Φερέιρα: «Έτοιμος ο Καντουρί, να εκμεταλλευτούμε κάθε τους αδυναμία» (video)

Τη βεβαιότητά του πως ο ΠΑΟΚ θα παλέψει και θα βγει νικητής από τη μάχη με τον Αγιαξ εξέφρασε ο Αμπέλ Φερέιρα.

Αισοδοξία, πίστη και μεγάλη φιλοδοξία εν όψει του πρώτου αγώνα του ΠΑΟΚ με τον Άγιαξ για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League, εξέφρασε ο προπονητής του ελληνικού συλλόγου Άμπελ Φερέιρα.

Την άποψή του για τον Αγιαξ: «Το πιο σημαντικό είναι να βρούμε κίνητρα και να αποδώσουμε αυτό που ξέρουμε να κάνουμε. Αυτό που ζητάω είναι να δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό. Να συγκεντρώνεται στα καθήκοντά του. Από το πρώτο μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο αυτού του αγώνα. Η μεγαλύτερη πρόκληση έρχεται από μέσα μας και λιγότερο από τον αντίπαλο. Ο Αγιαξ γνωρίζουμε τι ομάδα είναι, έχει επιτυχίες, βασίζεται στο συλλογικό παιχνίδι, έχει μια συγκεκριμένη φιλοσοφία παιχνιδιού. Εμείς πρέπει να εκμεταλλευτούμε κάθε τους αδυναμία. Το στρατηγικό κομμάτι του παιχνιδιού είναι ένα από τα βασικά μας όπλα».

Για την κατάσταση του Καντουρί: «Για μένα όλοι οι ποδοσφαιριστές είναι σημαντικοί. Ολοι τους μέχρι και σήμερα έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό για να είναι έτοιμοι. Θα είναι καρπός της δουλειάς των παικτών που θα ξεκινήσουν, των επτά του πάγκου και των υπόλοιπων που θα είναι εκτός αποστολής. Στο 200% είναι έτοιμος».

Τι Αγιαξ περιμένει να δει: «Ο Αγιαξ έχει συγκεκριμένη αγωνιστική ταυτότητα. Αλλάζει λίγα πράγματα ανάλογα με τον αντίπαλο. Προσπαθώ να βρω την καλύτερη ταυτότητά μας για να κάνουμε δύσκολη τη ζωή τους. Εμείς αυτό που ζητάμε είναι το αστέρι της ομάδας να είναι η ίδια η ομάδα και όχι κάποιος συγκεκριμένος ποδοσφαιριστής. Μαζί με τη βοήθεια των οπαδών μας. Θα ήθελα να τους ευχαριστήσω για την στήριξή τους, το sold out σε εισιτήρια και διαρκείας. Ζητάω από αυτούς να μας στηρίξουν μέχρι τέλος, όπως και αν εξελιχθεί ο αγώνας. Στις δύσκολες στιγμές η δύναμη της έδρας παίζει καθοριστικό ρόλο. Ο αντίπαλός μας δε θα πάρει τίποτα από αυτή τη συνέντευξη τύπου. Ολα θα κριθούν στις λεπτομέρειες και ίσως μία από αυτές είναι και εδώ μέσα και δε θέλω να τη δώσω (σ.σ. εννοούσε τη διαδικασία της συνέντευξης)».

Για το αν στοχεύει στο μηδέν στην άμυνα: «Το ιδεατό είναι να κρατήσουμε το μηδέν. Σημαντικό όμως είναι ακόμα και να το να κερδίσεις ανεξαρτήτος σκορ. Θέλουμε να πετύχουμε, να γράψουμε ιστορία με τον ΠΑΟΚ. εχουμε αποφασιστηκότητα και θα τη δούμε αύριο στο χορτάρι. Ξέρουμε τι είναι ο Αγιαξ, αλλά εμείς κοιτάμε τη δική μας ομάδα».

Για το ζευγάρι ΑΠΟΕΛ-Καραμπάχ: «Στο μυαλό μου είναι μόνο το παιχνίδι με τον Αγιαξ. Τίποτα άλλο. Δεν κοιτάω καν την κλήρωση. Ο στόχος είναι ξεκάθαρος. Οπου και αν παίξουμε, θέλουμε να κερδίζουμε. Αυτή είναι η νοοτροπία του συλλόγου και έτσι θα πορευτούμε. Αυτό θέλουν οι οπαδοί μας και εμείς. Ολοι μαζί θα πετύχουμε. Ξέρουμε τις προσδοκίες, είμαστε ρεαλιστές, αλλά φιλόδοξοι».

Για τον Ιβάν Σαββίδη και τις πρώτες του εντυπώσεις από αυτόν: «Μου δόθηκε η ευκαιρία να τον γνωρίζω. Μοιραζόμαστε το ίδιο όραμα και την ίδια φιλοδοξία. Είναι γεννημένος νικητής και τρέφομαι από την φιλοδοξία του. Ο ΠΑΟΚ έχει τεράστια ιστορία και θέλω να γίνω κομμάτι της μέσω της κοινής μας φιλοδοξίας.  Βλέπω τον εαυτό μου μέσα στο όνειρό του».

Για την αγωνιστική και στρατηγική του φιλοσοφία στο αυριανό παιχνίδι: «Η αγωνιστική μας ταυτότητα είναι ίδια δεν αλλάζει. Η στρατηγική όμως επιδέχεται κάποιες αλλαγές. Ανάλογα με τον αντίπαλο. Πρέπει να έχουμε στο πίσω μέρος του μυαλού πως είναι δύο παιχνίδια. Είναι για μένα ο κάθε παίκτης να διαχειρίζεται τα συναισθήματά του και να είναι αποκλειστικά συγκεντρωμένος στο τι να κάνει σωστά για να αντιμετωπίσει κάθε δυσκολία. Αν το κάνουμε τότε οι πιθανότητες θα είναι μεγαλύτερες».

Για το πως αντιμετωπίζει ο Αγιαξ τον ΠΑΟΚ: «Δείχνει πως ο Αγιαξ μας έχει διαβάσει, μας σέβεται και θέλει να έχει όλα του τα όπλα ετοιμοπόλεμα. Θα παίξουν με την καλύτερη ενδεκάδα που διαθέτουν».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.