Νo-deal Brexit…και η Βρετανία χάνει τη Σκωτία;

Η Βρετανία θα αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση στις 31 Οκτωβρίου όποιες κι αν είναι οι συνθήκες. Το μήνυμα αυτό του νέου πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον, διαβιβάζει ο σύμβουλός του Ντέιβιντ Φροστ στους ευρωπαίους αξιωνατούχους, με τους οποίους συναντάται στις Βρυξέλλες. «Θα εργαστούμε σθεναρά για μια συμφωνία αλλά το backstop πρέπει να καταργηθεί. Αν δεν καταφέρουμε να...

Η Βρετανία θα αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση στις 31 Οκτωβρίου όποιες κι αν είναι οι συνθήκες. Το μήνυμα αυτό του νέου πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον, διαβιβάζει ο σύμβουλός του Ντέιβιντ Φροστ στους ευρωπαίους αξιωνατούχους, με τους οποίους συναντάται στις Βρυξέλλες.

«Θα εργαστούμε σθεναρά για μια συμφωνία αλλά το backstop πρέπει να καταργηθεί. Αν δεν καταφέρουμε να καταλήξουμε σε συμφωνία τότε ασφαλώς θα πρέπει να φύγουμε από την ΕΕ χωρίς συμφωνία», δηλώνει ο εκπρόσωπος της βρετανικής κυβέρνησης.

Ο Μπόρις Τζόνσον ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση θα προσεγγίσει τις όποιες διαπραγματεύσεις που θα λάβουν χώρα με αποφασιστικότητα και σθένος και σε πνεύμα φιλίας, και ότι η σαφής προτίμησή του είναι η αποχώρηση από την ΕΕ με μία συμφωνία, αλλά αυτή θα πρέπει να είναι μία που να καταργεί το backstop, καθώς η κυβέρνηση του είναι αποφασισμένη να μην επαναφέρει ποτέ τους τελωνειακούς ελέγχους ή τις υποδομές στα ιρλανδικά σύνορα μετά το Brexit.

Ταυτόχρονα, με δύο δισεκατομμύρια στερλίνες, ο υπουργός Οικονομικών Τζαβίντ Τζαντίβ, ενισχύει το αποθεματικό  των έξι δισεκατομμυρίων για τη χρηματοδότηση των πρώτων αναγκών που θα προκαλέσει τυχόν αποχώρηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση χωρίς συμφωνία.

Η προσοχή αναλυτών και μέσων ενημέρωσης είναι στραμμένη στις επόμενες κινήσεις του Μπόρις Τζόνσον μετά την ολοκλήρωση της περιοδείας του στις αυτόνομες επαρχίες, Σκωτία, Ουαλία και Βόρεια Ιρλανδία. Στην τελευταία, συζήτησε το θέμα του backstop, της ασφάλειας των ανοιχτών συνόρων στο νησί της Ιρλανδίας που έχει εξελιχθεί στο μεγάλο αγκάθι των διαπραγματεύσεων με τις Βρυξέλλες. Ο Μπόρις Τζόνσον επανέλαβε την θέση του για αντικατάσταση του backstop με εναλλακτικά μέσα,  πρόταση όμως που  έχει απορριφθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Διαβάστε όλο το θέμα στο TVXS.gr


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.