόμη φορά εξαιρετική προετοιμασία. Σταθερός σε παρουσία, διάθεση, χρησιμότητα, απόδοση τόσο στην καθημερινότητα των προπονήσεων όσο και σε όσα παιχνίδια χρησιμοποιήθηκε.

Και φτάνουν τα επίσημα. Στην Τσεχία ήταν (μαζί με τον Σεμέντο) οι καλύτεροι – μακράν των υπολοίπων – παίκτες της ελληνικής ομάδας στο πρώτο ραντεβού με την Πλζεν. Τότε φάνηκε ακόμη περισσότερο από τη στιγμή που ο Ολυμπιακός επιθετικά δεν έκανε πολλά πράγματα. Αμυντικά ο Μπουχαλάκης του έδωσε πέρα από τις βοήθειες αμυντικά ως τρίτος στόπερ όταν χρειάστηκε να καλύψει και επιπλέον καλύψεις και ενέργεια σε ένα από τα ελάχιστα είναι η αλήθεια παιχνίδια που δεν είχε καλό πρόσωπο ο Γκιλιέρμε.

Είναι παίκτης που παίζει για τον συμπαίκτη και για την ομάδα. Τρέχει πρώτος να καλύψει λάθη άλλων. Όμως ποιος παρατηρεί στο γήπεδο που ακριβώς τρέχει να καλύψει ο αμυντικός χαφ; Σίγουρα λίγοι… Αυτοί που δεν αρχίζουν την ισοπεδωτική κριτική δηλαδή. Ισοπεδωτικός μπορεί να είναι μόνο κάποιος που κρίνει χωρίς να ξέρει το αντικείμενο. 

Έρχεται το δεύτερο ματς του Καραϊσκάκη. Ναι ο Ολυμπιακός αξιοποίησε τις ευκαιρίες του και τις στατικές φάσεις στο δεύτερο ημίχρονο. Ναι, έβγαλε καλή κυκλοφορία και πίεσε τον αντίπαλο σε κάποιες στιγμές. Την πρόκριση όμως την πήρε από την άμυνά του. Όχι απλά δεν  δέχθηκε γκολ αλλά με τη συνολική αμυντική λειτουργία του δεν επέτρεψε στον αντίπαλο ούτε καν να τον απειλήσει. Αλλά ξέχασα… αυτή δεν είναι δουλειά και του Μπουχαλάκη, είναι μόνο των υπολοίπων, που όντως ήταν πολύ καλοί.

Ο Μπουχαλάκης είναι παίκτης που έχει βελτιώσει σημαντικά πολλά από τα ποδοσφαιρικά του χαρακτηριστικά. Καλύπτει αποτελεσματικότερα χώρους, διαχειρίζεται καλύτερα τις δυνάμεις του, έχει δουλέψει πολύ στην φυσική του κατάσταση. Του έλειψαν μέχρι τώρα στην καριέρα του δύο πράγματα. Εμπιστοσύνη και παιχνίδια. Ο Μαρτίνς του παρέχει και τα δύο και ο Έλληνας μέσος του ανταποδίδει αυτή την εμπιστοσύνη με πολύ καλά παιχνίδια. 

Επειδή όμως ισοπεδωτικοί – άσχετοι με το άθλημα – υπάρχουν πολλοί, δε θα σταματήσει να τα… ακούει με την πρώτη στραβή είτε φταίει είτε όχι. Το μόνο που έχει να κάνει είναι να κλείσει τα αφτιά του και να ακούει μόνο εκείνον που του δίνει ρόλο και εμπιστοσύνη.

Υ.Γ. Σε δύο ενενηντάλεπτα απέναντι στη Βικτόρια Πλζεν είναι ο καλύτερος (μαζί με τον Σεμέντο) παίκτης του Ολυμπιακού.

Υ.Γ.1 Αναμενόμενα ήταν διαφορετικός ο Ολυμπιακός της ρεβάνς. Γκιλιέρμε, Ποντένσε και Ομάρ επέστρεψαν στο κανονικό τους επίπεδο και συνέβαλαν τα μέγιστα σε αυτό.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.